Şimdi Ara

Eve kedi almak istiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evime kedi almak istiyorum ama bazı sorunlarım var. 5. katta oturuyoruz hayvan evin içinde sıkılır, dışarı çıkarsam geri gelemez 5. kata tuvalet sorunu var her istediği yere yaparsa annem hayatta kabul etmez ve en büyük sorun tüy dökmesi nasıl engelleyebilirim tüy dökmenin belirli bir zamanımı var yoksa her zaman döker mi? Nasıl beslemeliyim hangi aşıları yapmalıyım aylık masrafı ne olur? Bana yol gösterirseniz sevinirim.

• Merhaba,

Çoğu kedi evde yaşamayı tercih ettiklerinden dolayı sıkıntı olmaz kaçıncı katta oturursanız oturun, tabii yavru kedi olursa iyi olur. Tuvalet sorunları da olmaz kedilerin, eğer psikolojik sorunları olursa ki çok nadir durumdur kum dışında bir yere yapabilir, bu da kesinlikle normal değildir zaten. Eve kedi almak istiyorsanız bence evdeki bireylerle iyice bu konuyu konuşmanız lazım olası bir sorun için. Tüy dökme konusunda kaliteli mama kullanmanız iyi olabilir tabii ama en güzeli düzenli olarak tarayıp ölü tüyleri almaktır.

Daha tecrübeli arkadaşlar var, onlardan da tavsiye gelecektir.
  • İyi günler ;
    almak yerine sokaktan sahiplenin 1 can satın almak yerine 1 can kurtarmış olursunuz.
    5. katta iseniz kumunu alıcaksınız hayvan her ihtiyacı için sokaga gitmemeli zaten sizde uğraşamazsınız köpekler gibi değil kediler.
    Tüy döküyorlar ne yazıkki çözümü yok gibi birşey.
    Genel olarak aylık 100 tl masrafı var.
  • tembelreis T kullanıcısına yanıt
    zaten bende sokaktan almayı düşünüyorum kış yaklaştı hatta demin deli gibi dışarı cıkıp kedi aradım
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeamoNZ

zaten bende sokaktan almayı düşünüyorum kış yaklaştı hatta demin deli gibi dışarı cıkıp kedi aradım

helal olsun sana hocam..keşke herkes sizin gbi olsa sokak kedilerine cok üzülüyorum bugun bı kedıyı pisi pisi dedim yanıma cagırdım sevdım gecenın 12 sınde sevdım 1 saat sonra ayrılık vakti geldi peşimden geldi ama o yanlız kaldı ben eve geçtim

• Öncelikle merhabalar.
    Üstte bir arkadaş 100 lira aylık masraftan bahsetmiş. Normal standartlar öyle olabilir fakat benimde 1.5 sene kadardır kedim var ama masraflar hiç o meblaları bulmuyor muhtemelen mama, aşı farkı falan var.

Ben pek aşılarıyla ilgilenemedim ev arkadaşım yazın yaptırdı aşılarını ama 1.5 senedir o aşılar dışında başka bir aşı olmadı. Mama olarak da markalardan ziyade daha ortalama, sevdiği mamaları alıyoruz pek bir sıkıntı çıkmadı.

Tuvalet konusu diğer arkadaşın dediği gibi psikolojik sorunlar dışında dışarı asla yapmıyorlar. Geçen sene başka bir kedi daha baktık o biraz problemliydi sokaktan geldiği için o kedi de biraz bu sorunları yaşamıştık.

5. kat konusu ise biraz şans işi, kediler akıllı hayvan öyle bir kaçma atlama girişiminde bulunmaz oturur dışarıyı izler fakat bizim pısırık kedi herhalde kuş gördü bir kez aşağıya atladı neyse ki kazasız belasız kurtuldu.

Tüy mevzusu dedikleri gibi sürekli bakım yaparak tarayarak minimuma indirebileceğin fakat tamamen çözemeyeceğin bir sorun, bazen mevsimsel olarak fazla tüy döküyorlar

• berkaysoner33 kullanıcısına yanıt
    sonunda bi kedi aldım şuan yumağıyla oynuyor kendisi ama nezle sanırım burnu ve gözü akıyor sık sık hapşırıyor veterinere götürmeli miyim ve bide hangi aşıları ne sıklıkla yaptırmalıyım ?

