Şimdi Ara

Evga 1070 SC mi Asus Strix mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar R5 1600 ve 1070 tabanlı bir sistem toplayacağım. Bu iki ürün arasında hangisi daha iyidir? Teşekkürler, iyi forumlar.http://www.vatanbilgisayar.com/asus-gtx1070-strix-8gb-gddr5-256-bit-dx12-nvidia-geforce-ekran-karti.html
    http://www.vatanbilgisayar.com/evga-gtx1070-superclocked-8gb-gddr5-256bit-acx-2-0-dx12-ekran-karti.html

• O fiyatlara GTX1080 alınıyor biraz indirimleri takip edersen. MSI GTX 1080 Gaming X'i 2005TL'ye aldım hepsiburada'dan.
  • ama cok kisa bir sureydi bu fiyatlar ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam o KDV indirimini kaçırdım ancak tekrar öyle birşey bekleyemem malesef. Olup olmayacağı belli değil sonuçta. Sizden ricam başlıktaki soruyla alakalı bana yol göstermeniz. Ayrıca aynı işlemciyi kullanacağız acaba memnun musunuz bunu da sormak istiyorum
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    Umudunu yitirme belki denk gelir yine güzel bir indirim. Perşembe akşamlarından hepsiburadaya bir göz at. Ben özellikle bu indirimi bekleyip aldım. Aslında GTX1070 vardı aklımda ama o indirimi görünce insanın eli gidiveriyor. 200TL farkla GTX1080 kaçmazdı yani.

Yukırdaki seçeneklerden ben Asus'u tercih ederdim.

İşlemciden memnunum ama stok soğutucuya alternatif arayışı içindeyim. Özellikle sessizlik üzerine kurduğum kasamda biraz ses yapabiliyor. Ama stok 3.2 yerine 3.8Ghz olarak kullanıyorum. Bunun da etkisi var tabi. Bu şekilde oyunlarda 56 dereceyi geçmiyor ama cinebench'i 3 kez üstüste yapınca sıcaklık 70 derece üzerine çıkıyor. Bu biraz da anakartın voltajını auto yaptığım için olabilir.

Sessiz bir işlemci soğutucu arayışı içindeyim. Bu ay yeterince yara açtık bütçede. Önümüzdeki ay güzel bir şey almayı düşünüyorum. Sessizliği bozmaması için sıvı soğutucu düşünmüyorum aslında ama belli de olmaz indirimi falan denk gelirse yapıştırırım amazon.de'den. 4.0Ghz zorlamak gibi bir düşüncem yok. 3.8Ghz benim için ve anakartımın uzun ömürlü olması için iyi bir değer. Ayrıca 1600X'in tüm çekirdeklerinin çıktığı dğer 3.8ghz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fractal design -- 22 Nisan 2017; 9:57:33 >

• Vallahi yetti beklediğim. O kadar büyük çapta bir indirim kolay kolay geri gelmez diye düşünüyorum. Gelirse de kısmetimiz abi ne diyelim. Cevabınız için teşekkür ederim. İşlemci olarak 7600k almayı düşünüyordum ama ryzenden sonra alınmaz diyorlar. Bir de şunu sormak istiyorum sizce 1600x ile 1600 arasında satın almaya değecek bir fark var mı?
  • Tristan23 kullanıcısına yanıt
    1600 : Stok 3.2 turbo tüm çekirdekler 3.4 ve tek çekirdek 3.6 çalışabiliyor. OC ile tüm çekirdekler stabil 3.8Ghz çalışabiliyor. 1600'e oc yapıcna tüm çekirdekler oc oluyor.

1600X: Stok 3.6 tur botüm çekirdekler 3.8 ve tek çekirdek 4.0 çalışıyor. XFR ile 4.1'i gördüğü söyleniyor.

Yani 1600X alacaksan oc yapmaya gerek yok zaten oc'li geliyor denebilir. Yanında soğutucu gelmemesiyle 150TL işlemci farkı + ekstra soğutucu masrafı oluyor.

1600 3.6Ghz civarında stok soğutucu ile kullanılabilir. 3.8Ghz ile de kullanılıyor benim yaptığım gibi ama daha yukarısı için düzgün bir soğutucu şart.

1600 fiyat/performans açısından daha verimli. OC ile sınırları zorlamak istiyorum diyorsan x370 anakart ve sağlam bir soğutucu almalısın. Bence 3.8Ghz watt/performans dengesi için ideal sınır. Belki 3.85 veya 3.9'da stabil olabilir soğutucuyu değiştirince.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Strix

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.