Şimdi Ara

EVİMİ SATIYORUM - YARDIM LAZIM

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar evimi pazartesi satacağım , çok insanla görüştüm herkes farklı konusuruyor , kesin prosedür şu diyebilecek arkadaslardan yardım bekliyorum ,

evimi 145 bin tl ye satacağım , alacak adamın nakit 105 bin tl si var , 40 bin tl sini konut kredisiyle ödeyecek , benım sorum şu , pazartesi tapuya gittiğimizde benı neler bekliyor ne yapacağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan-kubar -- 24 Haziran 2015; 22:09:05 >

• adamdan 105 i alacan, satışı yapacan tapuyu adama devredecen. yeni tapuyla bankaya gideceksiniz, görevli kağıt işlemlerini halledecek, krediyi adama o da size ödeyecek. siz toplam paranızı adamda tapusunu alacak. zaten alıcı bankadan gerekli evrakları alıp gelecek ve banka avukatıda gelecek. yani dolandırılma falan olmaz aklına bişe gelmesin. umarım yardımcı olabilmişimdir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bir şey var adam senin evinin tapusu üzerinden kredi çekecek ise banka parayı sana verir tapu işlemleri bittikten sonra banka zaten direk senin hesabına parayı geçer. Tabi ben öyle hatırlıyorum. Ama önce senin evine banka Tarafından kredi onayı verilmesi lazım

• çekeceği 40 bin tlye banka bloke koyacak sanırım yanı sadece ben cekebileceğim , ama geriye kalan 105 bin tl yi , banka hesabıma havale etmesini isteyeceğim , oda muhtemelen bana güvenmeyecek , bende ozaman bankadan cek tapuya getir diyeceğim , ikisinden birini yapmak zorunda yoksa imzayı atmam , tamam çektiği 40 bin kredi tapu onun üstüne geçmeden verilmiyor ama , arada bankayı ilgilendirmeyen 105 bin tl var , onu mecbur önceden verecek elime yoksa imza filan hiçbir şekilde vermem
  • O zaman aranızda noter Onaylı senet imzalayın. Başka aklıma bir şey gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kuikkuik

adamdan 105 i alacan, satışı yapacan tapuyu adama devredecen. yeni tapuyla bankaya gideceksiniz, görevli kağıt işlemlerini halledecek, krediyi adama o da size ödeyecek. siz toplam paranızı adamda tapusunu alacak. zaten alıcı bankadan gerekli evrakları alıp gelecek ve banka avukatıda gelecek. yani dolandırılma falan olmaz aklına bişe gelmesin. umarım yardımcı olabilmişimdir

kardeşim çok net yazmıssın tesekkürler
  • Belediyeden beyanname alacaksınız (satacağınız daireyle ilgili olmasına dikkat edin ) kimlik fotokopisi,tapu fotokopisi , 3-4 fotografta almayı unutmayın (2 foto yeterli ama ilçeden ilçeye değişebilir).

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Araba Almam İçin Yardım
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hayırlı olsun satacağınız ev nerede
  • Selamlar,

Kısaca size güvenli bir yol izah edeyim. Öncelikle asla ama asla parayı nakit almayın. Alıcı kişi düzgün birisi olsa bile tapuları takip eden çeteler var. Elinizde parayla çıkarsınız. Araca binip gidersiniz. İlk durakladığınız anda arabanın tüm camlarını patlatır siz daha ne olduğunu anlamadan paraları alır kaçarlar (İstanbul Başakşehir tapu müdürlüğüne 100 metre mesafede yaşanmış örnek bir olaydır) Alıcının çalıştığı bankası sizin adınıza Bloke Çek düzenlesin. Bu çek bankanın çeki olup sizin adınıza düzenlenmiştir. Biz başkası çekemez. Bloke çeklerden birisi alıcıda biri de avukatta olur. Alıcıdaki çek ödeyeceği 105 bin TL için, avukattaki çek ise kredi miktarı kadar meblağ için olur. İmza aşamasında alıcı kendisindeki çeki size verir. Satış ve ipotek tamamlanınca (imzadan sonra 15-20 dk) avukat kredi miktarını içeren çeki verir size. Satış işlemi bitince bankaya gidersiniz beraber. Zaten satışın gerçekleştiğini avukat bankaya haber veriyor. Yani alıcı artniyetli olsa bile işi çıkmaza kolay kolay sokamaz. Siz paranızı tahsil edersiniz. Gül gibi geçer gider.

