Şimdi Ara

(BİLGİSAYAR MÜH.) BİLKENT (tam burs) vs ODTÜ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
6.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brütal -- 25 Temmuz 2017; 23:50:49 >

2) Kaynak?

3) ODTÜ aynı sıralardan 110 kişi alıyor.

4) Ne kadar süre ODTÜ kampüsünde yaşadınız ve ne gibi olaylar başınıza geldi?

ODTÜ-Bilkent karşılaştırmalarında kesinlikle bir okulu tercih et demem kimseye. Aynı şekilde, durduk yerde kimseye de sarmam ama bu kadar yalan yanlış yada tercih sebebi olmayacak şeylerle birilerine yol göstermeye çalışmak bana göre çok yanlış. Bu sorularımla Bilkent'e kötü demiyorum, sadece insanlara mantıklı bir çerçeve çizmeye çalışıyorum.
  • up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brütal -- 26 Temmuz 2017; 0:17:20 >

Daha Fazla Göster
  • Brütal kullanıcısına yanıt
    Hocam ODTÜ bu ülkedeki en iyi mühendislik okuludur neredeyse bütün akademik değerlendirmelerde de bunu görebilirsin.Fakat benim ODTÜ deme nedenim bundan önce 4 5 yıl birlikte okuyacağın 100 110 insanın hepsinin derecelik öğrenciden tutun 3 4k içinde olan insanlar olması.Bu adamlar kendini geliştirmek insanlar olacaktır mezun olduktan sonra da en çok tercih edilen insanlar dolayısıyla, burada okurken iş hayatına girmeden ciddi bir rekabet içine girersiniz pozitif yönde, bundan önceki mezunlar da aynı böyle olduğu için bu çok ciddi bir Networktur.İlk cümlemdeki şeye bir parantez açayım yine de, ODTU Boğaziçi Bilkent gibi okullar eğitim açısından yine de birbirinden iyi denemez hepsinin prestiji, akademik kadrosu vs. belli zaten ötesi yok ülkede.Buradaki liselilere bakıp Bilkent en iyisi dedikleri için tercih etmeyin demek istiyorum burada.Yoksa şehir dışından gidecek veya Bilkentin tam burs kapsamında sunduklarina ihtiyacınız varsa Bilkent yazın derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 26 Temmuz 2017; 0:27:19 >

• Dr John H. Watson kullanıcısına yanıt
    Etrafindaki insanlara liseli demek guzel bisey degil insanlar biseyler biliyo ona gore konusuyo adam bilkent iyi dedi diye liseli damgasi yememeli john watson kardesim

Hoca kalitesi olarak yine odtü daha iyi. Şu konuyu okuyabilirsiniz.

https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-muhendisligi-sececekler-icin-dev-rehber--127378584

Odtü yerine bilkent tercih etmek için hiç bir sebep yok

burs dışında. Onu da odtüde de bulmanız gayet olası

• Bu aralar böyle patlamalar yapıyorum hocam çünkü burada herkes takım tutar gibi üniversite tavsiye ediyor, yalan yanlış eksik bilgiler ile birlikte.3 4 yıldır bu bölümde takılırım, şu ana kadar 15 20 okulu gezip bir sürü insanla fikir alışverişi yaptım hem forumdan hem dışarıdan, önceden aday öğrenci olduğum için her tavsiyeyi ciddiye alarak veya önemli olduğunu düşünerek okurdum ama işin içine daha da girince bu şekilde cevap verebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr John H. Watson -- 26 Temmuz 2017; 0:35:33 >

• Geçen sene sınava girdim sene başından beri Bilkent istiyordum tercihlerin başına Bilkent yazdım şu an sınava girsem yine bursu ve yurdu yüzünden Bilkent yazarım belki.Sonuçlar açıklanmadan önce ODTÜ Lisans Bilkent Yüksek Lisans şu an top denebilecek bir şirkette çalışan bir kişiye bu karşılaştırmayı sordum.Aldığım cevabı direk yazıyorum:

kesinlikle ODTU Bilgisayarı seçmeni öneririm. Bir sürü sebebi var, ODTU'nün Bilkentten daha iyi olması konusunda.

