Şimdi Ara

Evga Precision Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
533
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sonunda dün Gibabyte Gtx 275'i taktık ve denedim ,bekledigim gibi cıktı aslında islemci yüzünden cok yüksek değerler alamıyorum ama denedigim resident evil ,street figther 4 ,team fortress 2 gibi oyunlarda 2xaa acsam da 16x quality aa(kısaltmasını unuttum) yapsam da
    aynı fps alıyorum hatta bazen artıyor .

Evga precision yerine önce icinden cıkan Gamer Hud Lite yazılımını kurdum ,biraz overclock ettim (kart standartta 633 olan core clocku 660 mhz olarak geliyor) ve denedim ama baktım fan ayarlama secenegi yok biraz daha cıkıcam da fan hızı %40 kalmasın deyip bu sabah biraz önce evga precision'u kurdum (1.71) ve fan hızını %50 yapıp 3dmark Vantage testine basladım ha dedim cok iyi artık 80e cıkmıyor 78de kalıyor en fazla sonra birden bir baktım core clock 400 mhzye düstü ,shader da düstü anlamadım ne oldugunu cıktım 3d marktan ,3dmarkı calıstırsam düzelir herhalde dedim calıstırdım yine aynı yarı hızda calısıyor ,bootladım makineyi.
    Evga precision'u actım default yaptım herseyi fan hızı dahil normal hızda sonra düstü yine masaüstünde durup dururken sonra yine cıktı öyle durup dururken cıkıp indi
    jpg'ye bakın lütfen http://img147.imageshack.us/img147/8743/evga.jpg
    Neden olmus olabilir ? Programda mı kartta mı birsey var ?

Sonra sildim evga precisionu ,benchmark yaptım hic sorun olmadı ,anlayanlar cevap verebilir mi ?
    daha önce palit 8800gt imin fan hızı okunmadıgı icin hic yüklememistim bu programı ,acaba bir secenek filan mı var

Edit : Kartı taktım ama hic sürücü güncellemedim nasıl olsa önceki kart da nvidia ve aynı sürücüleri kullanıyor diye Win 7 sorunsuz tanıdı ,bu sorun yapabilir mi ilerde
    ( Bir de 3dmark Vantage testi yapıyorum sonucu görmek icin view result dedigimde trial bitti diyor 1 sefer gösterebiliyormussun galiba buna cözüm bilen pm atabilir mi ,bu güzel ayda duamı alırsınız )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fod -- 17 Eylül 2009; 9:10:15 >

• Ben bir ati kart hakkında 4870x2 ve 4890 vapor-x haklarında böyle sohbetlerin yapıldığını okudum internette başka forumlarda. Bahsettiğin sorun gpu üretim hatası diye neticelendirmişlerdi. Belki seninki de öyle olabilir. Gpu iş yükü hep %30 civari seyrediyormuş bir de gölgelendirmelerde hatalar, yaprakların çevresinde haleler oluyormuş demişlerdi. Rma için yetkililerle konuştuktan sonra bikaç test istemişler öyle sürmüş iş.
    Geçmiş olsun, bu enthusiast level graphics sevdasına başına iş açılan ilk değilsin Allah'tan
  • sadece evga precisionu calıstırdıgımda böyle oldu ,normalde böyle bir sorun yok
    dün aksam 2-3 saat oyun denedim hepsini full detay yapıp takılma bile olmadı
    ama her insan yeni kart alınca overclock yapayim biraz ,kurcalayim diye evga nın programını kurdum fan hızını biraz arttırıyım da sorun olmasın diye
    neyse su an yüklü degil belki daha sonra baska programla denerim
  • 3D uygulama açılınca voltaj artıp resimde gösterdiğin saat hızları aktif olur masa üstünde voltaj ve saat hızları düşürülür bu güç tüketiminden tasarruf etmek içindir. 3D Mark'dan hemen çıktıktan sonramı EVGA Precision'da saat hızlarının artmadığını gördün ? İkinci olarak kullandığın işlemci GTX 275 için yetersiz kalır. 2x aa ve 16x qaa ile aynı fps'yi alman mümkün değil bir Resident Evil DirectX 10 benchmark koy buraya görelim yüksek ayarlarda olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Eylül 2009; 10:51:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VaLoUr

3D uygulama açılınca voltaj artıp resimde gösterdiğin saat hızları aktif olur masa üstünde voltaj ve saat hızları düşürülür bu güç tüketiminden tasarruf etmek içindir. 3D Mark'dan hemen çıktıktan sonramı EVGA Precision'da saat hızlarının artmadığını gördün ? İkinci olarak kullandığın işlemci GTX 275 için yetersiz kalır. 2x aa ve 16x qaa ile aynı fps'yi alman mümkün değil bir Resident Evil DirectX 10 benchmark koy buraya görelim yüksek ayarlarda olsun.

hocam 3dmark testinin ortasında deger düstü , sasırıp tekrar basladım 20 fps ile baslayan yer 13 fps ile basladı baktım degismemis ,bu tasarrufu kapatmanın bir yolu var mı evgada? evga yokken normal oluyor
    dx 10 variable scene testi yaptım 52.3 fps verdi(print screen i paste deyince nedense siyah ekran geliyor paintte ,cep telden foto aldım okuldan gelince koycam) C16XQ ile 19200x1200 hersey high
    islemci düsük biliyorum da bu islemcinin yabancı sitedeki incelemesinde böyle 19200x1200 hersey sonda iken x3 lerle filan aynı fps veriyordu ,cünkü herseyi ekran kartına yıkıyorum islemcinin etkisi baya az
    he tabi x3 cok daha iyi o.c oluyor orası ayrı ama defaultta aynı fps idi bulursam link atarım

• Tasarrufu kapatma diye birşey yok çünkü saat hızları 3D ve masaüstü ortamında ekran kartının bios'undaki ayarlara göre otomatik olarak ayarlanıyor. 3D'de iken saat hızlarının yükselip yükselmediğini kontrol etmek için hemen alt-tab yapıp evga precision'daki değerlere bakmak lazım yanlız bunu saat hızları düşmeden çabuk yapmak gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 17 Eylül 2009; 11:19:11 >
  • Bildiğim kadaryıla Gigabyte GTX275 serisi için bir BIOS update çıkarmıştı, bazı problemler oluyor diye ama nedir bilmiyorum. Onu bir araştırın isterseniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SATILDI] ASUS ROG 6800XT
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aman bios demeyin en son anakart biosu yenileyim dedim x2 7850 aldıgımda sonra solugu kadıköyde teknik serviste aldım
    ama arastırcam tesekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.