Şimdi Ara

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.260
Cevap
69
Favori
50.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen bende de lezzet kötü oldu. Ama bende kurulumu erken kesmiştim. İçmeden buzdolabında birkaç gün bekletince su niyetine gidiyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yok yahu, Odın'i o kadar da gömmeyin. Evet köpük yok ama fiyat performans bakınca birçok piyasa birasından iyidir.

Uzun zaman önce kurduğum ODIN'ın son 10 şişesinden birini sizin için açtım az önce. Tek sorun köpüğün kalıcı olmaması. Ama lezzet ortalama bir bira içicisini mutlu eder (mesela rakıcı tipler, hanımlar, 452494681 tane içip son dk golü atacak olanlar, vs.).

Kendinizi ortalama bira içicisi olarak görmeyin artık. O nedenle bizi mutlu etme oranı %50'lerde diyebilirim.

Ekstra bir bozulma, hatalı kurulum, bakteri oluşumu, sıcaklık kontrolü olmaması durumlarını da göz ardı etmeyelim tabi.

İncelenmek üzere aşağıdaki kitler bekler efenim:

Biraburada AMBER

Butikbira Yorkshire

Egemalt Golden Ale

Egemalt Bitter Mendoza.

İlk anda bunları inceleyeyim. Sonrasında Kediköy Belgian yolda.

Yorumlar daha sonra gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 9 Mart 2023; 23:10:13 >
  • American ve mexican iki kitinde durumu şuan bu. Maya mi bakteri mi bu acaba ? Iki farkli kovada kurulum yapmistim.
    Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben de tecrübelerimi yazayım. İlk butikbira nın pilsner ile başlamıştım. Tadı fena değil fakat anlamsız köpürme vardı. Sonra tavsiye üzerine Zestful kurdum. Biradan başka herşeye benziyor. Ardından çok şişirilmiş Odin kurdum. Köpük hiç yok,gazoz gibi birden kayboluyor. Renk desen biraya benzemiyor.

Bohemian Pilsner kurdum. En beğendiğim kit oldu. Her açtığım şişe berrak altın sarısı, hepsinde aynı eşitlikte köpük. Hemen kaybolmuyor. Kısaca benim senelerce içtiğim efes tombul şişeye en yakın buldum.

Şu anda da , Bohemian Rhapsody içmeye başladım. Renk Bohemian Pilsner den biraz koyu, köpük yerinde . Tadı fena değil. Bundan sonrası için 2 Bohemian arasından birini seçip onunla devam edeceğim.

• @qLhF Bence maya. Sorun olacağını sanmıyorum.

@ardasu Son 5-6 şişem kaldı. Her ODIN kötü denildiğinde 1 tane açıyorum ve -sizin yorumunuzun ardından- ODIN'in değiştiğine ikna oldum artık. Ne diyelim, fiyat performans efsanesi bizim için bitmiştir.

Şişelerin normalden fazla köpürmesi olayını mayaya bağlamaya başladım. Ortak noktalarımız hep Butikbira kiti olmaları.

Farklı kişiler, hep aynı sorunu yaşıyor. Ya hepimiz aynı hatayı yapıyoruz ya da mayalarda sorun var.

Bende stout ve yorkshire çok köpürüyor. İçmeden önce buzluğa atıyorum, köpürme ya bitiyor ya da azalıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 13 Mart 2023; 10:53:54 >
  • 1 ay önce baya ucuz ekipmanlarla tam tahıla geçtim. İlk denememden sonra kesin olarak karar verdim ve kiti bıraktım artık sadece tam tahıl kurucam gibi ancak kit olarak merak edebileceğiniz 2-3 kit hakkında bir şeyler yazayım;

1-- Butik yorkshire; Olgunlaşması inanılmaz uzun sürüyor. 2 hafta sonra tadı biraz yapay, birçok kişinin söylemiyle şurup gibi oluyor ancak 1. aydan sonra baya baya malt tadı baskın güzel bir biraya dönüşüyor. Elinizde uzun süre yetecek biranız varsa butik yorkshire kurabilirsiniz.

2-- Kediköy seattle kahveli stout; Dry hop için öğütülmüş kahve çekirdeği gönderiyorlar. Stoutun kahvemsi tadını sevdiğim için denemiştim ama ben sanırsam sadece kahvemsi tadı seviyormuşum bu baya baya kahve oldu. Gazlı, soğuk kahve içiyormuşsunuz gibi oluyor her seferinde benim çok hoşuma gitmedi ama bira tadına uzak insanlara ikram edilebilir.

3-- Biraburadanın italian pilsneri; Aromatik biralara uzak olduğumuz için İPA'lara alışmamız zaman alıyor ama bu çok güzel bir geçiş ürünü. Elimde bir kova varsa İPA, İPL veya şerbetçi otunun aromasının ön plana bu kadar çıktığı ürünler kurmam, tercih etmem. Ancak elinizde 2-3 kova varsa veya kenarda bekleyen 60-70 şişe biranız varsa kesinlikle kurulabilir. Aylar geçti hâlâ özlüyorum tadını...

