Şimdi Ara

EVEREST DVB-S2 HD STREAM USB TV BOX (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
478
Cevap
7
Favori
40.516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kartı, kendi adaptörü ve kendi driver CD'sindeki driver'la test ettim.

    Tuner çekiş gücü başarılı. Feed mevzusunu daha sonra deneyeceğim.

    ProgDVB Professional ile güzel çalışıyor. Video codec olarak menüden LAV Filters'ı seçip izliyorsunuz (Tabii bu ayrıca kuruluyor).

    TRT-4K yayınında bolca donma, mozaiklenme, kırılma yaşadım, bunun nedeni de LAV Filters veya kartın yetersizliği değil.

    Bu sorunları yaşamamak için sistemin donanım bazında H.265/HEVC ve 4K çözünürlük desteğine sahip olması gerekiyor. Bu da şu donanımlardan itibaren mevcut:

    quote:

    Intel 6.nesil "Skylake" Core işlemci veya daha yenisi
    AMD 6.nesil "Carizzo" APU veya daha yenisi
    AMD "Fiji" GPU (Radeon R9 Fury/Fury X/Nano) veya daha yenisi
    Nvidia GM206 GPU'ları (GeForce GTX 960/950) veya daha yenisi
    Diğer Nvidia GeForce GTX 900 serisi GPU'lar kısmi olarak HEVC donanımsal decode desteğine sahip
    Qualcomm Snapdragon 805/615/410/208 SoC'leri veya daha yenileri. Destek, düşük modelde 720p decodingden, yüksek modelde 4K oynatımı arasında değişmekte.
    Nvidia Tegra X1 SoC'leri veya daha yenisi
    Samsung Exynos 5 Octa 5430 SoC'lei veya daha yenisi
    Apple A8 SoC'leri veya daha yenisi
    2014 ortası sonrasına ait bazı MediaTek SoC'leri


    Bilgisayarınızda 6.nesilden Intel Core i3-6100 işlemciniz falan varsa, dahili GPU olarak Intel HD 530 içerir. 4K çözünürlük desteğine sahip olduğundan, sıkıntısız izlersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 14 Mart 2020; 15:54:38 >
  • bunu deneyeceğim.diğer , özellikle kör tarama için yapılmış yazılımlarda hata aldım hep.işin garibi dandik uydu alıcımda bile kör tarama var.ama oda dandik.tüm frekansları yakalamıyor.
  • siliniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 28 Aralık 2020; 13:35:10 >
  • maç çok derdim değil benim :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MarcosDH

    siliniz
    Bu feed nedir ne değildir link verseniz de bir de biz baksak

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun markası aslında "Geniatech". Segment Bilgisayar, bunları Çin'den getirtip Everest ismiyle satıyor. Logo ve isim basmaktan kolay ne var?

    Kutunun üstüne "USB uydu alıcısı" yazmışlar bi de



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 28 Aralık 2020; 13:35:45 >
  • illaki maç izleme zorunluluğu mu var?
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 8 Mayıs 2020; 17:33:52 >
  • Feed olayını soranlar olmuş. Bu akşam, TRT'nin Diyarbakır'dan yaptığı 4:2:2 kodlamalı bir canlı yayın feedini açtık bu cihazla sorunsuz.
  • Açarsınız tabii ki. Yalnız 4:2:2 kodlama değildir, renk örneklemesidir. Kodlama AVC'dir, HEVC'tir, MPEG-2'dir, vs...

    Bu kartta en iyi özellik, kolayca ısınmayışı.

    Kartın içindeki tuner: Montage M88TS2020
    Kartın içindeki demodülatör: Montage M88DS3000

    Kartın en kötü tarafı, bu demodülatörün 16APSK ve 32APSK modülasyonlarında 28000'lik bir sembol oranı kısıtlaması (DVB-S2/16APSK modülasyonunda yayın ileten Türksat 8K'nın sembol oranı 34290 olduğu için, sağlıklı şekilde izlenemeyecektir)

    quote:

    QPSK (45 Msps), 8PSK (45 Msps), 16APSK (28 Msps), 32APSK (28 Msps)

    https://www.linuxsecrets.com/linuxtv-wiki/wiki/index.php/Montage_M88DS3000.html

    Bu kart, demodüle edebileceği her yayını izletir. Yayın çözünürlüğünün 4K veya 8K olmasının önemi yok.

    4K veya 8K kanalları izleyip izleyemeyeceğiniz, bilgisayardaki grafik işlemcilerin bu çözünürlükleri destekleyip desteklememesi ile alakalı.

