İki kit birden kuruyorum 1 yıldır yapıyorum. Emin olun yapan kişi market biralarının yüzüne bakmaz, içimi rahat şişirmez baş ağrısı kolay kolay yapmaz. Miss. ![]() |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (40. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
hangi kitler ?
-
Bulunduğum bölge soğuk olduğu için winter lager yapıyorum. İlk defa winter pilsner sipariş ettim, geldiğinde onları hazırlayacam.
-
Tavsiye ederim;
kediköy
Munich Export Pilsner Şerbetçi Otlu Malt Özü | Kediköyhttps://www.kedikoy.com.tr/kedikoy-munich-export-pilsener
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Butik bira dışında alışveriş yapmıyorum tavsiyeniz için teşekkür ederim.
-
Bence çok şey kaçırıyorsunuz. Farklı firmalarda çok daha lezzetli seçenekler var. Butikbiranın dezavantajı seçeneğinin az olması.
-
Alışveriş yaptığınız yerin sattığı ürünlerin tadına değil. Elinizdeki yoğunluk ölçer vb. aletler ve yanında sertifikalarına bakıp, gerekli siteler veya kurumlardan sertifika kontrolü yapın. Her şey tat değil ben bu firmaya güveniyorum çünkü her şeyiyle kontrolünü sağladım. Memnunum aldığım özler belli ya winter lager alıyorum yada winter pilsner keyfime kalmış kalanlarının hiç birini beğenmedim. Tavsiyeniz için yine de teşekkür ederim.
-
Kediköy Münih export kurdum , tavsiyeleriniz üzere. Şu ana kadar kurduklarımı derecelendirirsem :
Butikbira pilsner 6/10 aşırı köpüklenmeden dolayı artık kurmuyorum
Zestful 7/10 içimi iyi. köpük hemen kayboluyor
Biraburada Bohemian pilsner 7/10 İçimi iyi , köpük hemen kayboluyor
Biramarket Bohemian rhapsody 7/10 içimi iyi.Köpük kalıcı değil
Biraburada Golden Ale 8/10 İçimi iyi, köpük kalıcı
Henüz 9 puana ulaşan olmadı. Arayışım devam ediyor.:)))
-
biraburda irish stout. şeker katmadan kurmak öneriliyor . alkol oranı %6 için 600g şeker , %7 için 1 kg şeker eklenerek de kurulabiliyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crow in cornfield -- 31 Ekim 2023; 15:8:23 > -
Merhaba. Soğutma çantası ile alakalı bir şey sormak istiyorum.
2. kitimi Pazar günü kurdum (yani daha yeniyim bu işlerde). Kovanın sıcaklığı 22-24 arası değişiyor. Sıcaklığı hem 1-2⁰ derece azaltmak hem de daha sabit tutabilmek adına dün akşam butikbira'dan çanta aldım. Ama aklıma şöyle bir şey takıldı; çanta içindeki buzu değiştirirken hava kilidi çıkarıp takmam gerekecek hergün. Bu kontaminasyon, oksidasyonn vs gibi şeyler açısından sorun olmayacak mı?
Bir de ekstra soru :) gazlanma için cam şişe yerine 500mL'lik plastik cola şişelerinden kullanmak mantıklı olur mu? İlk kitte öyle patlama çatlama sorunları yaşamadım ama evde çocuk da olunca korkuyorum öyle bir şey olacak diye.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kontamine olmaz . cola denemedim ama mantıken olur . çünkü o da basınçlı. kapaklar sızdırırsa butik birada plastik kapak satılıyordu alırsınız ben yedek aldım mesela hiç işim olmadı. ben plastik 1 litre maden suyu şişesi kullanıyorum. patlama çatlama imkansız desem yeridir.
-
Teşekkür ederim.
Cola kokusunu çıkaramamaktan korkuyorum ama 500mL'lik maden suyu şişesi de bulmak zor. Sanırım bir tek Kızılay'ın var, o da sadece kendi sitelerinde :) (https://www.kizilaymadensuyu.com.tr/maden-sularimiz/sade-maden-sulari/afyon-sade-pet-500-ml/)
1000mL de bana çok gelecek, eminim. Neyse, bir araştırayım ben şu şişe işini.
