Bildirim
Evde Lcd panel yapımı(?)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Başlık çok ilginç geldi lcd ekrandan kastınız nasıl birşey? Yani panel gibi birşey ise eğer zaten onu yapabilirseniz seri üretime başlayın derim çünkü ne zaman ihtiyacım olsa elektronikçiye gitsem bana çin malı veriyor. Ama yapılamayacak birşey değil.
-
quote:
Orijinalden alıntı: certy
Daha çoğu kişi hazır lcd ekranlara yazı bile yazdıramazken sen kendi yaptığın ekrana nasıl yazdırıracaksın?
Büyük düşünmek iyidir
@0p!uM
Evet lcd ekran gibi birşey. İsteğim milyonlarca renk değil 64 ila 256 renk çeşidi elde edeyim yeter. -
Yaparsın tabii ki... Neden olmasın ki... Böyle kabiliyetler varken... 1 ampul, 220v elektrik kablosu,50 X 60 cm beyaz cam sonra siyaha boyarsın...
1.90 cm X 1.90 cm tabaka sunta al. istediğin ölçülerde kesersin. 9 X 9 luk ta kalas al. güzel olur hani...
HA... boyamayı da unutma, 64 veya 256 bit renk elde edemezsen de... değişik renklerde boya kullanırsan, gökkuşağı bile elde edersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 28 Mayıs 2013; 14:53:24 > -
Onu ben de düşünmüştüm bi ara ama LCD değil de. resim falan olmasa da 100 tane tek renk ledi 10x10 şeklinde birleştirip üstünde harf falan çıkarılabilir ama bence baya kasmak lazım PIC'te ve programlamada falan. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frkkn26 -- 29 Mayıs 2013; 0:43:14 > -
-
evde lcd ekran yapmanız mümkün değil fakat rgb led kullanarak led matris yapabilir çeşitli renkler elde edip animasyonlar yapabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: yucelnet
quote:
Orijinalden alıntı: Zıplayan fil
Evde istediğimiz boyutta Lcd ekran yapabilir miyiz?
Amaç: resim veyazı oynatmak
Bu konuya değinen herhangi bir kitap biliyor musunuz?
şu sistemi evine sığdırabilirsen yaparsın ya niye yapamayasın ?
Şaka yapıosun herhalde dimi ?
İlk aşama seri üretim aşaması olsaydı olabilirdi.
Burada takıntınız ev kelimesimi? Evden kastım profesyonel makinelerin olmasığı bir sistem
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
İlk aşama seri üretim aşaması olsaydı olabilirdi.
Burada takıntınız ev kelimesimi? Evden kastım profesyonel makinelerin olmasığı bir sistem
Hacı benden sana tavsiye;
Biraz daha az bilim kurgu filmi izlemelisin, sende ters etki yaratmış. -
ledlerden ekran yapabilirsin, detaylı resim göstermek için boyutu biraz büyük yapmak gerekebilir.. Bi nevi led tabela, kayan yazı gibi düşünebilirsin.. -
Bence asıl soruyu sormamış arkadaşlar... Neden?
Maliyet ise tek tek üreterek mümkün değil. Kalite ise 256 renk yeter diyorsunuz, o da değil. "Kendi kendime bir şey yapayım" diyorsanız, daha yapılabilir bir konu seçmenizi öneririm -
quote:
Orijinalden alıntı: Teknomani.com
Bence asıl soruyu sormamış arkadaşlar... Neden?
Maliyet ise tek tek üreterek mümkün değil. Kalite ise 256 renk yeter diyorsunuz, o da değil. "Kendi kendime bir şey yapayım" diyorsanız, daha yapılabilir bir konu seçmenizi öneririm
Çok konu varEn zru bu olsa gerek.
A şıkkı maaliyet
Ledler ile 1080x1620 lik FullHD bir ekran için gerekli olan led sayısı: 1.750.000
Tanesi 0,1kuruş olsa: 1.750 Tl (Ki 1 ledin fiyatı 0,1 kuruş olması gerek)(Monitör yapma gayem yok)
Kısaca ledlerle net bir görüntü sağlamak çok maalietli oluyor.
Olmaz olmaz demeyin. Adam evinde nükleer reaktör yapmış.teknoloji haberleri - shiftdelete.net
Evinde Nükleer Reaktör Yaptı - ShiftDelete.Nethttp://shiftdelete.net/evinde-nukleer-reaktor-yapti-22277.html
-
Aslında ben "maliyet" diyerek tam da bunu demek istemiştim. LCD panel yapmak için de muhtemelen birtakım parçaları birleştireceksiniz (şunun gibi :http://www.howstuffworks.com/lcd2.htm) ve o paneli tek parça halinde bir yerlerden almaktan çok daha pahalıya gelecek
Bu arada, filler zıplayamaz, ek bilgi olarak vereyim -
Herkes yanlış anlayıp dalga geçmiş.Adamın sorduğu soru birkaç tane ekranı yanyana koyup büyük görüntü elde etmek,Reklam panolarındaki veya alışveriş merkezlerindeki gibi.Herkes lcd panelini evde imal edebilirmiyim gibi anlamış.
Evet böyle bir çalışma mümkün ancak aynı boyutta ekranlara ihtiyacınız var ve ekranların 6,12,24 (16:9 ratio için) veya 4,8,12,16(4:3 ratio için ) olması gerekiyor.Ekranların plastik çerçevelerini metal panel çerçevelerini söküp aralarındaki boşlukları en aza indirmeniz ve tümünü sabit bir arka panelde vidalamanız gerekiyor ve görüntüyü bölen bir cihaz kullanmanız gerekiyor.Kısacası evde böyle bir çalışma yapmak oldukça zahmetli ve pahalıdır. -
Yok adam gerçekten evde LCD panel yapma peşindeymiş asıl ben yanlış anlamışım herkes doğru anlamış.Biz daha çin'de 10 cent'e satılan mosfeti üretemiyoruz Türkiye'de sen LCD Panel'i evde yap Türkiye Ekonomik sıkıntısından kurtulur. -
quote:
Anlıyorum zıplamaya çalışıyorsun fakat bu bacaklarla olmaz. -
quote:
Orijinalden alıntı: Nvidiacı
quote:
Anlıyorum zıplamaya çalışıyorsun fakat bu bacaklarla olmaz.
Bu kafayla cevap yazabiliyorsan niye olmasın.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
lcd yaptınızmı yada uretimini sıfırdan yapmayı dusunuyormusunuz ben dusunuyorum bukonuda calışmalarım var yardımcı olabilirim -
Evde de yapabilirsiniz, tabi cüzdana keseye bakar ... ilk 3 video saırım yeterli; https://www.youtube.com/results?search_query=diy+own+lcdwww.youtube.com
-
arkadaş Led matrix ekrandan bahsediyordu galiba, evet yapabilirdi,
zorluğun neredeyse tamamı çiplerin kodlamaları olacaktı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 2 Eylül 2020; 23:14:22 >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X