    Bazı bilgisayarlarda iki tane grafik işleyici (GPU) olabiliyor. Bir tane Intel, bir tane NVidia GPU oluyor mesela. Bunların en az birisinin donanım bazında 4K çözünürlüğü desteklemesi gerekir ki 4K izleyin.

    ProgDVB'yi veya artık hangi DVB-S yazılımını kullanıyorsanız, 4K çözünürlük desteği sunan bir GPU üzerinden çalıştırmak zorundasınız. Bunu da "NVIDIA Denetim Masası" gibi programlar üstünden ayarlıyorsunuz.

    Ayrıca, LAV Filters gibi bir çözücü yazılım kurmanız gerekiyor. LAV Filters'ta video configuration kısmında, "hardware decoder to use" kısmından LAV Filters'ın hangi GPU'daki decoderi kullanacağı seçiliyor.

    ProgDVB menüsünden de video codec olarak LAV Filters'ı tanımlayacaksınız. ProgDVB'de kartı aktifleştirip, diseqc ayarlarını da doğru yaptınız mı tamamdır.

    Bu yazdıklarım sadece Everest için değil, her TV kartı için geçerli.

    TRT 4K'yı 60 fps olarak akıcı izliyorum. Feed'lerde de sorun yok. İşlemciye binen yük az oluyor.

    Türksat 8K'yı ise izleyemiyorum, sistemimdeki iki GPU'da da 8K çözünürlük desteği yok. Intel Graphics 620 GPU'da görüntü çıkmıyor, sadece ses geliyor. NVidia Geforce MX110 GPU'da ise görüntü geliyor ama 5 fps ile oynatıyor. İşlemci yükü %100 oluyor, sistem donuyor.

    Bu kartı 4K için alacaksanız önce sisteminizdeki GPU'ları araştırın.

    HD feed yayınları için alacaksanız, bilgisayarınızı bluray filmlerle test edin. Onları izleyebiliyorsanız, feed'leri de izlersiniz. Aynı kodlama ve aynı bitrate değerlerindeler (1080p/1080i, AVC, 30-35 megabit/s).

    Adaptör mevzusunda ciddi bir besleme sorunu yaşamadım. Kartla birlikte gelen adaptörü ve içindeki CD'den çıkan driver'ı kurup kullanıyorum. Windows 10-64 bitte sorun yok.

    Daha önce "TRT 4K'da çok donma gördüm" diye yazmıştım, ProgDVB'yi MX110'da çalıştırınca öyle oluyor. MX110'da 4K desteği yok. MX130-MX150'lerde de öyle.

    Kolay gelsin.
  • Hocam maşallah döktürmüşsünüz . Peki bu kart mefta olursa alternatif kart öneriniz var mı? Aklıma geldikce bakınıyorum ama piyasada kart yok, olanlarda gereksiz pahalı. Ayrıca pc imin konfigürasyonu gereği dahilide takamıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Master_Sergeant

    Hocam maşallah döktürmüşsünüz . Peki bu kart mefta olursa alternatif kart öneriniz var mı? Aklıma geldikce bakınıyorum ama piyasada kart yok, olanlarda gereksiz pahalı. Ayrıca pc imin konfigürasyonu gereği dahilide takamıyorum.
    Anlatmaya çalıştığım gibi, mesele 4K-8K falan değil, mesele modülasyon. Bu kartın demodülasyon desteği de 10 yıl idare eder seviyede. O yüzden bu kart iyi, ısınmayışı da cabası.

    Everest'i almak şart değil. Aynı donanımda başka kartlar da var. Hatta şu linkteki kart "orijinal üretim", Everest ise türevlerinden birisi:
    https://www.geniatech.com/product/hdstar-dvb-s2-tv-box/

    Geniatech'in v3.0 modelinde demodülatör "Montage M88DS3103" ile yükseltilmiş. Sonuçta modülasyon desteği 16APSK'da 45000, 32APSK'da 37000 sembol oranına yükselmiş.

    Bu demodülatörü içeren laptop uyumlu kartlara bakılırsa:

    DVBSKy DVBSKY S960
    DVBSKy S960CI
    Pinnacle PCTV DVB-S2 Stick (461e)
    TechnoTrend TT-connect S2-4600
    HD Star DVB-S2 USB2.0 (v3.0)
    Tevii S662


    Yurtdışından arayıp bulursunuz belki.
  • Zamanında bu kart 50 tl ye kadar satıldı, akıl edip bir tane yedek almadığıma pişman oldum. Yurt dışı astarı yüzünden pahalıya gelir kanaatindeyim, malum gümrükte bu uydu alıcısı deyip gerçek değerinden daha fazla vergi kesebilirler. Ben ara ara sitelere bakıyorum, sizlerde görürseniz buraya yazarsanız sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fazla seçenek yok maalesef.