odtu'de sosyal anlamda da daha iyi bir ogrencilik gecirirsin

lisans egitiminin kalitesi cok dusuk bilkentte,bunun baslica sebebi parali okuyan ogrencilerin seviyesi

yoksa hocalarin akademik basarisi konusunda bilkent daha iyidir odtuden.ama iste lisansta hocalarin akademik basarisina pek ihtiyacin olmuyor, temeli ogrenmek en onemli nokta oluyor.hocalarin akademik basarisi disinda odtu bilgisayar her konuda daha iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: johnbackus

Geçen sene sınava girdim sene başından beri Bilkent istiyordum tercihlerin başına Bilkent yazdım şu an sınava girsem yine bursu ve yurdu yüzünden Bilkent yazarım belki.Sonuçlar açıklanmadan önce ODTÜ Lisans Bilkent Yüksek Lisans şu an top denebilecek bir şirkette çalışan bir kişiye bu karşılaştırmayı sordum.Aldığım cevabı direk yazıyorum:

kesinlikle ODTU Bilgisayarı seçmeni öneririm. Bir sürü sebebi var, ODTU'nün Bilkentten daha iyi olması konusunda.

odtu'de sosyal anlamda da daha iyi bir ogrencilik gecirirsin

lisans egitiminin kalitesi cok dusuk bilkentte,bunun baslica sebebi parali okuyan ogrencilerin seviyesi

yoksa hocalarin akademik basarisi konusunda bilkent daha iyidir odtuden.ama iste lisansta hocalarin akademik basarisina pek ihtiyacin olmuyor, temeli ogrenmek en onemli nokta oluyor.hocalarin akademik basarisi disinda odtu bilgisayar her konuda daha iyi

Odtü hocalarının cv'leri daha iyi aslında şu an. O konuda da eksi bir yan yok yani.

• Orada yanlış bir şey demişim yine de ama burada insanlar kendi hedefi, istekleri, hatta özendikleri doğrultusunda, bilgi almak isteyen birine yanlış veya o adama uygun olmayan tavsiyeler verebiliyor.Karşılaştırılan yerlerin eksileri-artıları veya birkaç karşılaştırma ölçütüne göre öneriler verilse hiç sıkıntı yok ama gelip "bu bundan iyidir" yazıp gidiyor sonra o adam oy çokluğu daha iyidir diyor ve 4-5 yıl+sonraki hayatını buna göre seçebiliyor tıpkı sıralamasına bakıp ha bu yüksekse bundan daha iyidir meselesi gibi, o da aynı şekilde önceki senelerdeki insanların tercihlerine bakıp kendi için değerlendirmeden tercih yapmak kadar yanlış bir durum.Bu söylediklerim her üniversite-bölüm tavsiye konusuyla alakalı bu arada.
    Asiri dogru bu tespit. Ben bu bundan iyidir yazarim isteyene nedeninin aciklamayi severim ama forumda kani bozuk insanlar var fazlasiyla. Benim yaptigim tek sey insanlari bilkente yonlendirmek olmustur zaten. Yine de forumu guzellestirdigin icin tesekkur ederim

1) abdullah atalar gibi bir rektör

Türkiye öss birincisi, odtü ee birincisi stanford birincisi

2) ee ve bilg yatırımları sonucu yurtdışı bağlantısı en iyi okul bilkent

3) koç gibi 10 kişi özyeğin gibi 7 kişi almaz

4) odtü kampüs iyidir ama olaylıdır, bilkent kampüs ve kütüphane harikadır odtü kadar sosyal değildir katılırım o ayrı

İkisi de iyi okul ama bence bilkent hocam yardır

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.