Şimdi Ara

evimde yapabileceğim amfi devre önerisi olan varmı??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • amfi devresi-ses kontrol devresi- led equalizer basit devreler yapmayı düşünüyorum önerisi olan var mı teşekkürler

• valla gocam 5.1 kasmassa beni yapabilirim elinizde proje varsa çok süper olur internetten baya araştırdımda güvenemiyorum eğer denenmiş bir devre varsa benim için 10 numara olur
  • Bridge bağlantı yapılabilen herhangi bir entegre ile 5.1 yapabilirsiniz. 5 kanal için normal, subwoofer içinde bridge bağlantılı bir devre işinizi görür. TDA 7294'ün datasheetinde şema ve pcb mevcut.
    Laptop önerisi var mı
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buhari12 teşşekür ediyorum paylaştığın için

bu devre nasıl sizce iş görürmü

Orijinalden alıntı: aagökhan

dostum burada devrenin projesini göremedim ben??

quote:

gevv diyor ki:
    Ekim 28, 2011, 19:44

yazıda açıklama yapmıştım arkadaşlar

quote:

Devreyi bugün tamamladım şema hazırlık aşamasında sıkılmadan bitirebilirsem paylaşırım

şemayla uğraşmayı bıraktım vaktim yok zaten basit bir devre + lm3886 ve lm1876 bölümleri standart datasheet şemaları pcb de güzel oldu farklı bir pcb hazırlammayacaksanız şema pek işinize yaramaz
  • Selam. Ben tda1562 mono bass ile, Tda1554 stereo yapmıştım. Bass geçiren devresinide yaptım, burada paylaşırım bikaç güne. Bass için pc poweri (+/- simetrik 12V mevcut pc powerinde). +400W tabi. 1562 70W evde normal 30cm ile (ev için yetiyor). Yoook ben 12V tan vazgeçtim, 2*35V 250W trafolarla 150W bass anfi yaparım dersen ozaman hine sana otoanfi+pc poweri öneririm...
    Kolay Gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 11 Aralık 2011; 17:10:55 >
  • EMİN-FIRTINA paylaşırsan sevinirim 12V den vazgeçmeyelim biz,çok kapsamlı bir şey olmasın sonuçta evde kullanacaz teşekkür ediyorum
  • Selam. Şemaya bakarak baskı devre (el ile) çıkarabiliryorsan, lehim, teknik bağlantı bilgisi falan bu devreler sana ideal ve basit.. (Daha iyi çözümleri önerecek arkadaşlar olacaktır, el elden üstündür burası paylaşım yeri)
    Tamam 12V üzerine çalışalım ozaman:
    Benim düşüncem
    TDA1554 (12V 50W güç beslemesi) ile stereo uydu hoparlorleri, 2*22W.
    Yada 2xTDA 1554 (12V 100W güç beslemesi) ile stereo ön+arka 4*22W.

Bass için TDA1562 (12V 70W güç beslemesi) ile 70W.
    Bass filtresi için +/- 12V simetrik besleme gerekecek, ikinciel bir 300W pc poweri hem simetrik hemde yukarıdaki tüm sistem için güç sağlayacaktır. Bass devresi için basit bir 30Hz - 80Hz filtre eklenebilir, ben sessistemi kartından çizmiştim onu bulursam eklicem.. TDA 1562 de S1, D1, R2, R3 malzemelerine gerek yok. TDA 1554 sesçıkış (6+, 8-, 10-, 12+). Stereo giriş ile bu devrelere nasıl ses sinyali dağıtacağını anlatırım ileride..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 12 Aralık 2011; 21:27:10 >

• MERAKTAN TAKİP
    1. 70/12 den yaklaşık 6A bi akım gereklidir. 6A akımıda ; 12/6 dan 2 ohm luk bi yükte görebilirsiniz(rms). e peki sizin devrede kullandığınız transistörün yada entegrenin kaybı yokmu? çıkış güç transistörlerinin belli bi kollektör emitör direnci yokmu? ya peki bu transistörün emitör kollektör arası VCE gerilim seti yokmu(0,7V). düşünün bi sizin devrelerde çıkış güç transistörleri 2 tane(+vcc ve gnd yi süren) buda size 1,4 V kaybettirdi. sonuç çıkış gerilimi 10,6 volt.
    2. sizin hoparlörünüz kaç ohm 2 mi, 1 mi ? siz nasıl alacaksınız bukadar çıkış akımını? bu hoparlörden bu kadar akımı nasıl akıtacaksınız?
    3. ben size şu bahsettiğiniz 70W bi devrede bukadar soru yönelttim, düşünün bi 450-500w devreleri bi.
    smps güç kaynağınız olması gerek başta besleme voltajınızı yükseltesiniz ki çıkış akımınız düşük olsa dahi besleme voltajından kurtarın watt değerini, yani 12 volt bi devrede 70 W bi enerji çekebilmek için 6A akım dedik 70volt bi devrede bu akım 1A!!! mesele bu işte. e smps kullanacaksınız diyelim smps güç kaynaklarıda nerden baksanız %50 %60 verim civarı. bunuda hesaba katın. Ben elektronik bölümü mezunu değilim. sadece teorilerim bunları gösteriyor yanılıyormuyum?
    4. siz tek kaynak besleme üstünde çalışıyorsunuz bide çıkış transistörlerindeki dc yi AC sinyale dönüştüreceğiniz kondansatör var. bunda kayıp olmayacakmıda tek kaynaktan beslemeden yüksek güç alıyosunuz?

