Sabah tekrar denediğimde sorun olmadan giriş yapabildim, ancak diğer soruma cevap vermediniz Cid ile mobil uygulama üzerinden giriş yapma bölümü kaldırıldı mı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev ve İş Yerleri için Fark Yaratan KEENETIC Modem / Routerlar, DÖRT DÖRTLÜK İNTERNET İÇİN TASARLANDI (62. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: cimbomlusinanAynı durumu bende huawei hg658v2'den geçtikten sonra yaşadım. Bende de extra dsl var. İkiside 8snr'de çalışırken biri 80mbps'e kadar hız alırken bu büyük umutla aldığım keenetic'ten ancak 67-68mbps hız zor alıyorum. Bende modemin özelliği olan snr'e ayarlamayı kullandım ve varsayılan snr'i 8'den 4'e düşürdüm. Bunun sonucu olarakta huawei'de aldığım hıza çıktım. Modem kopma yaşamim diye fazla düşük alıyor sanki hızı. Halbuki hg658v2'de hiç kopma yaşamıyorum ve hem snr yüksek hem hız yüksek.
Yapman gereken modem vdsl-adsl bağlantısı kısmından ek hat ayarları kısmından varsayılan snr'i 8'den 5-6'lara indirebilirsin. Ben hali hazırda 4'te kullanıyorum.
Alıntıları GösterAnladım hocam teşekkürler.Bu konularda çok fazla bir bilgim yok.Ancak normalde 200 mbps olan internetim keenetic modeme geçtigimde 90 civarlarına düştü.O yüzden bu konudan anlayan birilerine sormak istedim.Snr'yi düşürdüğümde yine aynı hızda sorunsuz kullanabilir miyim ?
-
quote:
Orijinalden alıntı: meecydarkoAnladım hocam teşekkürler.Bu konularda çok fazla bir bilgim yok.Ancak normalde 200 mbps olan internetim keenetic modeme geçtigimde 90 civarlarına düştü.O yüzden bu konudan anlayan birilerine sormak istedim.Snr'yi düşürdüğümde yine aynı hızda sorunsuz kullanabilir miyim ?
Alıntıları GösterBu arada keenetic modemler ethernet portları 100mbps destekliyor Senin sorun bundan mı acaba? 200'den 100'e düşmesi ilginç
-
Sanırım ondan dolayı hocam.
-
Merhaba, @KEENETIC
Extra DSL kullanıcısıyım, Transmission yükledim ama neredeyse kullanılamayacak kadar verimsiz çalışıyor. Arayüzde birkaç yere tıkladıktan sonra takılı kalıyor, loading yazıyor tepki vermiyor, şanslıysam 3-4 f5 den sonra düzeliyor. Download hızı çok yavaş sanki bekleye bekleye indiriyor.
Not: Torrent'de sorun yok,Pc üzerinde uTorrent gayet hızlı indiriyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 8 Aralık 2020; 23:50:30 > -
Merhaba MarionCobretti,
Yeni nesil tasarruflu enerji kullanan elektronik cihazlarda artık aç kapa düğmesi konulmuyor. Bir çok marka enerji tasarruflu cihazlar için açma kapama butonu ekleme gereği duymuyor. Set Top Box, Android tv, Apple TV vb. enerji tasarruflu cihazlar artık açma kapama butonu yok.
Cihaz kullanılmadığı zaman uyku oduna geçerek enerji tasarrufu sağlayarak minimum enerji tüketimine geçmektedir. -
Merhaba DonhanımNaber,
Aşağıdaki komutlar ile CRC hata kodlarını görebilirsiniz.