-
Soğutma çantasının tamamını açmanız gerekmiyor.Aralayıp soğutucu ne kullanıyorsanız koyup değiştirmek mümkün.Ben buz aküsü veya1lt ilk soğuttuğum şişelerle bu şekilde hallediyorum.Sıcaklığı sabit tutmak neredeyse imkansız.hep başında olmanız gerekir.minimum 1 derece oynama oluyor termostatsız ve dolapsız.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
suyla çalkalayıp havalandırınca gidiyor öyle yapıp başka şeylerde kullanmıştım . elinizde pbw varsa onunla temizleyip de deneyebilirsiniz. kola şişesine sıcak su dökmeyin şişe küçülüp cücük gibi kalıyor. her işlem soğuk su ile olsun.
-
Takacağınız hava kilidini çanta üzerinden takın. Sadece 2 yan taraftaki fermuarları açarak buz kaplarını değiştirebilirsiniz.Hava kilidini sök tak mutlaka problem yaratır. Şişe konusunda ise benim tavsiyem efes tombul şişeler. Ben şöyle yapıyorum. Şişedeki birayı içtikten sonra hemen çalkalayıp ters olarak aldığım şişe dizme aparatına koyuyorum. ertesi gün çıkardığım kapağı elimle takarak doluma kadar öyle bekliyor. Dolumda sadece starsan ile şişe temizleme fıskısiyesinden geçiriyorum ve dolumu yapıyorum. Şu ana kadar hiçbir problem olmadı.
-
İstediğiniz kadar çalkalayın maya ve tortu parçaları adeta şişeye yapışıyor. Uzun vadede mutlaka fazla maya nedeniyle köpürme tat bozulması veya biranın enfekte olması durumuyla karşılaşabilirsiniz. Çünkü çok uzun zamandır yapıyorum tecrübe ettim. Birayı bardağa doldurduktan sonra iyice çalkalarım ve şişeleri steril tutarım. Bununla beraber tekrar şişeleme yapmadan önce mutlaka duru suyla fırçalama yapıyorum. İşinizi bence sağlam yapın çünkü gerçekten emek ve zaman isteyen bir uğraş.
-
3-5 dolumdan sonra (veya her dolum öncesinde) bulaşık makinesinde deterjansız olarak en sıcak modunda yıkayabilirsiniz. Bu da bir seçenek olarak dursun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 9 Kasım 2023; 10:15:21 > -
şişe açık renk olduğunda fırçalamadan sonra suyun bulandığını rahat görebiliyorsunuz.
-
Bu da bir yöntem ama bulaşık makinesi ne derece şişelerin içine su püskürtür bilemem ve denemedim ayrıca benim içime sinmiyor açıkçası :)
-
quote:
Orijinalden alıntı: ardasuTakacağınız hava kilidini çanta üzerinden takın. Sadece 2 yan taraftaki fermuarları açarak buz kaplarını değiştirebilirsiniz.Hava kilidini sök tak mutlaka problem yaratır. Şişe konusunda ise benim tavsiyem efes tombul şişeler. Ben şöyle yapıyorum. Şişedeki birayı içtikten sonra hemen çalkalayıp ters olarak aldığım şişe dizme aparatına koyuyorum. ertesi gün çıkardığım kapağı elimle takarak doluma kadar öyle bekliyor. Dolumda sadece starsan ile şişe temizleme fıskısiyesinden geçiriyorum ve dolumu yapıyorum. Şu ana kadar hiçbir problem olmadı.
Ben tek fermuar sanıp panik olmuşum boşuna. Sorunsuz hallediyorum ama başka bir şey sormak istiyorum şimdi de :).
Bugün kurulumun 14. günü. İlk haftaki kadar olmasa da hala aktivite var hava kilidinde (şimdi saat tuttum 1dk15sn-1dk30sn'de bir kabarcıklar çıkıyor). Bu fermentasyonun devam ettiğini gösteren bir şey mi? Ölçüm ekipmanım olmadığı için ölçüm yapma şansım yok. Yarın şişeleme yapsam mı yoksa Çarşamba'ya mı bıraksam emin olamıyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X