Şimdi Ara

Evde Ananas yetiştirme en basit yoldan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
68
Cevap
15
Favori
5.802
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Normal bir ananasın üst kısmını resimde ki gibi kestikten sonra suyun içinde 2 hafta bekletin resimde ki gibi sonra kök salmaya başlayacaktır. ardından organik gübre olan bir saksıya ekebilirsiniz 20 ayda meyve vermeye başlar

• tarımsal biyoteknoloji mühendisiyim arkadaş haklı beyler
  • Ooo helaaaaal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzelmiş. denemeye değer. teşekkürler
  • 20 ay mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20 aya kim öle kim kala

• 4-5 ay olaydı iyiydi. 20 ay çok be abi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 20 ayda 1 ananas yemek isteyenler icin kacirilmayacak bir firsat

• zevklı olur be :D
  • 20 ay mı? 20 dk pazardan almak varken
  • Denerim bi ara

• Beyler bugün manavdan aldım ve deniyorum bakalım. Konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum. Gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim.
    Buyrun bunlar da resimleri.
     Evde Ananas yetiştirme en basit yoldan  Evde Ananas yetiştirme en basit yoldan

• quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

Beyler bugün manavdan aldım ve deniyorum bakalım. Konuyu açan arkadaşa tekrar teşekkür ediyorum. Gelişmeleri buradan aktarmaya devam edeceğim.
    Buyrun bunlar da resimleri.
     Evde Ananas yetiştirme en basit yoldan  Evde Ananas yetiştirme en basit yoldan

rica ederim

3.resimde ki sap kenarda kiler kökler onları kesmedin demi oralara dikkat et birde yapraklar suyun altında kalmasın gerekirse biraz altından yaprak kopar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C10H15N -- 12 Mart 2014; 21:55:53 >

• C10H15N kullanıcısına yanıt
    yok hala köklerini görüyorum. peki madem yaprakları koparayım biraz.
  • quote:

gelişmeleri bekliyorum 3 günde bir suyunu değiştirin 2 hafta içerisinde kök salmaya başlayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

quote:

gelişmeleri bekliyorum 3 günde bir suyunu değiştirin 2 hafta içerisinde kök salmaya başlayacaktır

pekala haberdar ederim konuyu. teşekkürler tekrardan. yapraklarını da kopardım biraz.

meyve verirse size yollayacağım.
  • hergun 10kurus biriktirseniz 20aydan once ananasa sahip olursunuz. ama tabi amaciniz bisi dikmek ise bilemem

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: C10H15N

quote:

pekala haberdar ederim konuyu. teşekkürler tekrardan. yapraklarını da kopardım biraz.

meyve verirse size yollayacağım.

Olur :

şu şekilde yapacaksınız.

kökler çıkınca saksının altına biraz çakıl taşı koyun sonra perlitle karıştırılmış kaktüs toprağı doldurup dikin
    saksıda bakımı
    Pencere önü öneriliyor. Toprak ne çok kuru ne de çok ıslak olmalıymış. Elinizle kontrol edip hafif nemli olacak miktarda ve sıklıkta sulayın diye not düşülmüş. Bitki gelişmeye başladıkça haftada bir kez sulamak yeterliymiş.
    Ananasımız altı ile sekiz haftada güçlü kökler veriyormuş. Yaklaşık iki ay sonra yeni bir bitki olarak gelişiyormuş. Bitkinin büyümesi durursa saksı dışına alıp köklerde çürüme olup olmadığına bakmanız tavsiye ediliyor.

En az 6 saat aydınlık istiyormuş. Soğuk günlerde içerde tutmak, maksimum güneş ışığı için cam önünde tutmak gerekiyormuş. yaz aylarında saksıyı bahçeye önce yarı gölge bir yere , sonra da güneş yanığı olmayacak şekilde bol ışık alacağı bir yere koymak gerekiyormuş. Ayrıca büyümesine bağlı olarak saksı değişimi yapılmalıymış.

• Bende yapacağım şimdi.

20 ay sonra kaç tane verir?

Ondan sonra kaç ayda bir bekleyeceğiz?

• C10H15N kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.