Şimdi Ara

Evde Civciv Beslenir Mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mantıklı olur mu?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    Evde Civciv Beslemek: Bilmeniz Gereken Her Şey

    Civcivler sevimli ve ilgi çekici hayvanlardır ve evde beslenebilirlerse mükemmel evcil hayvanlar olabilirler. Ancak, onları eve getirmeden önce, uygun bakımı sağlamak için bilmeniz gereken bazı önemli şeyler vardır.

    Civcivlerin Barınması:

    Civcivler için uygun büyüklükte bir kafese ihtiyacınız olacak. Kafesleri iyi havalandırılmalı ve temiz tutulmalıdır. Kağıt havlu veya talaş gibi ıslatıcı bir taban malzemesi sağlayın.

    Civcivlerin Beslenmesi:

    Civcivler, civciv yemi adı verilen özel bir diyete ihtiyaç duyarlar. Bu yem, büyümeleri ve gelişmeleri için gerekli tüm besinleri içerir. Civcivlerin her zaman taze suya erişimi olmalıdır.

    Civcivlerin Isıtılması:

    Yeni doğan civcivler sıcak tutulmalıdır. İlk haftalarında, sıcaklığın 32-35 santigrat derece civarında olmasını sağlayın. Bunun için bir ısıtma lambası veya ısıtma yastığı kullanabilirsiniz.

    Civcivlerin Bakımı:

    Civcivlerin düzenli olarak temizlenmesi ve bakımı yapılması önemlidir. Tüylerini haftada bir fırçalayın ve pençelerini gerektiğinde kesin. Ayrıca kafeslerini düzenli olarak temizleyin.

    Civcivlerin Sosyalleşmesi:

    Civcivler sosyal hayvanlardır ve en az ikişer ikişer beslenmelidir. Bu onların sağlıklı ve mutlu kalmalarına yardımcı olacaktır. Farklı cinsiyetlerdeki civcivleri bir araya getirmekten kaçının, aksi takdirde üremeye başlayabilirler.

    Civcivleri Eve Getirmeden Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler:

    • Tüm gereksinimlerinizi karşılayacak büyüklükte bir kafesiniz olduğundan emin olun.
    • Civcivleri bir petshoptan veya güvenilir bir yetiştiriciden satın alın.
    • Civcivlerin sağlıklı olduğundan emin olmak için bir veterinere götürün.
    • Civcivlerin bakımı için yeterince zamanınız ve kaynaklarınız olduğundan emin olun.

    Sonuç:

    Evde civciv beslemek ödüllendirici bir deneyim olabilir, ancak aynı zamanda bir sorumluluktur. İhtiyaçlarını karşılayabileceğinden ve onlara iyi bakabileceğinden eminsen, sevimli bir civciv arkadaşın olabilir. Bu kılavuzdaki ipuçlarını takip ederek, civcivlerinin mutlu ve sağlıklı bir yaşam sürmesini sağlayabilirsin.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Beslenir ama ölürse üzülünüyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beslenir , kendi yaptığım termostalı civciv gelişim ünitesi var. 35 derece sabit ısı temiz hava için bir kaç fan 18saat aydınlatması var. Ucuza aldığım civcivleri üniteye koyuyorum bir hafta sonra iki katına satıyorum , satamadıkları boylama yapıp farklı fiyatlandıroyorum. Öğle çok yorucu bir iş değil yemini suyunu önüne 35 derece sıcaklıkta verince sindirim sistemi daha iyi çalışıyor. Habire semirip duruyor. Normal doğal şartlarda bir tavuk yedi ayda gelişir bunu dört aya indirebiliyorum. Yem ve elektrik maliyeti ve düşükte olsa ölüm oranı nı çıkınca geriye hatırı sayılı kar kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinde Toros Passat besleyen var..
    Yani neden olmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de beslemeyi düşünüyorum. Bu konuda ciddiysen mesajlaşabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evde Civciv Beslenir Mi
  • Aslında 4-5 tane alıp ellerini ve ayaklarını kesip yerine demir iğneler yapıştırsak ve savaştırsak eğlenceli olur.














