alakası yok nerede bunun asıl tadını veren coca bitkisi
O eskidendi. Coca bitkisi kokain yapımında kullanıldığı için yasak. Coca Cola'nın içinde artık coca yerine kafein var...
Sanki çok iyi biliyormusun gibi konusmusun!Coka bitkisi yasak degil zira bende sallama coka çayi var.satiliyor.
ev kolasından şaşmayın.tamamen doğal
meyan kökü ne lan, karakök gibi bişimi?
1.si diyelimki ben coca colanın formülünü buldum.Bunu hiçkimseye söylemem.Niyemi.Çünkü söylediğim anda mafyanın hedefi haline gelirim.
2.si colanın kapağını açtığımda tısss pısssst sesi gelmezse ben o kolayı içmem.
3.sü bu verdiğin karışıma nasıl carbondioksit gazı sıkıştıracağız.???????
gayipten gelen ses, 3. maddeyi yazmak için girmiştim. discovery channelde kola yapımını izledim,suya siyah bi sıvı katıolar (gizli formül) ve sonra özel makinalarla karbondioksit gazı sıkıştırıyorlar.
F
quote:
Orjinalden alıntı: K@D!R
Sadece şerbeti soğutup satışa sunmuş! Bu nedenle tüm Coca Cola şişelerinin üzerinde "Soğuk içiniz" yazıyormuş.
Gazlar soğukta çözünür. Soğuk içiniz demesinin sebebi odur. Sıcakta gaz sıvı içinde iyi çözünmez. Bi de kopyalıp buraya koymuşsun. Önce bi okusaydın keşke. Bilmiyo musun dicem de yanlış hatırlamıyorsam 7. sınıfta öğretilir bu. Haa 11 yaşından küçüksen bi şey diyemicem tabi.
quote:
Orjinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses
3.sü bu verdiğin karışıma nasıl carbondioksit gazı sıkıştıracağız.???????
haklısın bende bunu söyleyecektim; o kadar basit olsaydı gazı kaçmış kolanın içine üflerdik gazı yerine gelirdi
dostum saçmalama soguk içiniz olayı gazların sudaki çözünürlüğü ile ilgili
quote:
Orjinalden alıntı: progman
dostum saçmalama soguk içiniz olayı gazların sudaki çözünürlüğü ile ilgili
dogru
The Formula 7X (Top Seekrut™ ) flavoring formula: 3.50 ml orange oil 1.00 ml lemon oil 1.00 ml nutmeg oil 1.25 ml cassia oil 0.25 ml coriander oil 0.25 ml neroli oil 2.75 ml lime oil 0.25 ml lavender oil 10.0 g gum arabic 3.00 ml water
Cola syrup: 2.00 tsp. 7X formula 3.50 tsp. 75% phosphoric acid or citric acid 2.28 l water 2.36 kg plain granulated white table sugar 0.50 tsp. caffeine (optional) 30.0 ml caramel color
Preparation 7X Flavoring: Mix oils together in a cup. Add gum arabic, mix with a spoon. Add water and mix well. I used my trusty Braun mixer for this step, mixing for 4-5 minutes. You can also transfer to a blender for this step. Can be kept in a sealed glass jar in the fridge or at room temperature. Please note that this mixture will separate. The Gum Arabic is essential to this part of the recipe, as you are mixing oil and water. Syrup: In a one gallon container (I used the Rubbermaid Servin' Saver Dry Food Keeper, 1.3 US Gal/4.92 l), take 5 mls of the 7X formula, add the 75% phosphoric or citric acid. Add the water, then the sugar. While mixing, add the caffeine, if desired. Make sure the caffeine is completely dissolved. Then add the caramel color. Mix thoroughly. Cola: To finish drink, take one part syrup and add 5 parts carbonated water.
quote:
Orjinalden alıntı: gorkem_agk
eğer bu kadar bast olsaydı pepsi de coca cola da açıklardı formüllerini.Ona bakarsan Lé Cola'da da souk için yazıo.sadece soğutmakla olur mu bu iş
pepsi ve coca kola zate n formullerinin asıl kısmı olan adını verdikleri misal( coca cola özütü ) tarifini açıklamıyor. Geri kalanlar belli zaten.
valla bu kola yapımı hakkında birşey diyemicem ama bizim komuş MEYAN yapıyo ve Satıyo Meyan Kökünden Aynı Kola görünüşlü birşey Ve Tadıda cok güzell :) ve meyan köküde oldukca pahalı diye duymuştum...
quote:
Orjinalden alıntı: SeRo-34
quote:
Orjinalden alıntı: gorkem_agk
eğer bu kadar bast olsaydı pepsi de coca cola da açıklardı formüllerini.Ona bakarsan Lé Cola'da da souk için yazıo.sadece soğutmakla olur mu bu iş
pepsi ve coca kola zate n formullerinin asıl kısmı olan adını verdikleri misal( coca cola özütü ) tarifini açıklamıyor. Geri kalanlar belli zaten.
Tamam işte ben de onu kastettim
Ben bir ara televizyonda bu soğuk içiniz dalgasını anlatan bir doktoru izlemiştim.Aslında soğuk içiniz yazısını tam olarak serinleyelim falan diye yazmıyorlarmış(o da geçerli ama).Bu colanın içinde karbondioksit varmış.İçeceklere asıl tadı veren buymuş ve sıcak olduğunda tad vermezmiş.Ne kadar doğru bilmiyorum doktorun yalancısıyım.
aynı tadı veremez çok iddalıyım
quote:
Orjinalden alıntı: ZinedineZidane
Ben bir ara televizyonda bu soğuk içiniz dalgasını anlatan bir doktoru izlemiştim.Aslında soğuk içiniz yazısını tam olarak serinleyelim falan diye yazmıyorlarmış(o da geçerli ama).Bu colanın içinde karbondioksit varmış.İçeceklere asıl tadı veren buymuş ve sıcak olduğunda tad vermezmiş.Ne kadar doğru bilmiyorum doktorun yalancısıyım.
Şekeri çözmesiyle alakalı birşey olması lazım onun
quote:
Orjinalden alıntı: med_cezir197
alakası yok nerede bunun asıl tadını veren coca bitkisi
Coco bitkisini sadece coca cola kullanıyor
pepside coco bitkisi yok
Yalnız meyan kökünün bir kısmını fareler kemirir.
o sıvıyı (kola) sadece arabanın tamponlarını parlatmak için kullanıyorum