Dip not : Bloke çek için her yaprağa sanırım 100-200 TL gibi bir masraf alınıyor bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi criptex -- 25 Haziran 2015; 14:36:44 >

• Bence parayı alacağın garanti olmadan tapuyu üzerine yapma.Tüm para alışverişi banka üzerinden olsun.Yoksa 105 bin alırsın tapu gider.Ev, araba satarken babana güvenme.Notere falan gideceksen sabah saatlerinde git kapanmaya yakın gitme.
  • Arkadaşlar notere falan gerek yok. Prosedür net. Bi kere şöyle bir durum var. Alıcı kredi kullanacağı için zaten satış işlemi esnasında banka avukatı da orada olacak. Avukat tapu devri yapılırken ipotek koyacak. Dolayısı ile alıcı tek olmayacak. Üstüne az bişey masrafı kabul edip bloke çek istedin mi daha hiçbirşey olmaz. Çünkü bloke çek alıcının çeki değil bankanın çekidir ve satıcı adına kesilir. Başkası tahsil edemez. Hiçbirşey yapamaz. Zaten bloke çek hazırlanırken alıcı kişi banka şubesine davet ediliyor. Kimliği alınıyor. Sistemde taranıyor. Ona göre hazırlanıyor. Bu kadar abartacak bişey yok ortada. Ayrıca bi terslik olsa sizin noter senedi dediğiniz şeyin tahsili 5-10 sene sürer. Ayrıca tapuda imza atarken görevli soruyor paranı aldın mı diye. Almadım dersen işlemin olmaz. Aldım dersen 3 kağıda gelsen bile paranı aldığını söylemişsin. Yine sıkıntı. Dolayısıyla bloke çek en güzel yol.

• quote:

Orijinalden alıntı: criptex

Selamlar,

Kısaca size güvenli bir yol izah edeyim. Öncelikle asla ama asla parayı nakit almayın. Alıcı kişi düzgün birisi olsa bile tapuları takip eden çeteler var. Elinizde parayla çıkarsınız. Araca binip gidersiniz. İlk durakladığınız anda arabanın tüm camlarını patlatır siz daha ne olduğunu anlamadan paraları alır kaçarlar (İstanbul Başakşehir tapu müdürlüğüne 100 metre mesafede yaşanmış örnek bir olaydır) Alıcının çalıştığı bankası sizin adınıza Bloke Çek düzenlesin. Bu çek bankanın çeki olup sizin adınıza düzenlenmiştir. Biz başkası çekemez. Bloke çeklerden birisi alıcıda biri de avukatta olur. Alıcıdaki çek ödeyeceği 105 bin TL için, avukattaki çek ise kredi miktarı kadar meblağ için olur. İmza aşamasında alıcı kendisindeki çeki size verir. Satış ve ipotek tamamlanınca (imzadan sonra 15-20 dk) avukat kredi miktarını içeren çeki verir size. Satış işlemi bitince bankaya gidersiniz beraber. Zaten satışın gerçekleştiğini avukat bankaya haber veriyor. Yani alıcı artniyetli olsa bile işi çıkmaza kolay kolay sokamaz. Siz paranızı tahsil edersiniz. Gül gibi geçer gider.