    Türkiye'de masaüstü bilgisayarlar için, Sigma Digital HD PCI DVB-S2 kart satılıyor. O ve bu Everest, aynı tuner ve demodülatöre sahip. O PCI çıkışlı, bu USB çıkışlı. İki kart aynı sayılır.

    Hepsi Çin'de üretiliyor. "Prof"lar da öyle.

    Uzun vadeli bir şey istiyorsanız, USB çıkışlı "Prof 7500 DVB-S2" kartından almayın mesela, çünkü demodülatöründe 16APSK desteği hiç yok. Kartların tuner ve demodülatörlerini mutlaka araştırın. Hangi çözünürlükte ne izleyebileceğiniz bilgisayarınızın gücüne kalmış bir iş.

    Prof 7500 DVB-S2
    Tuner: STMicroelectronics STB6100
    Demodülatör: STMicroelectronics STV0903
    https://www.st.com/en/digital-set-top-box-ics/stv0903.html

    Türksat 8K konusunu eksik yazmışım. Yukarıda bir video kayıt örneği veren arkadaşın videosu üzerinden deneme yapmıştım. Everest kart ile o frekansta kanal bulamadığımı, ne de olsa kartın demodülasyon sınırı dışında kaldığını belirtmek isterim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarcosDH -- 28 Haziran 2020; 14:42:13 >
  • Saçma sapan mesajla yanlış bilgi verne. Prof 7500 USB ürününü ben de kullanıyorum. Chaz bütün kanalları buluyor ve %100 sinyal kalitesinde izleyebiliyorum. Senin kartın bozuktur, kazıklamışlar seni. Çanak ayarın veya LNB'in dandiktir. Böylesine güzel bir ürünü şahsi sorununuzla ortaya koyarak, ürünü kötülemeniz doğru değildir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Reel de, dvb-s2 modülasyonu altından; 16apsk "sıkıştırmalı" transponder'ları kullanarak yayın yapan kanal sayısı çok az ya da yok gibi...

    Modülasyon altından 16apsk sıkıştırma yapıldığında, uydu piyasasında kullanılan birçok marka demodülatör zafiyet göstermektedir.( stv serisi demodülatörler hariç )

    Zafiyet dediğim şey, 16apsk kullanımı; demodülatörlerin alt eşik seviyesini yükseltmektedir. Yani bu durumda, zafiyeti aşmak için, daha büyük çaplı çanak kullanımı zaruri olmaktadır.

    Bu durumu bilen tv yayın kuruluşları, regular( düzenli ) kanal yayınlarını, en fazla 8psk sıkıştırmalı transponder'ları kullanarak gerçekleştirmektedir.

    Hasılı; prof 7500 usb karttaki stv0903bab demodülatörünün hassas ve adımlı kör tarama yapabilme yeteneğini dikkate aldığımızda, 16apsk'yı desteklememesi eksiklik değil, bana göre...

    *************
    *************

    Bir de; sıkıştırmalar altından ; ccm, acm, vcm, t2-mi gibi kodlamalar yapılmaktadır. O da başka bir bahis konusudur...

    *************
    *************
    *************
    *************

    Açıklamalarım çok teknik geldiyse, daha önce tarafımdan derlenmiş aşağıdaki tanımları okuyabilirsiniz ;


    UYDU AKTARIM TERMİNOLOJİLERİ ;

    Band çeşitleri ; C Band, Ku band, KA band


    Standart/modülasyon Tipleri ; DVB-S, DVB-S2, DVB-S2X, NS3, NS4
    https://dvb.org/standards/dvb-s2x
    https://www.youtube.com/watch?v=JeuIu2t9584&feature=youtu.be

    Sıkıştırma Tipleri ; QPSK, QPSK2, 8PSK, 16APSK, 32APSK, 64APSK, 128APSK, 256APSK

    Kodlama Tipleri( Multiple Input Stream( MIS ) ) ; CCM, ACM, VCM, T2 MI, PLS, DVB-IP / MPE

    - CCM kodlaması ; Constant Coding and Modulation ; Uydu üzerinden izlediğimiz yayınların % 99'u CCM kodlamalıdır. Sadece "sıkıştırma tipleri"nin altından kodlama yapılabilir.

    - ACM / VCM kodlaması ; Variable Coding and Modulation / Adaptive Coding and Modulation ; Uydu üzerinden yayınlandıktan sonra, kablo yayın şebekesine yönlendirmekte kullanılan bir kodlama tipidir. Sadece "sıkıştırma tipleri"nin altından kodlama yapılabilir.