Edit:bu arada cinsi ne kedimin

Eve kedi almak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 23 Kasım 2015; 12:49:39 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kediniz çok tatlı cinsi tüylü bir tuxedo fakat tam tuxedo'da değil.Uzun tüylü bir kedi sahiplenmişşiniz tüy sorunu mutlaka olacaktır onun için tüylerini bakımını ihmal etmeyin en aza indirmek için.Muhtemelen üşütmüş olabilir akıntılar o yüzden olabilir bir veterinere mutlaka gidin aşı takviminide o size çıkarcaktır.İç dış parazit aşılarını kendi sağlığınız için ihmal etmemenizi öneririm.Diğer hayvan sağlığı ile alakalı aşılarıda hekiminiz size anlatacaktır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar,
    kediniz çok tatlı gözüküyor . Çok da küçük bir yavru belli. Yavru olmasından dolayı onu şu an gerçekten bir bebek büyütüyormuş gibi görmeniz gerek. Aşırı ilgi isteyecek, evde çok yalnız bırakmamaya özen gösterin.Aşırı hareketli olacak. Oradan oraya zıplayacak edecek. Benim kedimin duvarda pati izleri oluyordu o derece düşünün :) Bu zamanlarında aşılarını mutlaka yaptırın. Bi veterinere götürün ama veterinerliği tüccarlık olarak görmemiş birisi olsun lütfen. birkaç ay aşılarıyla ilgilenmeniz gerekecek. Bunu aksatmamalısınız. Dediğim gibi bir bebek gibi düşünün. yeni doğmuş bebekler için nasıl aşı konusunda hassasiyet gösteriyorlarsa ebeveynleri siz de kediniz için aynı hassasiyeti gösterin.
    mama olarak, lütfen sadece süt vermeyin. çünkü sütteki laktoz kedilerin midesinde sindirilmesine engel oluyor . ona fayda sağlayacağım derken zarar vermiş olursunuz. petshop larda yavru kedi sütleri var onlardan alabilirsiniz. ama ben de kedimi 1 aylıkken almış olmama rağmen bu tarz şeyleri hiç yapmadım. Goody marka mamanın etli olanından verdim. Günde 1 çay bardağını geçmeyecek şekilde sabah ve akşam olmak üzere yarım çay bardağı mama verin. Suyunu mutlaka eksik etmemeye çalışı sürekli kontrol edin. Mama olarak tavuklu olanlar genelde ishal vb. olmalarını sağlıyor.Benim kedim de etli olanı çok sevdi :) yaş mama yerine kuru mama verdim ben büyüme aşamasında. Diş sağlığı için de kuru mamalar daha iyi oluyor.
    Tuvalet için , kristal kumlardan alın, bir leğene çöp poşeti geçirin. Bütün paketi ona dökün. kedinizi oraya götürmeye odakladıkça kısa süre içinde tuvaletini oraya yapması gerektiğini anlayacak ve gidecektir.Bizim banyoda duruyor ve banyonun kapısı da sürekli açık.Bu zamana kadar 1 kere dışarıya tuvaletini yaptığını görmedim :) Kristal kum önermemin sebebi de, diğer kumlar aşırı koku yapıyor hem banyoya hem de onu temizlerken sizin aşırı midenizin bulanmasına sebep oluyor. kristal kumlarda böyle bir sıkıntı yok.Tuvaletini yaptıktan sonra kendisi onu kapatacak zaten. Elek şeklinde kürek temin ediniz. kumdaki dışkıları topak topak oluyor zaten onları alıp eleyip çöpe atın. böylece hem kedinize tuvaletini yapmak için daha fazla alan yaratmış olacaksınız hem de kumunuz daha uzun süre kullanılabilecek.
    Bu zamanlarında dişleri geliştiği için sizi sürekli ısırmaya çalışacaktır. korkmayınız . ona sakince hayır hayır diye dikte ederek bunu yapmaması gerektiğini aşılayın ve diğer istemediğiniz şeyleri de.
    internette çok güzel kedi yatakları var. mevsim kış olduğundan peteklere takılan bir yatak alırsanız kediniz çok mesut olacaktır :)
    havalar ısındığında eğer balkonunuz varsa onla beraber balkona çıkıp hava almasını,dışarıyı seyretmesini sağlayın.dikkat edin tabii ki merak ettiği için atlamaya kalkışmasın. onun dışında şu an cam kapalıyken mermerin üstüne koyup dışarıyı izlemesine izin verin. mest oluyorlar.
    bayağı uzun bir yazı yazdım ama aktarabileceğimin bunlar olduğunu düşünüyorum.
    ayrıca, bir şeyi stres yaptığında koltuk kenarı,halı vs.direkt tırmalamaya başlıyorlar. bizim koltukların kenarları halılar mahvolmuş durumda . Annem hergün serzenişte bulunuyor. Ne kadar tırmalama tahtası olsa da illa orayı tırmalayacak. Olsun. Yeter ki o iyi olsun, benim koltuğum mahvolmuş hiç önemli değil. Siz de bu durumlara hazır olun.Ve onu her koşulda sevin lütfen. Artık eski hayatınızda değilsiniz ve onu asla bırakmayın....
    bir sorunuz olursa mesaj atabilirsiniz.

• TheScientist T kullanıcısına yanıt
    zaman ayırıp bu kadar uzun bi yazı yazdığınız için teşekkür ederim bugün çarşıya çıkacağım mamasını alırım ve gerçekten de bebek gibi uyutmadan bırakırsan susmuyor zaten hasta o kısık sesiyle çok bağırıyor daha dün akşam kustu en yakın zamanda veterinere de götüreceğim
  • Bence de en yakin zamanda bi gotur, kontrol ettir. Sevgiyle buyutmen dilegiyle :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.