Dip not : Bloke çek için her yaprağa sanırım 100-200 TL gibi bir masraf alınıyor bilginiz olsun.

kardeşim sağol bilgi verdiğin için , ev fethiyede , herhangi bi sıkıntı olmaz yok olursa zaten bıçağın girdiğini görür çıktığını göremez , herneyse , adam 30 bin tl civarında parayı tapuya getirecek , geri kalanını (krediyle çekilen tutar dahil) bankada üstümüze geçecekmiş , karşı taraf herhangi bir sekilde dolandırıcılık yapma riskini alamaz , karşısındaki 30 yasında adam , bin tl için adam kesiyorlar bu memlekette 100 bin lira için neler yapılır sen düşün , zaten boş gitmeyeceğiz , babama bile güvenmem .

• Şimdi bu yazdığın yazı ile aldığın olası olaylara karşı aldığın tedbirleri mi dile getiriyorsun. Karşı tarafa giren Bıçağın ucu senin Ömür boyu hapishaneki masanın üzerinde çıkar. Böyle alışveriş olurmu. Madem belirli güven ortamı yoksa o zaman risk Alanları niye oluşturuyorsun sonrada kendi Hatanın oluşturduğu bir durumu daha berbat etmeye çalışıyorsun. Beşer şaşar misali yada o anda diyelim adam öldü bu mümkün değilmi. Inşaallah alış-verişin tez elden olumlu biter.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNurD

Şimdi bu yazdığın yazı ile aldığın olası olaylara karşı aldığın tedbirleri mi dile getiriyorsun. Karşı tarafa giren Bıçağın ucu senin Ömür boyu hapishaneki masanın üzerinde çıkar. Böyle alışveriş olurmu. Madem belirli güven ortamı yoksa o zaman risk Alanları niye oluşturuyorsun sonrada kendi Hatanın oluşturduğu bir durumu daha berbat etmeye çalışıyorsun. Beşer şaşar misali yada o anda diyelim adam öldü bu mümkün değilmi. Inşaallah alış-verişin tez elden olumlu biter.

kardeş bu evi aldığımızda 5 küsür yıl zeytin ekmek salça yedik , borcu yüzünden , yanı olay şu , bu evden başka hiçbir mal varlığımız yok , adama zaten bunları söyledim , ha bundan sonrası Allahın yazısıdır , benım geleceğim gittiğinde 20 yıl ceza versen ne olur? 50 tl paramı caldırlar askerde , sıkıntı çıkardım , 1 ay askeri cezaevine soktular başıma çorap ördüler , benım anam ağladı bu evin borcunu bitirene kadar , ben tedbirimi alırım ama olacaklar Allahın takdiridir, alın yazısıdır , bişey diyemeyız , bu memlekette güven işi çok zor

• Tamam söylediklerin hoş güzel fakat sen şimdi elli tl elde etmek için diyelim bir ay çalıştın sonra bunu çaldırdın elli tl ni Geri elde etmek için bir ay hapis yattın şimdi Kazancın ne oldu. Oturduğun ev için yıllarca çalıştın elde ettin sonra bunu kayıp ettin evini geri elde etmek için Ömür boyu hapis yattın şimdi Kazancın ne oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNurD

Tamam söylediklerin hoş güzel fakat sen şimdi elli tl elde etmek için diyelim bir ay çalıştın sonra bunu çaldırdın elli tl ni Geri elde etmek için bir ay hapis yattın şimdi Kazancın ne oldu. Oturduğun ev için yıllarca çalıştın elde ettin sonra bunu kayıp ettin evini geri elde etmek için Ömür boyu hapis yattın şimdi Kazancın ne oldu.

kazancım şu olur , benı dolandıracak adam , dolandırdığı evde oturamaz , bunu karşıya nasip etmem , sonra evide yakarım adamın ne akrabasına nede çevrensinden kimseye yar olmaz , tabi bu yazdıklarım hep senaryo , buralarda böyle şeyler olmaz , ama %1 lik kısmı unutmamak lazım , Allah kimseye göstermesin yaşatmasın böyle olayları.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.