Merhaba arkadaşlar.Bu aralar yaygınlaşan(tekrardan yaygınlaşan aslında)Everest PSU'lar dikkatimi çekti. 80+sertifikası bile var çoğunun.(Sertifika almayıp var diyerek logo basıp satmanın ne kadar ağır bir cezası olacağını kendileri de biliyordur sanırım.) Bende deneme amaçlı 450TL bütçe+7970 ile topladığım sisteme şu aşağıdaki psu'yu almayı düşünüyorum. Not:Bu sistem tamamen düşük bütçede kendimi test edebilmem amacıyla topluyorum. http://www.everest.info.tr/urunler/everest-p-d--m0800a2-yy-850w-80-plus-13-5cm-fan-power-supply-wrhdo/ Benzer üretilen psu'lara baktım,kasa yapısı olarak FSP üretimlerine çok benzettim.Aranızda bilgi sahibi olan var mı? FSP,High Power gibi bir firmanın elinden çıkma PSUlara güvenim tamdır.O yüzden araştırıyorum
Bu arada o bütçe ile ne toplanabilir ki diyecek arkadaşlar çıkacaktır sanırım,belki benzer birşey toplamak istersiniz,yazayım:
Phenom II x6 1090T:160TL Asus M5A78L-M/USB3 :100TL Henüz karar veremediğim 1600-1866Mhz CL9 4GB(tek stick) ram:Aşağı yukarı 70-85 arasına alınabilir. Sapphire HD7970:Zaten elimde vardı,6 ay önce 450'ye forumdan almıştım. SilverStone SG09:135 TL'ye teknobiyotikden almıştım,elimde var. Thermalright Silver Arrow Extreme:165 TL'ye Eksenden almıştım,elimde var. Seagate Barracuda 500GB 7200 RPM:2 yıl önce sıfır almıştım,100 civarı ödedim sanırım. Birde psu seçilecek,çok yüksek ihtimal Xigmatek Tauro 700W kullanacağım.Şu anda 175'e buldum bir tane. En yüksek rakamlardan topladığımda 1375 TL çıkıyor.Sanırım F/P budur.Phenom ile 4.6Ghz üzerine çıkacağıma da eminim
Elimde test ekipmanları geçince iş olsun diye alıp ne olup olmadığını anlamak için paramı riske atmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç olarak ne göreceğiz
Hocam iki seçeneğiniz var ; 1)Risk budur diyip kullanıp sonuçlarına katlanacaksınız. (İyi ya da kötü olabilir.) 2)Biraz daha para verip düzgün marka bir psu alıp rahat edeceksiniz seçim sizin.
quote:
Orijinalden alıntı: ossuranboga
Hocam iki seçeneğiniz var ; 1)Risk budur diyip kullanıp sonuçlarına katlanacaksınız. (İyi ya da kötü olabilir.) 2)Biraz daha para verip düzgün marka bir psu alıp rahat edeceksiniz seçim sizin.
Hocam elimde zaten AX850 ve Cooler Master Silent Pro Gold 1200W var.Keyfi alacağım yani.Voltaj değerlerini,sıcaklığını ve power spikeları ölçecek ekipman geçebilir elime.Geçerse test ederim forumda
HeavyClockerH
kullanıcısına yanıt
O zaman bekleyelim hocam eğer olur da kaliteli çıkarsa .