Genelde buğday kiti kuranlar dediğin sistemi uyguluyor hocam. Bir sıkıntı olacağını sanmam. |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (42. sayfa)
-
-
12x 1 litre akmina 5 ay içinde 90 tl den 190 tl ye çıkmış. oha, çüş...
-
Evet dün ölçüm yaptım. 1005 çıktı. Hemen şişeledim. Bu kiti ilk defa kurduğum için tereddütte kalmıştım.
-
süt güğümünden fıçı yapıyorlar ama ayrıntısını bilmiyorum. birde biraburada da plastik fıçı, Cornelius falan satıyorlardı . arayıp danışırsanız bilgi verirler. birde şu forumdaki abiler fıçı mıçı işlerinde biraz daha bilgili .
-
Şişeleme şekerini ben de 1 adet küp şeker (1000/360) olarak yaptım. Normalde 1 ay bekletmeyi planlıyorum ama 15.günde "bir tane deneyeyim" dedim. Tat çok güzel ama gaz varla yok arası. 1 ayda oturur mu gazı?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
migros-a101 şekerinden 1 litreye 3 adet olacak gibi atıyorsunuz, 25 derece sıcaklıkta 1 hafta sonra 90 lar pepsisi kıvamında gazlı bira hazır oluyor. ben denemek için 4 şeker attım 3 günde şişe taş gibi sert oldu. yani gaz bombası oldu :)
-
500mL'ye 1 şeker attım ben de. Bekleyeyim bakayım 2 hafta daha, neler olacak göreceğim :)
Ben 500 ml ye 1 adet 1000/405 atıyorum 15 gün sonra bana göre gayet güzel ve gazlı bir bira oluyor. Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum 1 den fazla atmam.
-
bu seti almayı düşünüyorum var mı bu siteden alış veriş yapan daha önce
-
cam şişeyle uğraşma . amazondan 1litrelik akmina madensuyu al onun şişelerini kullan. böyle yaparsan sana lazım olan kova, musluğu ve contası ,hava kilidi, şişeye doldurma aparatı.temizlik için de starsan ve pbw . ben seti bu şekilde butik biradan aldım,kitleri biraburada dan aldım. memnunum.
-
Bende butikbirayı tavsiye ediyorum.
hem vinodan kova aldım hem butikten, butikbiranın ürünleri daha kaliteli geldi. Her malzemesine kadar.
Havalar soğudu. Biraları sakladığım alan 25dereceye var(a)mıyor. Belki de o yüzden hala tam olarak gazlanmadı. Acelem olmadığı için bekliyorum bakalım hala :).
Ben şimdiye kadar 750/360 dan 2 adet kullandım.(Efes 50 cl tombul şişe)Gazlanması iyi oldu. En son 1000/405 den 2 adet denedim, onda da sorun olmadı. Hatta köpüklenmesi daha iyiydi. Son şişelediğim Kediköy munich te 1000/405 ten 2 şeker kullandım. Şişeleme yaparken hidrometre ile ölçümlerim hep 1005 civarında oluyor. Genelde 3 hafta bekliyorum,şişelemek için.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardasu -- 29 Kasım 2023; 21:27:13 > -
Hocam tekrardan merhaba,
Şuan gold pilsner ve amber kurdum kovamda mevcut.
Stok için daha öncede yazmıştım tekrar düşündüm ama tek bir sorum var pilsner favoriniz nedir acaba ? Bohemian ve export arasında kaldım kediköy'e hiç bulaşmayacağım. Elimde de şuan kurduğum gold pilsner ile birlikte, dolapta da gob açık sarı mevcut. O yüzden tek bir adet alım yapmayı düşünüyorum pilsner olarak ve en çok favori olan kiti almak istiyorum.
Bunun dışında egemalt Bavyera Buğday portakal kabuğu ile birlikte mutlaka deneyeceğim.
Fin light pils kitini malt özüyle kurma gibi bir fikrimde var. Evde'de açıkçası hazır şişelerim mevcut olduğu için seçici davranmak istiyorum.
-
biraburada smoked
egemalt'ta white ipa diye yeni kit çıkartmışlar ilgilenen arkadaşlara duyurulur.
-
Export'u tavsiye ederim. Bohemian çok düz. Dümdüz. Ekstra bir lezzet vermiyor.
Smoked'u az önce gördüm.
Zaten Kölsch'ü de denememiştim. Mecbur, alacağız artık.
-
ITALIAN PILS ile IPA Malt ı denediniz mi ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X