more proc:/tc3162/adsl_perf -
Merhaba alixs05,
Yaşamış olduğunuz durumu arkadaşlarımız ile birlikte incelemek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz. -
Merhaba, teşekkürler fakat nereye yazacağımı bulamadım :)
-
Merhaba cimbomlusinan,
Cihaz VDSL hatlarda Default olarak 8 dB SNR değerine sahiptir. SNR ayar menüsü üzerinden hattınızın gürültü değerine göre kullanıcılarımızın hatlarında ulaşabilecekleri maksimum hıza ( İnterne paketinde herhangi bir hız kısıtlaması bulunmuyorsa ) ulaşmasını sağlar. SNR ayarı yapılmayan modemlerde SIP tarafından atanan ortalama hız alınır maksimum hıza ulaşmak için bu ayarları her kullanıcı kendi hat değerine göre değiştirerek en iyi hız ve stabil bağlantıyı sağlayabilir. -
Merhaba avmehmet,
Uygulamada Uzak Bağlantıyla menüsü üzerinden CID numaranız üzerinden cihazınıza erişebilirsiniz. Android ve IOS sürümlerinde ilgili menü bulunmaktadır. -
Merhaba fatih_h,
Öncelikle cihazınızın Firmware yazılımı genel sistem ayarlarından geliştirici modu seçerek Alpha 10 yapıp test edin yaşadığınız durum devam etmesi halinde arkadaşlarımız ile birlikte incelemek için Pazartesi - Cuma 09:00 -18:00 saatleri arası hizmet veren 02167093200 numaralı Keenetic destek hattını arayarak arkadaşlarımızdan yardım alabilirsiniz. -
Merhaba DonhanımNaber,
Modeme telnet komutu ile bağlanıp ilgili komutları yazabilirsiniz. -
Merhaba, telnet komutlarını karıştırmıştım da bulamamıştım, buradaymış demek :)
Merak ettiğim husus şu, normalde TP-Link modem kullanıyordum ve günde 50-100 arası DSL kopması yaşıyordum. SNR Margin'imde 8 idi.
Keenetic modemi almamında sebebi buydu, kurulumdan hemen sonra SNR Margin'i 10 db'ye sabitledim, 24 saatte 1 defa kopma yaşadım.
Sorunu anlamaya çalışıyorum, sizde yardımcı olabilirseniz sevinirim.
10 saatlik dsl bağlantı sürecindeki alttaki değerleri almışım, sizce bu değerler normal mi ?
(config)> more proc:/tc3162/adsl_perf
ADSL link status: up
Opmode: ITU G.993.2(VDSL2)
TPSTC type: 64/65B PTM TC
near-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
near-end fast channel bit rate: 72891 kbps
far-end interleaved channel bit rate: 0 kbps
far-end fast channel bit rate: 8192 kbps
near-end FEC error fast: 73230
near-end FEC error interleaved: 0
near-end CRC error fast: 9783
near-end CRC error interleaved: 0
near-end HEC error fast: 0
near-end HEC error interleaved: 0
far-end FEC error fast: 0
far-end FEC error interleaved: 0
far-end CRC error fast: 0
far-end CRC error interleaved: 0
far-end HEC error fast: 0
far-end HEC error interleaved: 0
ADSL uptime :10:44, 16 secs
ADSL activetime :0 min, 22 secs
-
neticede minimum da olsa enerji tüketimi olduğunu belirtmişsiniz. çok büyük masraf olmasa gerek açma kapama tuşunu koymak. ya da cihazın boyutlarının büyümesine de neden olacak değildir herhalde. pirizden tak çıkarla uğraşmaktan bıktığım için keenetic omni dsl modemimi letgodan satışa çıkardım zaten. çevremde almak isteyenlere de kesinlikle uzak durulması gereken cihazların başında geldiğinizi de belirtiyorum. ne zaman ki düzeltilir bu büyük sorun o zaman tekrar deneriz keenetic modemlerini. iyi çalışmalar.
-
İyi günler, 2020 içerisinde wifi 6'lı cihazların geleceği konuşulmuş 7 ay önce. Sarktı sanırım bu takvim, değil mi? Teşekkürler.
-
Cevap için sağolun biliyorum bende bunları Bilmediğim kısım aynı hatta bir extra dsl'i bir diğer modemini deniyorum Snr'ler aynı iken biri 65 mbps hız alabilirken diğeri en az 75mbps alıyor Ve kopma kesilme olmuyor İşte bu kısımı merak ediyorum
-
Keenetic Extra DSL AC1200 bu modemi almayı düşünüyorum. Nasıldır, iyimidir? Şuanki modemim Ttnetin verdiği Huawei modem. Bugün Netspeed'e geçiyorum. 75 mbps hız alacağım.
-
Merhaba DonhanımNaber,
Hat değerlerinize göre normal olabilir. Alt yapınız ADSL hat değerleriniz kötü olabilir. -
Merhaba Qnzxt00w,
Tüm dünyayı etki altına alan pandemi sürecinde gecikmeler yaşanmakta. 2021 yılı yol planımızda Wi-Fi 6 destekli cihazların ülkemizde satışı sunulacaktır. Fakat net bir tarih veremiyoruz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X