Şimdi Ara

ev tipi dondurma makinesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
4
Favori
35.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanan ve memnun olan tavsiyede bulunacak arkadaş var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çoğunlukla yaz döneminde kullandığımız ve halen de kullanmaya devam ettiğimiz Delonghi ICK5000 Dondurma Makinesi hakkında 3 yıllık bir aradan sonra izlenimlerimi aktarıyorum:

- İçeriğini hazırladığınız dondurma karışımlarından gün içerisinde dilediğiniz kadar dondurma yapabilirsiniz. Karıştırma kasesi her seansta 700 ml. karışım alıyor.
    - Makine farklı soğuk karışımlar da yapıyor ancak ben dondurma harici hiçbir şey yapmadım.
    - Karıştırma kasesine az miktarda (mesela 200 ml.) karışım koymanız, dondurmanın dip kısmının çabucak donması nedeniyle karıştırma aparatınızın kırılmasına sebep olabilir. Mümkün olduğunca kasenin alacağı miktarda karışım koymanızda fayda var.
    - Makinenin ses seviyesi biraz fazla.
    - Makinenin açma kapama tuşunun dijital değil de manuel olması sağlamlığına katkı sağlasa da zamanla dijital göstergeli ve zaman ayarlı olmamasının eksikliğini yaşıyorsunuz. Zira dondurma yaklaşık 40 dakika sonra hazır oluyor ve bu süreyi geçtiğiniz her bir dakikada dondurma daha da yoğunlaştığı için makinenin motorunu zorlayabiliyor.
    - Kutu içerisinde gelen dondurma yapma tarifleri kitapçığının içeriğinin geniş olduğunu söyleyebilirim ama bu zamana kadar hiç kullanma gereği duymadım. İnternette farklı mecralarda kitapçığı kullanıp birebir ölçülerine uyan kullanıcıların sonuçtan çok memnun kaldıklarını okumuştum.

3 yıl önce 600-700 TL civarındaki makine şimdilerde ortalama 1500 TL fiyatla satılmaya devam ediyor ve hâlâ Türkiye'de alternatifi yok desek yanlış söylemiş olmayız.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Ev Tipi Dondurma Makinesi ile Lezzetli Dondurmalar

Evde kendi dondurmalarınızı yapmak artık çok kolay! Ev tipi dondurma makineleri sayesinde dilediğiniz zaman, dilediğiniz lezzette dondurmalar hazırlayabilirsiniz.

Ev Tipi Dondurma Makinesi Önerileri

Piyasada çok çeşitli ev tipi dondurma makineleri bulunmaktadır. Sizin için uygun olanı seçmek için ihtiyaçlarınızı ve bütçenizi göz önünde bulundurmalısınız. En iyi dondurma makinesi tavsiyeleri için kullanıcı yorumlarını okuyabilir, profesyonel incelemeleri araştırabilirsiniz.

Ev Tipi Dondurma Makinesi Özellikleri

Ev tipi dondurma makineleri, kapasite, kullanım kolaylığı ve özellikler açısından değişmektedir. Bazı modeller dondurulmuş meyve ve fındık gibi katıları eklemenize olanak tanırken, diğerleri sadece sıvı malzemeleri dondurur. İhtiyaçlarınıza en uygun olan modeli seçmek önemlidir.

Sage Dondurma Makinesi

Sage dondurma makinesi, ev tipi dondurma makinesi kullanıcıları arasında oldukça popülerdir. Güçlü motoru, büyük kapasitesi ve kullanım kolaylığı ile ön plana çıkmaktadır.

Ev Tipi Dondurma Makinesi Kullanımı

Ev tipi dondurma makinesi kullanımı genellikle kolaydır. Malzemelerinizi hazneye eklemeniz, makineyi çalıştırmanız ve dondurmanın donmasını beklemeniz yeterlidir. Çoğu model, dondurma donduktan sonra sizi otomatik olarak uyarır.

Ev Tipi Dondurma Makinesi Bakımı

Ev tipi dondurma makinenizin ömrünü uzatmak için düzenli bakım yapmak önemlidir. Her kullanımdan sonra hazneyi ve diğer çıkarılabilir parçaları temizlemelisiniz. Kullanım kılavuzundaki bakım talimatlarına uymanız önerilir.

Ev tipi dondurma makinesi ile lezzetli dondurmalar hazırlayarak yaz aylarında keyifli zamanlar geçirebilir, sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

Bu mesaj silindi.
    Ben tefal dondurma makinesi kullanıyorum. Çok da güzel dondurması oluyor. Günlük sütle de uzun ömürlü sütlede yaptım sakız gibi uzan mis gibi süt kokan dondurmalar yaptım artık dışarıdan dondurma almıyorum. Uzun ömürlü sütlerle dondurma oluyor ama yoğurt deseniz o olmuyor sadece günlük sütle oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sernan

Ben tefal dondurma makinesi kullanıyorum. Çok da güzel dondurması oluyor. Günlük sütle de uzun ömürlü sütlede yaptım sakız gibi uzan mis gibi süt kokan dondurmalar yaptım artık dışarıdan dondurma almıyorum. Uzun ömürlü sütlerle dondurma oluyor ama yoğurt deseniz o olmuyor sadece günlük sütle oluyor.

Alıntıları Göster
    Uygun fiyatlı önerebileceğiniz dondurma makinesi varmı? İlk defa bu konuda duydum güzele benziyor

• quote:

Orijinalden alıntı: gply37

Uygun fiyatlı önerebileceğiniz dondurma makinesi varmı? İlk defa bu konuda duydum güzele benziyor

Alıntıları Göster
    Dondurma makinesi derken yanlış anlaşılmasın makinenin tek görevi dondurmak. Delonghi ve tefali inceledim . Her ikisinde de dondurma malzemelerini önceden hazırlamanız gerekiyor. Tefal de dondurucu parçayı 24 saat önceden dondurucuya koymanız ve üzerindeki işaretin lacivert olması gerekiyor. Delonghide bu işleme gerek yok malzemeyi hazırlayıp hemen soğutma işlemine geçebiliyorsunuz. Tefal 170 civarı delonghi 699 -750 arasında değişiyor. Ben delonghi almaya giderken tefalede bakayım derken tefali alıp çıkyım zaten memnun kalmazsanız iadesi var ama eminim memnun kalırsınız. Zaten içinden tarifler çıkıyor ayrıca tefal tv den izleyerek de yapabiliyorsunuz. 15-20 dakikada yenilecek kıvama geliyor.. Özellikle maraş ve çikolatalısı muhteşem oluyor. Ana tarifleri vermişler gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

• quote:

Dondurma makinesi derken yanlış anlaşılmasın makinenin tek görevi dondurmak. Delonghi ve tefali inceledim . Her ikisinde de dondurma malzemelerini önceden hazırlamanız gerekiyor. Tefal de dondurucu parçayı 24 saat önceden dondurucuya koymanız ve üzerindeki işaretin lacivert olması gerekiyor. Delonghide bu işleme gerek yok malzemeyi hazırlayıp hemen soğutma işlemine geçebiliyorsunuz. Tefal 170 civarı delonghi 699 -750 arasında değişiyor. Ben delonghi almaya giderken tefalede bakayım derken tefali alıp çıkyım zaten memnun kalmazsanız iadesi var ama eminim memnun kalırsınız. Zaten içinden tarifler çıkıyor ayrıca tefal tv den izleyerek de yapabiliyorsunuz. 15-20 dakikada yenilecek kıvama geliyor.. Özellikle maraş ve çikolatalısı muhteşem oluyor. Ana tarifleri vermişler gerisi sizin hayal gücünüze kalmış.

Alıntıları Göster
    eskiden dr oetker puding gibi toz hazır dondurma satardı artık yok sanki göremiyorum marketlerde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41F3DB120

eskiden dr oetker puding gibi toz hazır dondurma satardı artık yok sanki göremiyorum marketlerde.

Alıntıları Göster
    ben aldım tefal dondurmacım ama dondurma olmuyor kaç kere uğraştım.. cıvık bir vaziyette bırakıyor.. boşuna para.. almanızı tavsiye etmem..
  • Aksine ben çok memnunum yaz kış çeşit çeşit dondurma yapıyorum ve dolaba koymadan bile dondurma kıvamında oluyor. Kullanmadan önce üzerindeki işaretin laciverte dönmesini beklemelisiniz. Mesela benim makinem dönmemişti merer derin dondurucum yeteri kadar soğutmuyormuş onu değiştirince herşey normale döndü

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ev tipi buz makinesi tavsiyesi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aksine ben çok memnunum yaz kış çeşit çeşit dondurma yapıyorum ve dolaba koymadan bile dondurma kıvamında oluyor. Kullanmadan önce üzerindeki işaretin laciverte dönmesini beklemelisiniz. Mesela benim makinem dönmemişti merer derin dondurucum yeteri kadar soğutmuyormuş onu değiştirince herşey normale döndü
    Merhabalar;

Son 2-3 yıldır evde kendi imkanlarımızla dondurma yapıyoruz. Bu zaman zarfında da ev tipi dondurma makinelerine dair yoğun bir araştırma içerisine girdim. Araştırmalardan elde ettiğim neticeyi acizane paylaşmak isterim:

Evde kullanılmak üzere tasarlanan dondurma makineleri ikiye ayrılıyor:
    - Karıştırıcı olarak çalışanlar;
    - Bir soğutucu kompresöre sahip; endüstriyel dondurma makinesinin sistemine sahip olarak çalışanlar.

Evde kullanılmak üzere üretilmiş olanların ilki; yalıtımlı kaseye sahip olan ve kasenin dondurucuda bekletilerek soğutulmasının ardından makineye yerleştirilip, içerisine konulan malzemenin soğuk kase içerisinde karıştırılması esasına dayanıyor. Bu tür basit makinelerin dezavantajı; kasede 1 kez dondurma yapıyorsunuz ve tekrar dondurucuya koyarak soğumasını bekliyorsunuz; ki, bu şekilde gün içerisinde belki iki kere dondurma yapabiliyor oluyorsunuz. dondurma yerine soğuk karışımlar da yapmanız mümkün. Tek avantajı; fiyatının uygun olmasıdır.

Bir kaç farklı marka olmakla birlikte (Türkiye'de) en bilineni Tefal'in Dondurmacım ürünüdür:http://www.tefal.com.tr/NR/rdonlyres/34C78DD3-F069-4AAF-B255-F54AE8990649/73540/330_dondurmacim.jpg

Kompresörlü dondurma makineleri ise; tıpkı bir dondurucu gibi soğutucu sisteme sahip olan, içerisine konulan malzemeyi, soğutucu sistemle bilikte sürekli karıştıran ve daha kıvamlı bir dondurma elde etmemizi sağlayan makinelerdir. Bu makinelerde dondurma yapma sınırlaması yoktur. Gün içerisinde defalarca dondurma yapabiliyorsunuz. Sadece dondurma değil; şerbet, şurup, yoğurtlu soğuk karışımlar gibi soğukluklar da elde edebiliyorsunuz. Tek dezavantajı; fiyatının yüksek olması ve Türkiye'de çok yaygın olmamasıdır.

Şu an piyasada en bulunabilir model; DeLonghi'nin ICK5000 modelidir:
    http://www.delonghi.com/Global/Products/Images/Kitchen-Appliances/Ice-Cream-Makers/Il-Gelataio-Ick5000/948555249.png

Şayet dışarıdan dondurma almıyor, sık sık evde dondurma yapıyorsanız; ev tipi dondurma makineleri işinizi görecektir. İmkanınız varsa "kompresörlü" olan gerçek "dondurma makinesi"ni tercih etmeniz, daha kaliteli sonuçlar almanıza katkı sağlayacaktır.

• terennümzade T kullanıcısına yanıt
    Delonghi makineyi kullandiniz mi hiç.

• zaftolga Z kullanıcısına yanıt
    Uzunca bir süre sonra, bugün itibarıyla siparişini verdim. Birkaç güne kadar kullanmaya başlayacağım inşaallah.
  • quote:

bu mu acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: terennümzade

Uzunca bir süre sonra, bugün itibarıyla siparişini verdim. Birkaç güne kadar kullanmaya başlayacağım inşaallah.

Hocam nasilsiniz memnunmusunuz ? Bende almayi dusunuyorum yorumlariniz ne.

• quote:

Orijinalden alıntı: zaftolga

quote:

Orijinalden alıntı: terennümzade

Hocam nasilsiniz memnunmusunuz ? Bende almayi dusunuyorum yorumlariniz ne.

Alıntıları Göster
    DeLonghi'nin ICK5000 modelini (birkaç yıldır takip ediyordum) İstanbul Bilişim'den (gayet makul bir fiyatla sattıkları için) temin ettim.

Ürünle ilgili beklentimi çok yüksekte tutmasam da açıkçası beni heyecanlandıracak seviyede bir performans sergiledi. Ürün size 40 dakikada dondurmayı hazır hale getiriyor. 40 dakika sonunda size sunduğu dondurma tabii ki dövme dondurma kıvamında değil; ancak, fast food tarzı mekanlarda satılan krema şeklindeki dondurmalardan çok daha kıvamlı ve lezzetli... Hazırlanan dondurmayı derin dondurucuya koyduktan sonra istediğiniz kıvamda yiyebilirsiniz.

Fiyatının yaklaşık 600 TL olması bir çok insanın arasına mesafe koymasına sebep olsa da dışarıdan hiçbir şekilde hazır dondurma alıp yemeyenler için o fiyata değecek güzel bir yatırım diye düşünüyorum.

makinenin içinden dondurma tarifleri çıkıyor mu ?
  • zaftolga Z kullanıcısına yanıt
    Evet ama tarifler yabancı dilde...
  • Konu ilgimi cekti...almayi dusunmeye basladim:)

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleblack51

Konu ilgimi cekti...almayi dusunmeye basladim:)
    eğer dondurma tarifi istiyorsanız tefal dondurmacım in içinden çıkan kitapçığı buldum :D

Merhaba Terennümzade,

Bende bir kaç yıldır bu makinayı takip ediyorum ancak aldıktan sonra bir kenarda kalmasından endişe ediyorum.
    Siz alalı bir yılı geçti acaba bugünkü deneyimleriniz nasıl? makinayı halen aktif olarak kullanıyor musunuz?
    Neler yapmayı denediniz, sonuçları nasıl oldu? Tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

Merhaba Terennümzade,

Bende bir kaç yıldır bu makinayı takip ediyorum ancak aldıktan sonra bir kenarda kalmasından endişe ediyorum.
    Siz alalı bir yılı geçti acaba bugünkü deneyimleriniz nasıl? makinayı halen aktif olarak kullanıyor musunuz?
    Neler yapmayı denediniz, sonuçları nasıl oldu? Tavsiye eder misiniz?

Teşekkürler
    Bugün bende artık pazardan ümidini kesmiş delonghi ick 5000 modelinden, birazda şansla aldım.
    Merak edenler için ilk izlenimlerimi paylaşmak isterim, benim gibi bir makineyi almadan uzun zaman takip edenler için birazda olsa fikir verir.
    Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye kompresörlü tipte bulunabilecek iki makineden birisi delonghi. Aslına bakarsanız oldukça güçlü bir makine (ev için) 230w Yurtdışında da araştırdığım makinelerde ortalama 150w görüyordum. Buna rağmen sert bir dondurma kıvamı beklemeyin işlem bittikten sonra buzluğa atılması gerekiyor. en büyük avantajı olan kompresörü sizi önemli bir dert olan buzluğa at sonra çıkar karıştır derdinden kurtarıyor.
    Benim ilk intibam olumlu, ancak tavsiye noktasına gelmek bir süre kullanmak gerek : )

• quote:

Orijinalden alıntı: Meb76

Bugün bende artık pazardan ümidini kesmiş delonghi ick 5000 modelinden, birazda şansla aldım.
    Merak edenler için ilk izlenimlerimi paylaşmak isterim, benim gibi bir makineyi almadan uzun zaman takip edenler için birazda olsa fikir verir.
    Benim gördüğüm kadarıyla Türkiye kompresörlü tipte bulunabilecek iki makineden birisi delonghi. Aslına bakarsanız oldukça güçlü bir makine (ev için) 230w Yurtdışında da araştırdığım makinelerde ortalama 150w görüyordum. Buna rağmen sert bir dondurma kıvamı beklemeyin işlem bittikten sonra buzluğa atılması gerekiyor. en büyük avantajı olan kompresörü sizi önemli bir dert olan buzluğa at sonra çıkar karıştır derdinden kurtarıyor.
    Benim ilk intibam olumlu, ancak tavsiye noktasına gelmek bir süre kullanmak gerek : )

Hocam ürünü ne kadara nereden aldınız

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.