Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki gercekten yaptıgımız tam bir mallık fakat yeni evli ve acil ev bulmamız gereken bir zamanda bu evi bulabildik ve ev sahibimiz nedense hiç şaşmaz 5 vakıt namazında yaslı basında takke ile gezen bir herif. Bundan zarar gelmez diyerek kendisiyle 15 Kasım 2021 de kira kontratı yaptık kontratta kirayı alacagı sekil elden yazıyor fakat bi faydası olmadıgını acı sekılde anladık. 11 ay boyunca kirayı elden verdik taaaki ekim 2022 de bir baska kıracısını kira odemesıne rahmen 5 aylık kiramı odemıyor diye dava acana kadar. Biz de bunun üzerine ekim ve kasım 2022 kiralarımızı kendisine konutta odemelı olacak sekılde ptt den gonderdık. Bu hıyar herıf de bunun uzerıne bizede Mayıs-haziran-temmuz-agustos ve eylul aylarını kapsayan 5 aylık ödenmeyen kira diyerek tahliye talepli icra takibi başlatmış. Bir dunya sahıt yazışma ve ekim ayında yaptıgımız gorusmede gizlice cektıgımız 8 dakikalık video kaydı olmasına rahmen ( video kaydında borcumuzun olmadıgını yenı kontrat yapıp eskı kontrata borcu yok yazıp yırtıp atacagını ımza atmasının sakıncalı olacagını vs vs baya anlattıgı bır kayıt) bunların ıcra mahkemesınde delil niteliği tasımadıgını yazılı bir belge sunmak zorunda oldugumuzu gıttıgımız her avukat soledı. Bizde mecburen tahliye davası acamasın diye kenddisine odedıgımız 5 aylık kirayı tekrar ıcra dosyasına masrafı ıvırı zıvırı ıle bırlıkte odedik. Şimdi asıl canımı sıkan duruma gelecek olacaksak lütfen bilen biri benı aydınlatsın. 15 kasım 2021 tarihinde baslayan bi kontratta bu ev sahibi bana mayıs hazıran temmuz aguston ve eylul 2022 olacak sekılde icra takıbı baslattı ve odedık. Bu seref yoksunu adam bu seferde ayrı bır ıcra takıbı baslatım bu aylardan da oncesı olan aralık 2021 ocak-subat-mart ve nisan 2022 bu ayalarada tekrar icra takıbı baslatabılırmı. baslatması durumunda biz buna itiraz etsek. acacagı icra mahkemesi itiraza iptal davasında tekrar kazanabılırmı. Sonucta adam bana 5 aylık bir ıcra takıbı baslatmıs odemısım bu belırttıgı aylardan oncekı ayları otomatıkman odemıs sayılmıyormuyum ?? bu ayların oncesınde kı aylara takıp baslatıp ıtıraz etmem durumunda bunlardan mahkemede zarar gorebılırmıyım allah askına yardım edın |
Kirayı Elden Verme Sorunsalı
Kirayı elden vermek, hem kiracı hem de ev sahibi için çeşitli sorunlara yol açabilecek, yasal olmayan bir uygulamadır. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak, oluşabilecek sorunları önlemenize yardımcı olacaktır.
Ev Sahibi Kirayı Almadım Derse
Kirayı elden verdiğinizde, kira ödemesi için resmi bir kanıtınız olmaz. Ev sahibi kirayı almadığını iddia ederse, bunu kanıtlamanız güç olacaktır.
Kirayı Elden Alan Ev Sahibi
Eğer ev sahibiniz kirayı elden almayı talep ediyorsa, bunu kabul etmeyin. Elden alınan kira, vergi kaçakçılığına yol açabilir ve haklarınızı korumanızı zorlaştırabilir.
Kirayı Banka Yatırıyorum Ancak Kira Ödemesi Olarak Değil
Bazı kiracılar, kirayı banka hesabına yatırıyor ancak açıklama kısmına "kira ödemesi" yazmıyorlar. Bu da kira ödemesinin kayıtlara geçmemesine ve sorunlara neden olabilir.
Elden Kira Ödeme Makbuzu
Elden kira ödemeleri için imzalı bir makbuz almayı talep edin. Bu makbuz, kira ödediğinize dair bir kanıt görevi görecektir.
Ev Sahibinin Kirayı Elden Alma İsteği
Ev sahibinin kirayı elden alma isteğini reddedin. Kirayı her zaman resmi yollarla ödeyin, tercihen banka havalesi veya kira ödeme platformları aracılığıyla.
Elden kira ödemeleri, yasal sorunlara, güvenlik risklerine ve mali kayıplara yol açabilir. Haklarınızı korumak ve potansiyel sorunları önlemek için kirayı her zaman resmi yollarla ve yazılı kanıtla ödeyin.