< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (23. sayfa)

-
-
Vino uzerinden 2. Kovami almistim. Ilk koca içi ciziklerle gelmisti sagolsunlar degisim yapmislardi. 2.kovada suan musluk contasindan kaciriyor. Tekrar iletisime gectim cok sıkmissinizdir falan dedi. Suan kovayi tek conta, cift conta nasil denersem deniyim, az sık çok sık surekli sızıntı mevcut.
Ilk setimi butikten almistim acemi olmama ragmen hic sızınti yoktu. Yeni baslayan yada kova almayı dusunen arkadaslar bilgi vermek amaciyla yazdim.
Sabahta tekrar vino ile iletisime gecicem bakalim nasil bir donus yapacaklar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gelişme varmı
Malesef abi telefonla zaten ulaşamadım, siteden ulaşın diyordu telefondan orayada cevap vermediler. Yapacak bir şey yok teflon bant ile kullanmaya devam ediyorum artık.
-
Abiler selamlar, yorumlardan karar verip odin alıp kurdum 16. Günde şişelemesini yaptım(bugün). Bira inanılmaz şeffaflıkta nerdeyse su gibi hafif sarı renkte endişe edilecek bir şey mi? Daha önce hiç bu kadar şeffaf görüntü almamıştım.
2.sorum ise şişelerken şişelerden birine kovadan sümüğümsü bir şey girdi yeşilimsi beyazımsı pütür bir şey,kürdanla çıkarabildim ama fotoğrafı yok malesef.Başka şişelere de gelmedi bir tek onda gördüm.ne olabilir ? Bakteri kümelenmesi mi? Biranın tadına/içim güvenliğine etki eder mi?
Yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Odin "inanılmaz şeffaflıkta" değil. Kovaya kiti döktükten sonra iyice karıştırmadıysanız bu dedikleriniz bir ihtimal olabilir.
Sümüğümsü şey maya olabilir. Bakteri kümelenmesi olsa komple kova ne yazıkki çöp olur.
Bir şişeyi açıp bardağa dökün. Tadına rengine bakın veya foto atın. Merak ettim doğrusu.
-
-
Renk anormal değil. Gazlanma malesef az olacak zaten. Köpük asla kalıcı değil.
Koku çok iyi olmalı.
Lezzet tatmin edici olmalı.
-
Merhabalar, Tuborg gold'a tad olarak en yakın kit hangisini tavsiye edersiniz?
-
20 Mart 2022
Bohemia Rhapsody Extra ( BiraMarket )
23 Litre
Tuborg Gold Baya benziyor
Yüksek Alkol’lü
7 Nisan Şişelendi ( Lacivert Kapak )
1.200 Kg Şeker
1 kesme şeker 2,46 gram
1000 / 405 lik şeker
evde bira yapımı ve bira kiti, başlangıç seti, malt özü, bira mayası, malt kiti, butik bira kiti <!-- google tag (gtag.js) --> <script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=g-brlt8780pn"></script> <script> window.datalayer = window.datalayer || []; function gtag(){datalayer.push(arguments);} gtag('js', new date()); gtag('config', 'g-brlt8780pn'); </script>
2,35 kg Bohemia Rhapsody Şerbetçiotlu Malt Özühttps://www.biramarket.com/bohemia-rhapsody
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Abi tadi kokusu nasil oluyor bu kitin ? Ben anlam veremedigim bir sekilde rhapsody, butik pilsner, lager hepsinin tadi ve kokusundan meyvemsi tatlar aldim. Suan 1 ay oldu rhapsody sisede. Ama ipa ve stout kendi tadini verdi. Ben cok farkedemiyorum herhalde aradaki farklarini yada bir seyi yanlismi yapiyorum anlamadim. Derece genelde 18-22 arasi oluyor kovada, kovalarin bulundugu odadaki termometrede de 1-2 derece fark ediyor genelde. Bozuk desem dokunmuyor hic tuketiyoruz bir kac kisi sorun yok. Hepsinin ayni koku tadi vermesi beni sasirttti biraz. American siseledim dun onunda kokusundan benzer bir koku aldim. Mexican var ondan mesela vanilyamsi bir koku aldim. Onuda bugun siseleyecegim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qLhF -- 22 Şubat 2023; 17:8:1 >
Aroma vermesi için limon kabuğu gibi ürünler koyanlar oluyor mu? Tavsiye edebileceğiniz buna benzer şeyler var mı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Selamlar tekrar,bugün tadım yaptım köpük çok çok az zaten,içimi çok hafif,gazlanma da az geldi bana,şekerli çok hafif ekşimsi bir tat geliyor başta sonra tatlı bir tat kalıyor. Emin olamadım sevip sevmediğim hakkında,normalde de böyle mi acaba yorumlar?
Normalde de az köpüklü, daha doğrusu köpüğü kalıcı değil. İçimi bence de hafif. Etrafımda bira sevmeyen kim varsa o kadar kitin arasından en çok ODIN'i sevdi.
Belki siz de benim gibisinizdir. Daha yoğun lezzet seviyorsanız, ODIN hafif geliyordur.
-
-
Teşekkürler haklısınız,tam da bira sevmeyen bunu sever yorumu yapmıştım arkadaşlara. Bu sefer de böyle olsun bir sonrakini mango pale ale kuracağım vinomarkette yeni cıkmıs
Oooo çok merak ettiğim bir kit. Ama önceliğim Biraburadadan Amber ve Bohemian.
Haftasonu Amber içtim. Tam olarak benim istediğim bira olmuş.
Elimde 3 tane kit var. Amber ve Bohemian'ı da eklersem 5 olacak. Ben yapana kadar siz Mangoluyu yapar dener, yorumlarsınız. Söz sizde.
-
Tamamdır hocam başüstüne resimlerle desteklerim, 2 haftaya kuruluma başlayacağım elime ulaştı. Ben de bir sonraki kit olarak amberi deneyeyim beğendiyseniz
Ben de 1 ay kadar önce Odin kurmuştum.
Kovada fermente olurken 5. günde falan gaz çıkışı durdu. İlk defa bu kadar erken gaz çıkışı durduğunu gördüm. Ama yine de 15 gün beklettikten sonra şişeledim.
Şişede de 20 gün bekliyorlar. Az önce açtım bir tane hala gazlanmamışlar. Bardağa koyarken köpük falan da olmuyor.
Hiç umduğum gibi gitmiyor süreç gıcık oldum odine
-
Hocam dediklerinin hepsi bende de oldu,şuan tattırdığım arkadaşlar birayı andırmadığını söylüyor tadının,şerbetçi otu ağırlığı 0 a yakın. Neden bu kadar övülmüş bilemedim belki damak zevkimiz uyuşmadı odinle
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X