En beğendiğim kit de bira buradanın german ve bohemian pilsnerları oldu, üçüncü sıraya butiğin yorkshire veya pilsnerını koyabilirim. Kediköy prag'ı çok övdüler sanırım ben beceremedim, çok hoşuma gitmedi aroması.

Fazla köpürme sorunuyla alakalı yorumlar gördüm şişeleme şekerini az atarak çözebilirsiniz. Şeker ölçeği bir miktar fazla geliyor sanırsam fermantasyon sonunda kovadaki biraya karışan karbondioksit hesap edilmiyor o ölçekte. Zira elma şarabı vb. gazsız başkaca alkollü fermantasyon ürünü yapanlar "gazsızlaştıma" aşamasında bilirler ürünün içinden ne kadar çok karbondioksit çıktığını.

• Çook güzel bir paylaşım olmuş. Sizden de tam tahıl tecrübelerinizi alırız.

Butik Yorkshire'ı daha iyi anlatamazdım. Ocak ayında şişelediğim Yorkshire'dan 8-10 tane tükettim. Her seferinde çok daha kaliteli bir tat aldım. İlk zamanlar çok anlamsızdı. Araya ramazan girdiğini düşünürsek 4-5 ay beklemiş olacak. Çok daha iyi olacağına eminim. Herkes sevmeyebilir.

Arşivimde olmayan ve ilk fırsatta alacağım kit "Biraburada Bohemian".

Ve "köpürme". O kadar can sıkıcı ki. En son açtığın "stout" şişem sonuna bira bitene kadar köpürdü. Bundan sonra sadece 1 küp şeker atacağım veya 1 ölçek toz şeker. Asla fazlasını değil.

• kadobjk kullanıcısına yanıt

Butik stout 1 tane küp şekerde de fazlasiyla köpurüyor Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş Lezzetler 

• Kesinlikle. Acı bir tecrübe edindik. Volkanik dağ kıvamında stout yapmamak için 1 küp şekerden daha azını kullanmak gerekiyormuş.

Yaza hazırlık kapsamında biraburadadan Amber + German Wheat + Bohemian siparişimi verdim bakalım.

Ramazan ayı süresince fermante edebilirsem yaza mükemmel 3 kiti daha arşive eklemiş olacağım.

Köpük çok ama ben tadini begendim. 30-35 sisem kenarda duruyor hala.

Benim geçen resim attigim mexican ve american tadlarindan hic bir şey anlamadim. Gerçe hastaydim onunda etkisi vardir ama acıkcasi ikisinden de beklentim çok yüksekti. Birini ayın 20 digerini 22 sinde kurmustum. Henüz 1 ayları yeni dolacak. Umarim şisede bekledikten sonra beklentimi karsilarlar.

Kovada da brooklyn mevcut yarın şişeleyecegim bakalim.

• Egemalt Golden Ale: Tam olarak ne bekliyordum ne buldum bilemiyorum. Baskın malt tadı, kalıcı köpük, sapsarı bir renk. Bunlar şu anda yok. Şişelemeyi yapalı da uzun bir süre oldu. Daha da bekledikçe güzelleşir mi bilemiyorum ama hiç burada detaylarını vermeye hevesli olduğum bir kit değil. Dümdüz bira sevenler değerlendirebilir.

Egemalt Bitter Mendoza: Çok farklı bir kit. Sondaki acılığı çok baskın. Piyasada karşılığı var mı, sanmam. Uzun süredir şişede bekliyor ama hala istediğim kadar gazlanmadı. Biraz daha gazlanırsa ve doğru zamanda içilirse ilk 3-5'e girer. Herkes içemez ama.

Biraburada Amber: Başkasından aldığım 3 şişeye göre yorumlayayım. Malt tadı, kızıl rengi, köpük kalitesi vs tam olarak benim istediğim bira. Vino Brooklyn ve Biramarket Amber'den daha iyi. Hemen 1 kit aldım. Bir de ben kurup deneyeyim. Sanırım benim 1 numaram olacak.

Biraburada Meksika Miller, Corona vs gibi hiç değil. Değişik bir tadı var. Beklenti farklı tutulursa gayet içilebilir bir kit. Amerikan öyle değil. Çiçeksi, narenciyeli şerbetçiotu tadı belirgin. Bu tarz lezzet sevenler için tek geçerim ki ben normalde IPA sevmem. Bu kit biraz orta halli. O nedenle beğeniyorum.

ben yeni başlayacağım . araştırdığımdabu konuda çok şikayet okudum . şikayet var bu şikayetlerle dolu . herkes köpürmeden şikayetçi. kiti hangisinden almalı kimden almalı ? butik bira şişeler dahil 2.000 tl fiyat çıkarıyor . bunun çöp olmasını istemem açıkçası .

