Şimdi Ara

Evde tanımadığım ve istemediğim kişi kalması hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. Benim arkadaşlarım 3 kişi aynı evi kiraladılar bu yaz.İçleirnden bir tanesi sevgili yaptı ve sürekli sevgilisini evine sokup salonun ortasında birlikte yatıyorlar geceleri. Diğer iki arkadaşım da aşırı rahatsız bu durumdabn çünkü hem çocuğu tanımıyorlar hem de çocuk ve sevgilisi kötü davranıyorlar daha bugün çöp kutusunu arkalarından fırlatmışlar. Polise gitseler bi şey elde edebilirler mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kira kontratında 3 ününde ismi var mı
  • Erik Kompostosu E kullanıcısına yanıt
    Aynen var hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Fuzuli İşgal bir haklı tahliye sebebidir, söz konusu arkadaşın sürekli gidip gelmesi fuzuli işgal olarak değerlendirilebilir.

    Benim tahminimce bu konuyu ancak kiraya veren ile halledebilirler. Ayrıca arkalarından çöpü fırlatması ve ya sürekli tartışılması aynı zamanda komşuluk ilişkilerine de zarar vereceği için ihtar edilebilecek bir durumdur

    TBK. m. 316/I’e göre “Kiracı, kiralananı, sözleşmeye uygun olarak özenle kullanmak ve kiralananın bulunduğu taşınmazda oturan kişiler ile komşulara gerekli saygıyı göstermekle yükümlüdür”.

    Kiraya veren ile bu konuyu görüşüp söz konusu arkadaşlarının tahliyesini ve sözleşmenin yenilenmesi yoluyla sadece ikisinin adına düzenlenmesi istenmesi gerekmektedir.

    Forumdaki diğer arkadaşlar ne diyorsunuz sizce bu yolda bir sorun var mı ?
  • burada olayın hukuki boyuttan çok konuşma yoluyla çözüleceğini düşünüyorum. öncelikle aile büyüklerinize haber verin ve gelip duruma el koysunlar.böyle bir imkan yoksa ev sahibinize durumu anlatın ve yardımcı olmasını isteyin. ev sahibi sizin yanınızda olursa sizin için daha faydalı olacaktır. bir diğer çözüm ise kira sözleşmesini feshedin ve ikinizin adına yeni bir sözleşme yapın ve bu sorun çıkaran arkadaşı evden çıkartın. olmazsasözleşmeyi feshedin ve 2 kişi başka yere çıkın. en sorunsuzu bu olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.