Şimdi Ara

Evde topraklama yok ve tesisat çok kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
210
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Eski bir apartmanda kiracıyım. Ev sahibimde b*k kafalının teki. insan canı vs. umrunda değil tek derdi aldığı para.

Evde topraklama yok. Hatta tesisatta balya teli bile varmış elektrikçi öyle dedi.

Şimdi benim sorularım şu. Bu evde yangın çıkma riski veya kaçak durumunda ölme riskim nedir? ( Prizlerde sıfırlama yapmadıklarını varsayarsak)

Hatta ilk taşındığımda evde elektrikler yoktu. Benden önceki kiracı ufoyla birlikte elektrikli şofben çalıştırmış tesisat kaldırmayınca yanmış galiba. Kontrol kalemiyle prizlere baktığımızda iki deliktede elektrik vardı. Elektrikçi geldi bir iki kabloyla oynayıp düzeltti.

Ayrıca buzdolabının takılı olduğu prizde böyle bir şey yapmışlar bu nedir tam olarak ben anlamadım?

Evde topraklama yok ve tesisat çok kötü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi medizinischen Labor -- 29 Haziran 2022; 1:20:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pekçok kişinin bilmediği şey, ev içi elektrik tesisatları, elektrik iç tesisleri yönetmeliğine uygun olmak zorundadır. yönetmeliğe aykırı bir durum varsa, abone bundan sorumlu olur. aşağıda bununla ilgili yönetmelikler var ama tüketici derneğine, meslek odalarına yada elektrik dağıtım şirketine danışabilirsin.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/05/20140508-6.htm

https://www.emo.org.tr/ekler/cc5a85842d8d326_ek.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 29 Haziran 2022; 21:56:38 >

• adam kombiye elektirik çekmiş kablo onun için.

• babus0606 B kullanıcısına yanıt

Kombi yok hocam evde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle görseldeki olayda bi sıkıntı yok. tabi prizin alt tarafından bağlantılar doğru yapıldıysa. adam prizi çoğaltıp buzdolabına bağlamış. seyyar uzatma kablo gibi düşün.

prizdeki her iki delikten de faz geliyor (kontrol kalemi yanıyor) demek, prizin bağlı olduğu buat veya başka bir noktada nötr kablosu kopmuş anlamına geliyor. elektrikçi kopuğu bulup düzeltmiştir.

ufo ile elektrikli şofben gibi iki tane yüksek akım çeken ısıtıcıyı (tost makinesi, fırın, bulaşık makinesi hatta buzdolabı v.b.) aynı anda çalıştırmayı yeni evlerde bile tavsiye etmiyorum. ana sigorta da küçükse atıyor kesin. atmasa bir yerleri yakma riski var çekilen kabloların kesitine göre. şofben çok nalet bişey maalesef.

tesisat içerisinde topraklama kablosu (sarı-yeşil) yerine izolesiz şekilde inşaat teli çekilirdi eskiden. hatta nötr yerine bunu kullanan bile gördüm.

topraklama olmazsa; evdeki aletleriniz düzgün ve gövdeye kaçak vs. vermiyorsa 3 vakte kadar ölmezsiniz. ama risk var mı? Evet! her an her şey olabilir de olmayabilir de. Eskiden kaldığımız kiralık evlerde toprak moprak yoktu her şeyi nötr e bağlayıp sıfırlıyorduk. hala yaşıyoruz. ama tavsiyem, en azından sıkıntılı aletler için bir toprak hattı çekip bahçeye indirebiliyorsanız topraklama çubuğu çakıp bağlamanız. hiç yoktan iyidir yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.