• OlguErhan kullanıcısına yanıt

bunlara bira dolumu yapılabilir mi ? kapakları sıfır kapak mı almak gerekiyor yoksa üzerlerinde gelen ile devam edilebiliyor mu ? cam şişeye baktım muazzam bir maliyet çıkıyor . ayrıca kargoda kırılırsa firma karşılamıyormuş.

• cornfield C kullanıcısına yanıt

Uzun zamandır yapıyorum dolum, çok mutluyum. Kapaklar deforme olmuyor / sürekli kullanıyorum.

Evde Bira Nasıl Yapılır ( 13 TL Maliyet ) Müthiş LezzetlerOlgu Erhanyoutube
    Soft Rock: https://open.spotify.com/playlist/778VIzMtnuVc1QkLfx6Okp?si=TkQy1fUwSpGhEM-1fyh-iA Heavy Metal: https://open.spotify.com/playlist/6lGGdkvJueo2qDtsjiv1e7?si=soau3d8aSX64UA2TDFHFug Soft ve Slow: https://open.spotify.com/playlist/7M7Kn5fqtrjtkToqZ4B3EM?si=nmF-9SWuRkizROv471-yrQ All Song’s Olgu 2022: https://open.spotify.com/playlist/5dvkJuMI5fFPsHSnxA9pxL?si=P6XC6sk4TPCrQo0K4JGQEQ Kit : https://www.biraburada.com/urun/mexican-cerveze Bira Yapım Seti : https://www.butikbira.com/collections/baslangic-setleri/products/bira-yapim-seti Sarı Conta : https://www.biraburada.com/urun/hava-kilidi-contasi-cift-tarafli
    https://www.youtube.com/watch?v=SD8Z5XkbqpI&feature=youtu.be
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt

çok güzel , afiyet olsun . kitlerle lakalı çok şikayet okudum . şikayetvar dahil bir köpürme sorunundan bahsediliyor . sorun yaşamadığınız kit tavsiyeniz nedir ? ilk defa yapacağım .

pişman olmayacağınız 2 tane kit öneriyorum. Biraburada bohemian pilsner ve biramarket bohemian rhapsody extra. 3 hafta kovada 3 hafta şişede olarak kurulum yaparsanız,netice çok iyi oluyor. Yalnız sıcaklık çok önemli, 20 derece civarında olacak.

Eğer şişe kullanacaksanız ,kalın sağlam olsun. Ben 6-7 kit oldu efes tombul şişe kullanıyorum. Hiç problem olmadı. Şeker olarak da 2/360/750 gr kesme şeker kullanıyorum şişe başına. Aynı kapakları defalarca kullanıyorum.

• metal kapaklar defalarca kullanılıyor mu ? ben @OlguErhan ın yaptığı gibi plastik akmina kullanacağım. sıfır şişe almak istedim fakat kargoda kırılırsa para falan ödemiyorlarmış. biraburada nın Golden Ale Malt ÖzütüSade Malt Özütü ile birlikte kurarım diye düşündüm. kullandınız mı hiç ?

• Denk gelmişken yazayım, 8 kişi tarafından test edildi beğenmeyen çıkmadı. Hiçbir sorun olmadan tüm şişeler tüketildi.

• Şimdi..

Yeni başlayacaksanız 1 sete ihtiyacınız var. Beğendiğiniz bir siteden giriş seviyesi ile başlayın. Gelen kılavuzu harfiyen okuyup uygulayın. Buradaki mesajları da okursanız hata yapma şansınız sıfıra düşer. Sonuçta başarısız olma şansınız yok.

Dolum yapacağınız şişeleri bir tekelden alıp güzelce yıkayabilirsiniz. Yapamam veya sıfır şişe almak istiyorum diyorsanız o zaman maliyet artar. Kırılma ihtimalini çok önemsemeyin. Çok iyi paketliyorlar. Cam şişe tercih ederseniz her şişede yeni kapak kullanmalısınız. 100 tane kapak diyelim ki 30 lira olsun. Maddi yükü hiç önemli değil.

Veya @OlguErhan gibi litrelik plastik şişeleri de kullanabilirsiniz. Tercih sizin.

Köpürme olayı bence maya ile ilgili. Neredeyse tüm sitelerden kit alıp kurdum. Köpürenler butikbiradan alınanlar. O da dönemlik. Bence geçici bir sorun. Çok önemsemeyin.

Biraburada Golden Ale -bence- ortalama bir kittir. Düz biradır. Bohemian veya German da alabilirsiniz. Hiçbirisi üzmez. Sonra damak tadınıza göre farklı kitlere yönelebilirsiniz.

Kafanızdaki negatif soruları boşverin ve bu işe girin. Çok eğleneceksiniz, çok keyif alacaksınız, çok lezzetli biralar içeceksiniz.

Her türlü yardımlaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadobjk -- 26 Mart 2023; 0:17:47 >

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.