    Durun durun şakaydı. Öyle bir şey yapmayın sakın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Balkonda kedi beslenir mi?
    10 yıl önce açıldı
    Evde beslemelik hayvan önerisi
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    Civcivleri tavuk olunca mi satiyorsunuz bir de nerelere satabiliyorsunuz bunların aşısı vs olmuyor mu ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Özel mesaj yazamıyorum buraya yazayım. Yaptığım iş çok abartılacak bir şey değil , buradaki mantık şu civciv yediği yemin bir kısmını ısınmak için kullanır. Isınma ihtiyacını giderirsek yediği yemin tamamını ete dönüştürür. Normal şartlarda civcivler güneş battamadan ikindi vakti kümese dönerler. Bunlar normalde iki öğün yem yer dersek geliştirme ünitesinde dört öğün yem yer. 7/24 aydınlatma ile daha hızlı büyümede sağlana bilir. Ama ben buna karşıyım. Kasaplık tavuklar özel yem ve özel gelişim ünitesi ile 40 gün de kesime getiriyorlar. Yetiştirilen yumurta tavuklarıda ömrü bir yıldan az oluyor. Bir tavuktan 120 ile 90 arası yumurta alınıp yaşam kalitesi ve ömrünü tüketiyorlar.

    Yaptığım gelişim ünütesi çok basit bir şey.
    50x90 x60 ölçüsünde çam ağacından bir sandık. Sunta olmuyor gagalıyıp parçalıyorlar aslında belirli standart bir ölçü yok, altında 0,5 cm gözlü tel var gübreleri alla düşmesi ve temizlemesi kolay olması için, 10 cm altında metal saç çekmece şeklinde telden düşen gübreler burada birikiyor. 2500w lık dimmer ile 800w lik cam resistans hani elektrikli sobalarda olan dimmer ile kısıp uygun düşüklükte ısı vercek şekilde ayarlıyorsun. Sıfır kırk arası çalışan termostat , bir tane zaman birizi.
    Cam rezistansı ben ytonk denen bir inşat mazemesi var tula pirkete alternatif bir ürün onun kullanarak ünüte içerisine monte ettim. Zate gerisi tecrübe , hayvanlar birbirine sokulup ısınmaya çalışıyorsa dimmerden ısı biraz artırılır. Ağızları açık şekilde ise ısı fazla demektir. 800w cam rezistans dimmer ile 50w harcar. Termostat ile ısının 2 derece aşşa 2 derece yukarı şekilden sabit kalmasını sağlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hoş geldin arkadaşım bende evde çok civciv beslemiştim bazıları ilk yada ikinci gün ölüyordu

    Nereye gitsem peşimden koşuyorlardı

    Bayağı büyümüşlerdi uzak bir komşumuza vermiştik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: general4242

    Civcivleri tavuk olunca mi satiyorsunuz bir de nerelere satabiliyorsunuz bunların aşısı vs olmuyor mu ?
    Faceebok üzerinden , ev müstakil yoldan giden insanlar görünce hemen ilgisini çekiyor. Daha önce almış olanlar da isteye biliyor. Civciv büyükdüce daha geniş alan ister , alan ve imkanlar kısıtlığı olduğundan ve tavuğun fırsat maliyeti olduğundan civciv satmam daha uygun oluyor. Satamadığım civcivleri boylarına göre ayırıp farklı fiyatlandırıyorum. Yani bir civciv bir tavuk yetişkin olduktan sonra boylama yapmaya gerek kalmıyor. Ve fiyatı sabit oluyor. Mesela 8 aylık bir tavuk ile 6 aylık tavuğun fiyatı aynı , aradaki 2 ay tükettiği yemde cabası. Ama yumurta veren tavuk ayrı bir ilgi oda haline gelir. Albenisi artar. Arada bir kaç tane horuz çıkar artık onları da biz keser yeriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.