Şimdi Ara

EVde Kola Yapimi :D (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
54
Cevap
2
Favori
24.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

EVde Kola Yapimi :D
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gayipten Gelen Ses

1.si diyelimki ben coca colanın formülünü buldum.Bunu hiçkimseye söylemem.Niyemi.Çünkü söylediğim anda mafyanın hedefi haline gelirim.

2.si colanın kapağını açtığımda tısss pısssst sesi gelmezse ben o kolayı içmem.

3.sü bu verdiğin karışıma nasıl carbondioksit gazı sıkıştıracağız.???????

Çok Doğru...
    Bunun Formülünüde Ben Söyliyeyim...
    Akşamdan Hazırladığın Kuru Fasülyeyi Yiyiceksin (Ekmeksiz Yoksa Gaz Yapmaz !)
    Şişeyi Alt Tabakaya Yerleştiriceksin...
    Ve Olan Gücünle Ikınıcaksın...
    Gaz İçeri Girdiğinde 5 Saniye İçinde Kapağı Kapatıcaksın...
    Sonra Biraz Çalkalayıp Dolaba Koyucaksın...
    Soğuyuncada Afiyetle İçiceksin...

Tabi İşin Şaka Kısmı Bu Bende Bunu Merak Ettim Şimdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoonRises4You -- 30 Temmuz 2008; 16:39:11 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

İlginç. Ancak aynı tadı vermez bence.

KatıLıyorum Dostum
  • deneyen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zxxx

denicem

dedik deneyemedik bi türlü
  • Meyan kökü her yerde bulunacak bir madde değil.

Ama mesela Antep'in çarşısında tonla bulunur.

Gerçekten garip bir içecek, tek başına içerseniz kusabilirsiniz.

İstanbul'da ise Sultanahmet'de vardı.

(:
  • Gazlı içeceklerin hepsinde soğuk içiniz yazar, çünkü karbondiksit gazı sıcak havada üste çıkar suda çözünmez, yani sen kolayı ılıkken yada sıcakken açtığında bütün gazı kaçar ama soğukken açtığında karbondioksit gazı sıvıda çözüldüğü için daha uzun süre gazlı kalır.. Senin anlattığın ''soğuk içiniz'' hikayesiyle alakası yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: pokeci14

meyvan kökü suyu ne ? :S

quote:

Orijinalden alıntı: pokeci14

meyvan kökü suyu ne ? :S

Adana'da bulunduysanız her 5 metrede bir plastik bardaklarda satan seyyar satıcıları görebilirsiniz. Bir çeşit ot ve sıcak suyun içine batırılıp çıkarılıyor sonra suyu içiliyor. Tadı çok iğrençtir ama çok da faydalı olduğu söyleniyor içerken iğrenç olsada 30-40 saniye sonra ağızda hoş bir tat bırakıyor tavsiye ederim. Bu formülüde yapıcam merak ettim coca cola gibi olmasada denemek amaçlı...

Üstelik sır yok demişsiniz evet analiz yapılabilir. içeriği zaten biliniyor ki binlerce kola markası vardır heralde bunlarda içerikteki maddeleri karıştırarak en yakın oranı tutturmayı istiyorlar tabiki analiz ile hangi maddenin ne kadar konulduğunu bulamassınız işte sır olanda bu zaten hatta bunuda sallamıyorum daha geçen gün national geographic de coca cola fabrikasını gösteriyorlardı ve ordaki spiker söyledi bunları.

Saygılar, İyi günler...

• quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

Tamamda kolanin ana maddesi koka yok?Bunu nereden bulacaksin?(güney amerikada yetisen bir bitki,bunun özündende kokain yapiyorlar)
    ben oylesine yazdim,kolayi bedava bile olsa içmem.s

Koka dan kokaine bağladın ya forum silinebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: med_cezir197

kafein farklı adamım kahvenin neden kolayla alakıs yok ozaman tadının

Ona bakarsan tüm hamur işleri de un ile yapılıyor. Niye hepsi farklı tada sahip. Basit bir toz içecek hazırlarken bile ssuyun miktarı değişince tadı da değişiyor .

Salam aynı salam, jambon aynı jambon, pastırma aaynıppastırma . Ama ne kadar ince dilimlersen tadı o kadar hoş oluyor.

Ayrıca Coca dediğiniz de çok eskiden vardı. Tek görevi bağımlılık yapmak tı. Lezzeti ile alakası yok. Sonraları Kokain ifşa edilince formülden kaldırıldı.

Zaten o zamanlar bar gibi yerlerde satılırdı. Iki musluk vardı birinde kokainli şerbet diğerinde de karbonatlı su. Karıştırır ve bardak ta verirdi görevli.

O zamanki reklamlar a bakılırsa kola içenlerin yüzünde kızıllık ve mutluluk ifadelerini görürsünüz.

Bunun dışında gaz demişler. Kolay nın içinde gaz vardır co2. Bunu sduyan direkt basınç ile verebilirsiniz. Ama tek yol bu değil.

Karbonat ya da kabartma tozu. Keki kabartır bunu da hamur içindeki maddeleri özümseyip co2 çıkararak yapar. Yani kolayı da sıkıca kapalı bir kapta mayalarsan co2 oluşturabilir. Ve oluşan co2 nin meydana getirdiği basınç ile sıvı içinde çözülmesini sağlayabilirsin.

Bir arkadaş ta koca koca fabrikalar demiş. O fabrikaların amacı.

Her seferinde aynı Lezzeti yakalayıp standardı sağlamak.

Daha etkin ve hızlı üretim sağlayıp hijyenden taviz vermemek.

Yani kola yapmak için fabrika gerekmiyor.

Benim şu an aklıma gelen ve evde yapılması mümkün olmayan tek gıda gofret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunlara ek olarak davul tozu ve minare gölgesi gerekli kardeş.
  • İlk mide ilacı olarak yapıldığını söylemişlerdi fabrikasında.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu konuyu ben ne zaman açtım yav hiç mi hatırlamam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheProphecy

Bu konuyu ben ne zaman açtım yav hiç mi hatırlamam...

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.