Şimdi Ara

evde topraklama yok akım koruyucu priz almak işe yarar mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
13.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar kiracıyım ancak oturduğum evde toprak hattı yok sadece iki kablo var duvarda

pek anlamam elektrik işinden

akım korumalı priz alırsam televizynoumu ve pc mi güvene almış olurmuyum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Topraklama Olmayan Evde Akım Korumalı Priz Almak İşe Yarar Mı?

Topraklama sistemi olmayan evlerde elektrik çarpması riski daha yüksektir. Bu riski azaltmak için topraklı prize akım korumalı priz takılabilir.

Akım korumalı prizler, elektrik akımında anormal bir artış olduğunda devreyi kesen cihazlardır. Bu sayede elektrik çarpması riskini önemli ölçüde azaltırlar.

Topraksız prize akım korumalı priz takmak, topraklama sisteminin yerini tutmasa da ek bir güvenlik katmanı sağlar. Akım kaçağı veya aşırı yüklenme durumlarında devreyi keserek elektrik çarpması riskini azaltır.

Ancak akım korumalı prizler, topraklama sisteminin yerini tam olarak almaz. Topraklama sistemi, elektrik akımını güvenli bir şekilde toprağa yönlendirerek elektrik çarpması riskini en aza indirir. Akım korumalı prizler ise sadece elektrik akımındaki ani artışları tespit ederek devreyi keser.

Topraklama olmayan bir evde ek güvenlik için akım korumalı priz almak faydalı olsa da, topraklama sisteminin sağladığı koruma seviyesine ulaşamayacağını unutmamak gerekir. Mümkün olduğunca evinizde topraklama sistemi kurdurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • toprklama yoksa,alacağın pirizinde topraklama ucu boşta kalacak,ancak yaygın bir pratik olay var,toprak bağlantı ucu ile nötr ucununu kısa dere yap,birleştir,elektrikle ilgili tavsiyelerde uygulamaya geçmeden önce sen, sen ol aman akımı kes ,sigorta veya şalteri kapatmayı unutma,işini öyle gör, veya yeterli değilsen teknik bir yardım alıver,kendini tanımayana karşı acımasız bir güçtür elektrik.kolay gelsin.
  • Kaçak akım koruma rölesi bağlatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Kaçak akım koruma rölesi bağlatın.

Evde topraklama hattı yoksa kaçak akım rolesi bi işe yaramaz.Topraklama hattı olmadığı için kaçak akım şalterinin butonunu açamazsınız hep atık şekilde kalır
  • merhaba;

televizyonda zaten toprak hattı yoktur raahaaat rahaat kullanın.Tv nin içerisinde akım regulatörü bulunmakta. prizine bakın sadece 2 tel görürsünüz toprak için hat yoktur.

Gelelim PC ye;

pc de toprak gereklidir.Ancak akım korumalı bir prz alırsanız işe yaramaz neden;

voltaj fazla geldi priz farketti akımı engelledi nereye boşaltacak? toprak hattı çektirmek 50 Tl ye mal oluyor.

3 hafta önce yazlık evimize yaptırdım. 115 Tl toprağa saplanan alimunyum için istediler.Bakır yapın dedim fiyat artar dediler gittim 115 dedikleri malzemeyi 15 e kaliteli bakır malzemeyi 35 e buldum. 15 te kablo ve işçiliğe verdim. kablonun metresi 1 TL olması lazım. Çok güzel oldu rahat kullanıyorum.

zaten evlerde(eski) mutfakta topraklama olur. diğer yerlerinki bağlı olmaz.

yeni evlerde ise Sanayi ve ticaret bakanlığının çıkarttığı kanun üzerine tüm prizler topraklıdır

diyeceğim odur ki ev sahibi ile konuşun topraklama yaptırın.(müstakil)
    eğer apartman ise de apartman yöneticinize söyleyin o da apartman sakinleri ile konuşsn ortakbir topraklama yaptırın. Ancak ortak topraklamada maliyet artacaktır.Toprağa saplanan malzeme kullanım miktarına göre artmaktadır

• quote:

Orijinalden alıntı: ay_erdi

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

Kaçak akım koruma rölesi bağlatın.

Evde topraklama hattı yoksa kaçak akım rolesi bi işe yaramaz.Topraklama hattı olmadığı için kaçak akım şalterinin butonunu açamazsınız hep atık şekilde kalır

Kaçak akım rölesi giren ve çıkan akımların farkını ölçer.Gövdesine kaçak olan cihaz varsa siz ona dokunduğunuzda devreyi açar.
  • akım korumalı prizde topraklama şartı yok. rahatça kullanabilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.