DonanımHaber'de AraYENİ GELİŞMİŞ ARAMA
ForumBu Bölümde Ara
Yeni DH Mobil Uygulama herkese açık beta sürümü kullanıma açıldı. Gizle Şimdi Dene
evde kumpir yapımı yardım
23
Cevap
0
Favori
9.090
Tıklama
Konudaki Resimler
Mesaj Tarihine Göre En Beğenilen Son Ekleneneler
Seçimimi Hatırla
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Konu Dışı >> evde kumpir yapımı yardım
Sayfaya Git:
Sayfa:
Giriş
Mesaj
    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:35:51 Konu Sahibi
      yapıyim mi arkadaşlar çok canım çekti kardeşim bela arama dedi. fırında patatesleri ne kadar bekletcem tek sorun fırın.

      Malzemelerin ölçüsünü kaç tane yapacağınıza göre ayarlayabilirsiniz. Damak tadınıza göre başka şeylerde içerisine koyabilirsiniz.
      Kaç kişilik olacaksa o kadar büyük patates( Büyük patates yoksa 5-6 patates)
      Rendelenmiş kaşar peyniri
      Sosis
      Karışık garnitür (bezelye, patates, mısır)
      Kırmızı fasülye
      Turşu
      Mayonez
      Ketçap
      Margarin
      Tuz

      YAPILIŞI:
      Öncelikle patatesler 220 °C lik fırına konulup pişirilir. Üzerine bıçak sokularak pişip pişmedikleri kontrol edilir. Resimdeki gibi bıçakla üzerinden ayrılır ve kaşık yardımıyla yandaki patatesler ezilir. İçerisine küçük kesilmiş margarin, tuz ve kasar rendesi konulup sıcakken iyice karıştırılır. Eger patatesleriniz büyük değilse kabukları soyulur ve püre haline getirilir. Bir cam tabağa konulur ve içerisine kasar peyniri, margarin, tuz eklenip karıştırılır. Daha sonra üzerlerine istenilen malzemeler konulur. Ketçap ve mayonez sıkılır.



      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      7 Not
      04 Şubat 2010 00:37:07
      neyi cam tabağa alıyorsun ? patatesin içini almıyorsundur umarım
      bu arada aynen öyle yapılıyor kumpir afiyet olsun
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:38:30 Konu Sahibi
      bişeyi cam tabağa almıyorum?

      şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      7 Not
      04 Şubat 2010 00:43:46
      quote:

      Orijinalden alıntı: HunNTeR

      bişeyi cam tabağa almıyorum?

      şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?
      çok açarsanız geç olur 20 dakikada bir açıp bıçak sokun içine zaten kıvamından anlarsınız olup olmadığını

      Eger patatesleriniz büyük değilse kabukları soyulur ve püre haline getirilir. Bir cam tabağa konulur ve içerisine kasar peyniri, margarin, tuz eklenip karıştırılır
      bunu sormuştum
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      2343 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:45:01
      quote:

      Orijinalden alıntı: HunNTeR

      bişeyi cam tabağa almıyorum?

      şimdi alıcam bi patatesi atıcam fırına 220 derecede ne kadar bekletim pişerken fırını açmak kötü değil mi?


      arada pıçaa sokucaksın içine kolay giriyorsa çıkarma çok kolay giriyorsa çıkar
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:46:33 Konu Sahibi
      fırını ısıtcakmıyız peki önceden.
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:49:43 Konu Sahibi
      cevap lütfen.
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3419 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:51:26
      Ya at gitsin fırına,patates sonunda birşey olmaz merak etme ısıtmadan at,börek mi yapıyorsun sanki :D
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 00:54:19 Konu Sahibi
      attım gitti bea. ağzım sulandı.
      |
      |
      _____________________________

    • Onbaşı
      16 Mesaj
      04 Şubat 2010 02:05:01 Konu Sahibi
      bir yemişim bir yemişim allaaaah çok pis doydum.
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3001 Mesaj
      04 Şubat 2010 02:17:42
      bize yok mu?
      |
      |
      _____________________________

    • Yarbay
      3786 Mesaj
      04 Şubat 2010 02:20:37
      Patatesi ayırma 2ye !

