Şimdi Ara

Evdeki Lamba Anahtar sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
15.719
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaslar konu elektrikle alakali ama kusura bakmayin.ilginc bir sorun var mutfaktaki anahtarda. Anahtarin arkasini actim fotodaki gibi 2 tane soldaki sari kablo uste tek yere vidalanmis sagdaki tek sari kablo ise anahtarin altina vidanlanmis. Sokup kontrol kalemi ile kontrol ettigmde sagdaki kabloda faz var. Soldaki iki kabloda ise biri daha ciliz olmak uzere ikisi de ciliz olmak uzere faz yaniyor. Notr yok gibi bu durumda cozemedim. Iki tane lambayi yakmasi gerekiyor ama su an bi tanesine elektrik gidiyor. Yardim edebilirmisniz
    ]Evdeki Lamba Anahtar sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frantic_fth -- 19 Mart 2017; 14:19:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >







  • Çok dikkatli davranin , dikkatli olun..



    Faz gösteren kablo, iki lambaya gidecek olan uçların, ana ucudur.. Bu faz ucu, ikili anahtar ile hangi lamba yanacaksa, onunla temasını sağlar.



    Faz ucunu , bant ile veya kendinize göre belirleyip ayrı tutun.. Sigortayi indirin,, faz ucunu kablonun birisine bağlayıp, sigortayi kaldırın,, bakın hangi lamba yanacak, not edin.. Lamba yanmasa dahi, aynı işlemi diğer kablo için yapın, konuda not edin.. Biri yanar diğeri yanmazsa, lamba patlaktir veya lamba duy bağlantısında sorun vardır.

    Riskli iştir, mutlaka elektrikçinjn bakması tavsiye edilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun söyle ki 3 kablodan da faz alıyorum. 1 tanesinden cok kuvettlı dıger 2 sı zayıf yanıyor kontrol kaleminden Hangisi faz hangsı nötr anlayamadım
  • frantic_fth F kullanıcısına yanıt
    Lambanın anahtarı degilmi,, devrede lamba olduğu için, notr lambadan döner,, anahtarda notr olmaz,, anahtardan lambaya, faz gider, lambalara,, çok az faz yanan uçlar, lamba ucu olabilir.. Ordan tehlikeli bir durum çıkmaz, fakat lamba kısa devre ise , notr drek sarı kabloya gelir, sizde birleştirince sigorta atar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    Lambanın anahtarı evet ama karışık bir durum var nasıl anlatsam bilmiyorum.

    Salonda 1 anahtar var. Mutfakta 1 anahtar( Resimdeki gibi 3 kablosu var. Biri güçlü faz diğer 2 si zayıf ) ve 2 lamba var 1 i bozuk şu an. O bozuk olanı da yakmak istiyorum.

    Salondaki ve mutfaktaki anahtarı açınca mutfak balkonundaki ışık yanıyor. Salonu kapatınca mutfak balkonu yanmıyor. Diğer mutfak lambasının duyuna salondaki anahtar açık olsa bile elektrik gelmiyor

    Salondaki anahtarı kapatınca 2 zayıf kablonun elektriği gidiyor. Ama diğer güçlü faz yanmaya devam ediyor.

    Mutfak balkonundaki lambanın yanması için salondaki anahtarın açık kalmasına razıyım ama diğer mutfak lambasının da yanmasını istiyorum. 3 kablodan biri diğer bozuk olanın diye tahmin ediyorum çünkü yanlış hatırlamıyorsam ikisi birden tek anahtardan yanıyordu yüzde 90. Teşekkürler
  • Normal bir lambayı kullanarak hatları birleştirin yani direkt kısadevre yaparak denemeyin. akkor flamanlı ampul ile birleştirin ama tavandaki armatürlerdeki lambalar da akkor flamanlı olsun. Evin sayacı tek falı değil mi 3 fazlı tesisat yok.

    Bu bahsettiğiniz lamba 2 ayrı odadan yakılıp söndürülen vavien denilen tipte mi yoksa avizde 2 ayrı lamba grubu var kısım kısım mı yakıyor yada yanması gerekiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 19 Mart 2017; 20:26:24 >
  • Hocam tek faz var sadece



    Vavien degil. Normal ac kapa anahtar. Avize gibi coklu degul tek lamba. Iki farkli tek ampulu yakmak icin tek anahtar kullaniliyor ama biri yanmiyor. Diger odadaki anahtari acmadan 2 side calismiyor. Ampulle denerim ama 3 undede faz isigi geldigi icin korkuyorum denemeye. 2 si zayif isik olsada..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lamba iki farklı yerden mi açılıp kapatılıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek faz varsa araya ampül koyup bağlayın patlamaz merak etmeyin. Yine de anlatımınızda bir gariplik var "Iki farkli tek ampulu yakmak icin" iki farklı ama tek. nasıl birşey çözemedim.
  • Iki farkli tek derken tekli manasinda soyledim. Yani qvize gibi birden fazla duy yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kerosen kullanıcısına yanıt
    Lamba 2 anahtardan biri kapaliyken calismiyor. 2 si de acikken calisiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • anahtarı yanlış bağlamışsın.. kontrol kalemini tuttuğunda çok ışık gördüğün faz dır .. Diğerleri alıcılara giden kablolar iki ayrı lamla olması gerekiyor. öncelikle faz kablosunu anahtarda doğru yere takman gerekiyor.. anahtarı kontrol et genelde bu kablonun bağlaması gereken yerde içe doğru ok işareti olur... yada bağlantı noktası tekdir yani anahtarın 1 tarafında 1 tane diğer tarafında 2 tane bağlantı yeri olur 1 tane olan yere fazı bağla.. oda olmadı faz kablosunu her noktaya tek tek bağla zaten 3 olasılık var.. patlaması söz konusu değil çarpılma yeter...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • frantic_fth F kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 anahtar yani farklı yerlerdeki 2 anahtar (2 li anahtar değil) varsa vavien tesisattır. Tavanda 2 kablo bulunur. Her iki anahtar kasasında 3 kablo bulunur. Sizinki böyle mi?



    Saygılar...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.