Şimdi Ara

Evde Yılan Beslemek ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
18.566
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Yılanlar sadıkmıdır kapıdan camdan kaçarmı fırsat bulunca
    2- ne yer ne içer neyle beslerim
    3-sağlığa zararı varmıdır

cevap verirseniz sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evde Yılan Beslemek

Evde yılan beslemek, büyüleyici ancak ciddi bir sorumluluktur. Doğru bilgi ve hazırlıkla, evcil yılanlara güvenli ve rahat bir yuva sağlayabilirsin.

Yılan Türünü Belirle

Evcil hayvan olarak popüler yılan türleri arasında mısır yılanları, kral yılanları ve pitonlar bulunur. Her türün kendine özgü bakım gereksinimleri vardır, bu nedenle seçmeden önce araştırmanı iyi yapmalısın.

Teraryum Kurulumu

Teraryum, yılanının evi olacaktır. Boyut, türüne ve yaşına göre değişir, ancak genellikle uzunluktan daha geniş olmalıdır. Teraryum, ısı lambası, saklanma yerleri ve su kabı gibi gerekli ekipmanlarla donatılmalıdır.

Beslenme

Yılanlar etoburdur ve genellikle kemirgenlerle beslenirler. Besleme sıklığı, yılanının yaşına ve türüne bağlıdır. Kemirgenleri canlı olarak beslememek ve yılanının boyutuna uygun bir büyüklükte seçmek önemlidir.

Bakım

Yılanların düzenli olarak temizlenmesi, beslenmesi ve sağlık kontrolleri yapılması gerekir. Teraryumu haftada bir temizlemeli ve yılanını 2-3 haftada bir beslemelisin. Sağlıklı bir yılan parlak pullara, berrak gözlere ve iyi bir iştaha sahiptir.

Güvenlik

Yılanlar harika evcil hayvanlar olabilir, ancak aynı zamanda tehlikeli de olabilirler. Yılanını her zaman dikkatli bir şekilde tutmalı ve çocukların gözetiminiz olmadan yılanla etkileşime girmesine izin vermemelisin.

Yasal Hususlar

Bazı yılan türlerinin evde beslenmesi bazı yerlerde yasal değildir. Evde yılan beslemenin yasal olup olmadığını kontrol etmek için yerel yetkililerle iletişime geçmelisin.

Evde yılan beslemek, uygun bakım ve sorumluluk gerektiren ödüllendirici bir deneyim olabilir. Doğru bilgi ve kaynaklarla, yılanına mutlu ve sağlıklı bir yuva sağlayabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kaçması değil de sokması sorun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dişlerini çekiyorum zehirli yılan düşünmüyorum zaten
  • Sadik hayvanlardir gitse bile geri gelir kedi gibi

yiyecek olarak yilandan yilana degisir albino pitonlardan falan bakiyosan gidip yem fareleri var onlardan alacaksin yoksa olu bocek kutusu var 1 pakette binlerce bocuk var onlarile

saglik olarak zarari yok zehirsiz aldigin surece kucuk issiriklar sadece can acitir

• quote:

Orijinalden alıntı: The Unforgiven

http://www.akvaryum.com/Forum/pitve111;num_bedri_k679815.asp

Akvaryuma kapatmadan düşünüyorum kafasına göre takılsın evde tekim sorun olmaz fakat kaçarmı bi süre sonra kedi gibi nankörmüdür
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmed Altair

Kaçması değil de sokması sorun

seni tuttum dede yorumlar sağlam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Evde beslemelik hayvan önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOGOMEZ

quote:

seni tuttum dede yorumlar sağlam

Eyvallah usta

• Bunun gibi sevimli bir şey arıyorum bağ bahçe arıyorum bakalım bulabilecekmiyim.

Evde Yılan Beslemek ?
  • quote:

+1

• Albino corn snake besleyebilirsin en evcil türleri bu

• Kardeş bırak evde beslemeyı adını bıle anmaktan korkuyorum
  • Bir bakmışsın yerinde yok :)
    Bu korku yeter adama .
    Bende köper balığı besliyorum . Leopar Vatoz 2 gündür ortalarda yok :)
    Çok hızlı büyüyor . Şimdiden baraj göl araştırmaya başladım .
  • Bildiğim kadarıyla soğuk hayvanlarda pek duygusallık yoktur yani seni ilk kez gördüğünde yem versen bile ısırmaya çalışabilir. Ancak şöyle bir şey var ki cidden hafızaları çok güçlü hayvanlar Yani yapılan iyiliği görüp saldırmaktan vazgeçiyorlar veya öldürmeye çalışırsan gelip evini bulabiliyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bildiğim kadarıyla soğuk hayvanlarda pek duygusallık yoktur yani seni ilk kez gördüğünde yem versen bile ısırmaya çalışabilir. Ancak şöyle bir şey var ki cidden hafızaları çok güçlü hayvanlar Yani yapılan iyiliği görüp saldırmaktan vazgeçiyorlar veya öldürmeye çalışırsan gelip evini bulabiliyorlar

2 tane öldürdüm çünkü beslemeye uygun görmedim ama hısımları daha uğramadı bana

• quote:

Orijinalden alıntı: WilhelmWinter

quote:

Orijinalden alıntı: iamburak

Bildiğim kadarıyla soğuk hayvanlarda pek duygusallık yoktur yani seni ilk kez gördüğünde yem versen bile ısırmaya çalışabilir. Ancak şöyle bir şey var ki cidden hafızaları çok güçlü hayvanlar Yani yapılan iyiliği görüp saldırmaktan vazgeçiyorlar veya öldürmeye çalışırsan gelip evini bulabiliyorlar

2 tane öldürdüm çünkü beslemeye uygun görmedim ama hısımları daha uğramadı bana

Hısımları değil kendileri uğruyor Bursada bir ara köye gittiğimizde evden yaklaşık 100-200 metre(mesafe hesaplamada kötüyümdür) yere örtü sermiş oturuyoduk. Yengemin kızıyla kalktık dolaşmaya başladık ve bi yılan gördük. 1 metre kesin vardı ama tam olarak ne kadardır bilmiyorum yengemde aşırı huylanır yılandan. Biz yılan var dediğimizde nerde diye bağırmaya başladı bildiğin manyağa bağladı Sopa buldu bitane gitti vurmaya çalıştı ne hikmetse yılan kaçmadı büzüştü bi türlü gitmiyo. Sağlam bitane indirdi ardından savurdu ne olduysa yılan kayboldu ortadan. Ertesi gün bağırışla falan uyandım aynı yılan mutfaktaydı Kürekle öldürmüş yengem yılanı (belki de tesadüfen geldi bilmiyorum ama sonuçta eve girdi)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iamburak -- 9 Ekim 2013; 17:32:46 >

• O evcil ev yılanıymış acıkmış mutafağa girmiş ayıp etmişsiniz
  • besleyecek hayvan mı kalmadı alın kedi köpek kuş falan abi yılan nedir
  • adam akvaryuma kapatmadan odada dolaşsın diyo abi

Evde Yılan Beslemek ?
  • Arkadaşım bunu besliyor. Resimler orjinaldir

Evde Yılan Beslemek ?

Evde Yılan Beslemek ?

Evde Yılan Beslemek ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.