    - T2 MI kodlaması ; T2 Modulator Interface ; Uydu üzerinden yayınlandıktan sonra, digital karasal yayın şebekesine yönlendirmekte kullanılan bir kodlama tipidir. Sadece "sıkıştırma tipleri"nin altından kodlama yapılabilir.

    - PLS kodlama ; Physical Layer Signaling ; İstisna kodlama tipidir. Direkt "standart" altından kodlama yapılmasına imkan sağlar.
    Örneğin; Herhangi bir modülasyonlu frekansta, PLS Root+ 8 gödüğümüz PLS değeri, direkt "standart" altından kodlama yapıldığını anlatır.

    - DVB-IP / MPE kodlaması ; [B]Multi Protocol Encapsulation ; İstisnai kodlama tipidir. Direkt modülasyon altından kodlama yapılmasına imkan sağlar. Kodlamanın kapsül içine alınmış halidir.

    Aynı frekans( transponder ) içinden kaç tane kanal gönderiliyorsa, sistem kanallara ait akış datalarını, parçalar halinde paketleyip göndermektedir. Yani ayni frekanstaki bütün kanallar, tek bir paket içinde gönderilmektedir.

    ! Normal uydu yayınında bu paketleme işi kanal bazında olmakta ve FEC düzeltme oranı üzerinden kontrol edilmektedir.

    Şimdiki standart DVB Player'larla( DVBViewer, ProgDVB, SmartDVB, DVB Dream, AltDVB vs ) DVB-IP/MPE kodlamasıyla çözümlenememektedir. PC'ye IPcleaner yada dtvTools adlı program kurulursa, IP kapsülleri içinden gelen kanallar ayıklanabilmektedir. IPcleaner > VLC yada IPcleaner > Potplayer üzerinden yani...

    https://www.dtvtools.com/
    (http://download.dtvtools.com/setup_dvbSAM_v8.1.57.3890.exe )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 28 Haziran 2020; 16:7:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Everest turksat 8k yı buluyor ama veri akışı yüksek ve desteğinin yeterli olmamasından dolayı düzgün izlenmiyor. Yinede sinyal alması ayar vb için yeterli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zatax

    Saçma sapan mesajla yanlış bilgi verne. Prof 7500 USB ürününü ben de kullanıyorum. Chaz bütün kanalları buluyor ve %100 sinyal kalitesinde izleyebiliyorum. Senin kartın bozuktur, kazıklamışlar seni. Çanak ayarın veya LNB'in dandiktir. Böylesine güzel bir ürünü şahsi sorununuzla ortaya koyarak, ürünü kötülemeniz doğru değildir.
    Prof kullanan birisinin Everest başlığına gelip sataşmasına ne gerek var şimdi?

    Prof kullanmadım. İçindeki tuner ve demodülatörü yazdım. "Demodülasyon desteği sınırlı dedim, uzun vadeli olamaz" dedim. Okudun mu? Okumadın. Çünkü ben diyorum 16APSK, sen diyorsun %100 sinyal.

    Prof'daki tuner'ın sinyal çekim gücünden falan bahsetmedim hiç.

    "Everest kullanıyorum" diye çok yazdım. Ben de %100 sinyalle çok yayın alıyorum, sonuç? Kartı eleştirene hakaret mi edeyim senin gibi?

    Her kartın eksik yanları var, Everest'te Türksat 8K'yı alamıyoruz. Bunu yazdım. Ama sen toz kondurmadığın "Prof 7500" ile kesin alıyorsundur artık.

    Hayırlı işler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ONY86

    Everest turksat 8k yı buluyor ama veri akışı yüksek ve desteğinin yeterli olmamasından dolayı düzgün izlenmiyor. Yinede sinyal alması ayar vb için yeterli
    Şimdi yine denedim, manuel aramada Türksat 8K frekanslarına girince, sinyal göstergesi %0-100 arası gidip gidiyor.

    Gösterge bir ara sabit durduğunda, tara dediğimde de kanalı bulamadı.

    ProgDVB'de bu kanalın kanal listesine geçtiğini görmedim hiç.
  • ben trans edit ve dvbviewer kullanıyorum. ne hikmetse trt 4k ve turksat 8k radyo olarak çıkıyor. tıklayınca görüntü geliyor, en azından trt 4k da :) progdvb paralı olduktan sonra ,gerçi önceden de, pek sarmadı beni.bi kasıntılık var ama çözüm yok.

    trt 4k https://www.youtube.com/watch?v=Xg9BK0Ym9gA&feature=youtu.be&t=79 smartdvbde de stabil çalışmıyor
    turksat 8khttps://www.youtube.com/watch?v=Xg9BK0Ym9gA&feature=youtu.be&t=562



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 28 Haziran 2020; 19:33:24 >
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.