      Tabağa ez. Sonra kaşarı rendeleyip at üstüne sıcakta kaşar erisin. Daha sonra garnitür vs. derken hepsini at. En sonada ketçap, mayonez. Hem basit hem 1o numara bir lezzet.
      |
      |
      _____________________________

      "Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin! .. Bu belli. Fakat zekânı unut! .. Daima çalışkan ol..."
      Mustafa Kemal ATATÜRK
    • Yarbay
      2487 Mesaj
      04 Şubat 2010 02:21:31
      yine acıktım ya
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      777 Mesaj
      04 Şubat 2010 02:32:25
      Ooohh
      |
      |
      _____________________________

    • Süresiz olarak uzaklaştırıldı.
      04 Şubat 2010 02:39:28
      bak patatesleri öyle yapma ben soyuyorum patatesi haşlıyorum suda ilk düdüklüde.sonra eziyorum püre gibi.daha sonra kaşar ve tereyağı atıyorum tuz felan işte.sanra kumpir kıvamına gelene kadar karıştırıyorum bi makinayla ama adını bilmiyorum makinanın.daha sonra o kıvama gelen patatesleri tabağıma koyuyorum.üstünede malzemeleri.harika oluyo.en azından kabuğundan yemekle uğraşmıyorum sevmem fantaziyi
      |
      |
      _____________________________

    • Yüzbaşı
      271 Mesaj
      04 Şubat 2010 03:27:30
      ben yaptım
      koy fırına kabuklu pişir bi 45 dk 220C de işte
      sonra çıkar yar ortadan ikiye ama çokda bölme
      İçine margarin yerine tere yapı koy erit bbıçakla eze eze sonra kaşarı aynı şekil yap tuz filanda at sonra bas malzemeyi süper oluyo bi ara yaptım evdekiler sevdi haftada 2 kere yaptırır oldular
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1787 Mesaj
      04 Şubat 2010 03:30:29
      olsada yesek bea. Acaip karnım acıktı zaten...



      < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
      |
      |
    • Yüzbaşı
      475 Mesaj
      04 Şubat 2010 03:32:55
      quote:

      Orijinalden alıntı: reactor1111

      olsada yesek bea. Acaip karnım acıktı zaten...

      Aynen İce tea içicem şeker takviyesi
      |
      |
      _____________________________



      Karadeniz Teknik Üniversitesi
      Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (2011)
    • Yarbay
      2943 Mesaj
      04 Şubat 2010 03:56:14
      Off yeni yemek yedim konuyu gördüm yine acıktım
      |
      |
      _____________________________

    • Binbaşı
      1266 Mesaj
      04 Şubat 2010 04:17:44
      Yıllardan beri yaparım,süper de olur..zaten dolapta konserve mantar,ısır,garnitür(amerikan salatası için) sürekli bulunur..6-7 patetes ile kocaman bir tabak yapıyorum..

      Yalnız bunu yaparken önemli birkaç konu var;patetes haşlamalık olacak ve ufak olacak(çabuk pişer.),iyice piştikten sonra patetesi soyup büyük kaba atacağız hemen bir çatal bıçak yardımı ile patetesleri ezmeye başlarken bir yandan da kocaman bir dilim tereyağını atıyoruz ve patetesin sıcağı ile hemen eriyip dağılıyo..daha sonra bol miktarda erimiş kaşarı atıp biraz da tuz ilavesi yaptıktan sonra bir güzel karıştırıyoruz eze eze..bir süre sonra zaten oyun hamuru kıvamı alıyor,asıl kullanacağımız kaba koyup üzerine malzememizi doldurup işi bitiriyoruz..


      Bu resim 2007 de arkaşaımla yaptığımız kumpire ait..




      < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 4 Şubat 2010; 4:19:23 >
      |
      |
      _____________________________





Reklamlar
ses yalıtım malzemeleri
SEO
ses yalıtımı
modasor
izmir havalimanı transfer
Bu sayfanın
Mobil sürümü
Tablet sürümü
Mini Sürümü

BR4
0,406
1.2.160

Reklamlar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.