Şimdi Ara

Evden bilgisayar mühendisi olabilirsiniz (bilg müh derslerini öğrenebilirsiniz)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.536
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Az önce derste aklima geldi. Simdi ben ünideki dersleri genelde internetten bulup oradan çalisiyorum, ve su ana kadar aradigim tüm dersleri de buldum. Youtube da çok güzel anlatan hocalar var. 2. siniftayim. Bu dönem ki derslerden sadece bir tanesini bulamadim onunla da ilgili gayet güzel kitaplar var.

Herkeste farklilik gösterebilir ama bence evde video dersten izlemek ile okulda hocadan dinlemek ayni. Hatta sinifta bazen dikkatin dagilir 4-5 cümleyi birden kaçirirsin. Video derste dikkatin dagildigi an durdurabilirsin.

Tek eksik diploma oluyor. Sadece hobi amaçli bilgisayar mühendisligi derslerini görmek isteyen varsa bir üniversitenin ders programini bulup o dersleri video ve kitaptan takip ederek bilgisayar mühendisi olabilir. (hobi olarak ). (Normalde asıl ünvanınızı Bilg. Müh bölümünü bitirdikten sonra çalıştığınız alana göre alırsınız, bilgisayar mühendisliği diye bir meslek yoktur.) Veya baska alanlarda da bunu gerçeklestirebilir. Sertifika programlarina falan katilabilir. Aklinizda bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serenade. -- 4 Ekim 2016; 17:17:48 >

• Serenade. kullanıcısına yanıt
    hocam önerdiğiniz kanal varsa tavsiye edin elektrik elektronik mühendisliğ 1. sınıfım şuanda daha 1 derse girdim ilk olarak metlab da sonra c++ görücekmişiz bunlarla alakalı tavsiyen varsa alırım
  • Kefelon kullanıcısına yanıt
    Adam doğru söylüyor neye gülüyorsun?

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
    - Bilgisayar Mühendisi -
  • quote:

Orijinalden alıntı: stuff2

sen şimdi okuldan mezun olduğunda bilgisayar mühendisi olucağınamı inandın

O açıdan bakarsak bilgisayar mühendisliği diye bir meslek yoktur. Senin çalıştığın sektöre göre geliştirici, veri tabanı yöneticisi, sistem yöneticisi gibi ünvanlar alırsın.

Ben sadece bilgisayar mühendisliğinde görülen tüm derslerin internette de var olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 programlama dili öğrenerek bilgisayar mühendisi olunmuyor Çok merak eden varsa İzmirde olanlar ege üniversitesi bilgisayar mühendisliğine gelip derslere girip görebilir hangi derslerde ne olduğunu. Girişte bir sorun çıkmaz 2 senedir bölümde öğrenci olmama rağmen kartla 5-6 kere girmişimdir direk kapı açık girin üst kata çıkın amfilerin birine girip oturun kimse sormaz zaten

Orijinalden alıntı: Kefelon

Bu mesaj silindi.
    Benim okuduğum üniversitede şu ana kadar gördüğümüz tüm dersler internette var senin okuduğun üniversiteyi bilmiyorum ama derslerin çok farklı olacağını sanmıyorum.

Lab işine gelince de bilgisayar mühendisliğinde kayda değer lab dersleri bil.lab, programlama lab, yaz lab dır. Donanımla ilgili lablar donanım alanında uzman olmak isteyenler için önemlidir onun için de üniversite imkanları gerekir. Ben işin sadece yazılım kısmını kastediyorum.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor
    Tek eksik diploma oluyor

• ünideyken daha disiplinli oluyorsun. mesela ben internetten stanford programming methodologyi neredeyse bitirdim baya da öğrendim ama üniye giden kadar değil. ama tam öğrenilir mi öğrenilir.bu disiplinleri kuranlar ünide öğrenmedi sonuçta

Bu mesaj silindi.
    Kardeşim bilgi çağındayız üniversiteler kendi derslerini koyuyor internete. Üniversitelerde derslerde kullanılan kitapları internette bulabilirsin. Lojik devre tasarımı vs. elektrik elektroniğe girmiyor mu hem? Neye üzüldün anlamıyorum ama internette iş bulabilecek kadar yeterli kaynak mevcut. Ve bunu yapan bir sürü insan var.

Edit: İmla.
  • Bilişim sektörü, müzik sektörü gibidir; yaratıcılık daima diplomadan önde gelir. Tıp eğitimi almadan doktor olamazsınız ama program dillerini öğrenerek bilgisayar mühendisi kadar bilgiye sahip olabilirsiniz.

Bu mesaj silindi.
    Sadece programlama ile ilgili dersler mi var dedim ? Tüm dersler var. 1 tanesini bulamadım sadece. Onunla da ilgili güzel kitaplar var.

Donanım alanında uzmanlaşmayacaksan, diğer bütün alanlarda kendini geliştirebilirsin. Gerekli sertifika programlarına katılarak da unvan kazanabilirsin. Evde oturup bir şeyler yapmak isteyen arkadaşlar için yazıyorum bunları.

Orijinalden alıntı: neutumn

Bilişim sektörü, müzik sektörü gibidir; yaratıcılık daima diplomadan önde gelir. Tıp eğitimi almadan doktor olamazsınız ama program dillerini öğrenerek bilgisayar mühendisi kadar bilgiye sahip olabilirsiniz.

Ben onu kastetmedim insanları yanlış yönlendirmeyelim. Programlama dili bilgisayar mühendisliğinin 10 da 1'i dir. Programcılık ile mühendislik çok farklı şeylerdir.

Nintendo 3DS Kullanıcıları Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serenade.

quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

Bilişim sektörü, müzik sektörü gibidir; yaratıcılık daima diplomadan önde gelir. Tıp eğitimi almadan doktor olamazsınız ama program dillerini öğrenerek bilgisayar mühendisi kadar bilgiye sahip olabilirsiniz.

Ben onu kastetmedim insanları yanlış yönlendirmeyelim. Programlama dili bilgisayar mühendisliğinin 10 da 1'i dir. Programcılık ile mühendislik çok farklı şeylerdir.

"Bilgisayar mühendisinin program dili kadar bilgiye" diye vurgularsak sorun ortadan kalkar o zaman. Bilgisayar mühendislerinin neredeyse çoğu bilişim sektöründe faaliyet göstermek istiyor, birçok firma program dili yeterliliği arıyor.

• Bilg 3. Sinif ogrencisi olarak " ogrenilebilir " kismina katiliyorum ama nasil proje yapilir kisminda egitilmen sart diye dusuniyorum.proje yonetimi 70% yazilim 30% dur.Ama evde ogrenerek cesitli applar yapabilir ve piyasaya sunabilirsin.Bunun icin kimse senden diploma falan sormaz.Freelance takilirsin.Web tasarlarsin vs. En kotu c# , c++ , java gibi dilleri okuldan 1000 kat daha iyi sekilde veren kurslar var.Ordan ogrenirsin ve android-ios gibi platformlarda oyun-app yaparak reklam ve indirmeye bagli ( burda proje tasarimi giriyor ayri bir dersliktir ve ekip gerek ) oturdugun yerden guzel paralar kazanabilecegini dusunuyorum

• Kefelon kullanıcısına yanıt
    Yeterli çalışmayla herkes her şeyi öğrenebilir. Bu neyin egosu anlamadım, her şeyi üniversite eğitimi mi sanıyorsun? Özellikle bu sektörde kendini geliştirmezsen geçmişte kalırsın. Üniversite sana her şeyi öğreticek mi sanıyorsun?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.