benden bukadar arkadaşlar. sizlere kolay gelsin. maksadım ortalık karıştırmak değil, sizlerle zıt kutup olmakta değil :=) yakında kendi tasarladığım A sınıfı yüksek güçlü neredeyse hi-fi bir amfi, elektro gitar için Bir pedal sunacağım bu siteye, pedal içeriğinde 4 band ekolayzırı, distortion sağlayan overdrive katı ve sesi düzenleyen Compressör devreside mevcut olacak. şuan hafta içi işte çalıştığım için fazla üstlerine düşemiyorum, hafta sonları tam gaz ama... verdiğim bilgileri dikkate alırsanız sevinirim hepinize tekrar kolay gelsin diyorum başarılar

• quote:

Orijinalden alıntı: bioteknoloji

arkadaşlar bi yerde yanlışınız var dikkatinizi çekeyim. 12V bir beslemeniz var tamam. bu beslemeden 70W güç çekebilmeniz için;
    1. 70/12 den yaklaşık 6A bi akım gereklidir. 6A akımıda ; 12/6 dan 2 ohm luk bi yükte görebilirsiniz(rms). e peki sizin devrede kullandığınız transistörün yada entegrenin kaybı yokmu? çıkış güç transistörlerinin belli bi kollektör emitör direnci yokmu? ya peki bu transistörün emitör kollektör arası VCE gerilim seti yokmu(0,7V). düşünün bi sizin devrelerde çıkış güç transistörleri 2 tane(+vcc ve gnd yi süren) buda size 1,4 V kaybettirdi. sonuç çıkış gerilimi 10,6 volt.
    2. sizin hoparlörünüz kaç ohm 2 mi, 1 mi ? siz nasıl alacaksınız bukadar çıkış akımını? bu hoparlörden bu kadar akımı nasıl akıtacaksınız?
    3. ben size şu bahsettiğiniz 70W bi devrede bukadar soru yönelttim, düşünün bi 450-500w devreleri bi.
    smps güç kaynağınız olması gerek başta besleme voltajınızı yükseltesiniz ki çıkış akımınız düşük olsa dahi besleme voltajından kurtarın watt değerini, yani 12 volt bi devrede 70 W bi enerji çekebilmek için 6A akım dedik 70volt bi devrede bu akım 1A!!! mesele bu işte. e smps kullanacaksınız diyelim smps güç kaynaklarıda nerden baksanız %50 %60 verim civarı. bunuda hesaba katın. Ben elektronik bölümü mezunu değilim. sadece teorilerim bunları gösteriyor yanılıyormuyum?
    4. siz tek kaynak besleme üstünde çalışıyorsunuz bide çıkış transistörlerindeki dc yi AC sinyale dönüştüreceğiniz kondansatör var. bunda kayıp olmayacakmıda tek kaynaktan beslemeden yüksek güç alıyosunuz?

benden bukadar arkadaşlar. sizlere kolay gelsin. maksadım ortalık karıştırmak değil, sizlerle zıt kutup olmakta değil :=) yakında kendi tasarladığım A sınıfı yüksek güçlü neredeyse hi-fi bir amfi, elektro gitar için Bir pedal sunacağım bu siteye, pedal içeriğinde 4 band ekolayzırı, distortion sağlayan overdrive katı ve sesi düzenleyen Compressör devreside mevcut olacak. şuan hafta içi işte çalıştığım için fazla üstlerine düşemiyorum, hafta sonları tam gaz ama... verdiğim bilgileri dikkate alırsanız sevinirim hepinize tekrar kolay gelsin diyorum başarılar

kardeşim güzel bilgiler vermişsin teşekkürler ancak yanıldığın bir şey var ben zaten evde kullanabileceğim tarzda bir amfi yapmak istemiştim evde kullanılan bir amfi çıkışıda 500watt olmaz neden diyecekseniz yan komşumu rahatsız edemem max.100watt çıkış yeterlidir evet doğru demişsiniz 12v ile yüksek bir çıkış sağlanmaz bu nedenle yani evde kullanmak için 12v kaynaktan beslemeli bir amfi istedim zaten 8+4 ses sistemi yaptım 8adet 14watt 4adet 43watt çıkışlı 3 adet ses girişi var 8 kanal için tl072 aktif besleme 4 kanal için ne5532 subwoofer aktif besleme yaptım 250 wattlık bir kaynakla besliyorum valla sesi %10 açamıyorum yetti arttı bile bi anakart alayım tüm şemaları resimleri videosu ile paylaşacam belki yapmak isteyen arkadaşlar olur diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.