|
Selamlar benim adım Saffet Eren 18 yaşındayım küçüklüğümden beri elektrik elektronik devreler projelerle uğraşıyorum ve kendi devre kartımı tasarlayıp bunun üzerine çip yapmak üzerine bir proje yapıyorum. Uzun zamandır kafamda olan bir projeyi hayata geçirmek için ilk adımları atıyorum. Hedefim dışarıdaki milyar dolarlık çip fabrikalarına muhtaç kalmadan, tamamen ev ortamında, kendi yaptığım robotlarla işlemci/ram tarzı komponentler üretmek. İşin sonunda bu işlemci kartıyla gerçek anlamda bir bilgisayar yapmayı ve içinde linux çalıştırmayı planlıyorum. Bunu tamamen maliyetleri minimumda tutarak ve elektronik atıkları geri dönüştürerek yapacağım. Piyasadaki kuruşluk mikroskobik SMD transistörleri (MMBT3904) falan toplu alacağım ama asıl sorun bunları PCB'ye dizecek ve kartı üretecek makineyi yapmak. Bana hem milimetrik lehim damlatacak, hem parçayı dizecek, hem de lazerle PCB yollarını kazıyacak 3 eksenli robot şasisi yapacağım. Sıfırdan parça almak yerine evlerde, dükkanlarda atıl duran hurdaları toplayıp kullanmak istiyorum. İstanbul içinde yaşayan bilgisayarcı, elektronikçi abilerden veya evinde hurda saklayan dostlardan şu malzemeler için destek bekliyorum: Elinde Olanların Bağışlayabileceği / Ucuza Bırakabileceği Hurda Listesi: Eski Masaüstü Tarayıcılar (Scanner) veya Yazıcılar Bozuk Masaüstü Bilgisayar DVD Yazıcıları (DVD-RW): Eski/Bozuk Bilgisayar Güç Kaynakları (ATX PSU): Kıyıda Köşede Kalmış 3D Yazıcı Parçaları / Motorları: Eski Akvaryum Hava Pompaları / Motorları: İstanbul içinde nerede olursanız olun, malzemeleri gelip kendim teslim alabilirim. Proje aşama aşama ilerledikçe her adımı forumda sizlerle paylaşacağım. Dükkanın, evinin bir köşesinde bu tarz malzemeler yer kaplayan varsa ve bana destek olmak isterseniz gelip almak isterim. Destek olan, şimdiden fikir veren herkese teşekkürler! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt