Şimdi Ara

ev tipi dondurma makinesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
35.319
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kusura bakmayın, uzun zaman sonra ilk kez girdiğim için mesajınızı yeni yanıtlıyorum.
    Metro Marketten 800 küsür TL almıştım.
  • Çoğunlukla yaz döneminde kullandığımız ve halen de kullanmaya devam ettiğimiz Delonghi ICK5000 Dondurma Makinesi hakkında 3 yıllık bir aradan sonra izlenimlerimi aktarıyorum:

- İçeriğini hazırladığınız dondurma karışımlarından gün içerisinde dilediğiniz kadar dondurma yapabilirsiniz. Karıştırma kasesi her seansta 700 ml. karışım alıyor.
    - Makine farklı soğuk karışımlar da yapıyor ancak ben dondurma harici hiçbir şey yapmadım.
    - Karıştırma kasesine az miktarda (mesela 200 ml.) karışım koymanız, dondurmanın dip kısmının çabucak donması nedeniyle karıştırma aparatınızın kırılmasına sebep olabilir. Mümkün olduğunca kasenin alacağı miktarda karışım koymanızda fayda var.
    - Makinenin ses seviyesi biraz fazla.
    - Makinenin açma kapama tuşunun dijital değil de manuel olması sağlamlığına katkı sağlasa da zamanla dijital göstergeli ve zaman ayarlı olmamasının eksikliğini yaşıyorsunuz. Zira dondurma yaklaşık 40 dakika sonra hazır oluyor ve bu süreyi geçtiğiniz her bir dakikada dondurma daha da yoğunlaştığı için makinenin motorunu zorlayabiliyor.
    - Kutu içerisinde gelen dondurma yapma tarifleri kitapçığının içeriğinin geniş olduğunu söyleyebilirim ama bu zamana kadar hiç kullanma gereği duymadım. İnternette farklı mecralarda kitapçığı kullanıp birebir ölçülerine uyan kullanıcıların sonuçtan çok memnun kaldıklarını okumuştum.

3 yıl önce 600-700 TL civarındaki makine şimdilerde ortalama 1500 TL fiyatla satılmaya devam ediyor ve hâlâ Türkiye'de alternatifi yok desek yanlış söylemiş olmayız.

• Çok faydalı bilgiler, teşekkürler. Peki 40 dakika sonında, dondurucuda ne kadar süre kalması gerekiyor?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama 40 dakikalık bir karışımdan sonra dondurmanın kıvamı fast foodlarda satılan krem şanti dondurma kıvamında oluyor. Akabinde dondurucuya koyduktan sonra en az 2-3 saat bekletmekte fayda var. Tercihim çoğunlukla 6-12 saat dondurucuda bekletmek oluyor.

• Arkadaşlar dondurma makinesi almak istiyorum tavsiyeniz var mı maksimum 1000 - 1500 tl verebilirim
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    1000-1500 TL'lik rakamların altına haznesi dondurucuda soğutularak kullanılan küçük motorlu dondurma makinelerinden ya da 1500 TL üstüne kompresörlü dondurma makinesi alabilirsiniz.
  • terennümzade T kullanıcısına yanıt
    Amazon'da takip ediyorum soğutuculu makine bakıyorum ama TR ye gelişi 3.000 tl yi geçiyor
  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    Evet maalesef öyle. Bir de Türkiye piyasasında marka ve model seçeneği çok kısıtlı. Dövize endeksli olduğu için de rakamlar da yükseliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terennümzade -- 17 Şubat 2020; 10:47:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • terennümzade T kullanıcısına yanıt
    Amazon'da gümrük ve nakliye ücretleri yanlış hesaplanmış,Temsilci düzeltebilirse oradan alabilirim.
    Dondurmalarda SÜT YOK Evde yapmak daha iyi oluyor.
    H500M kasa aldım 70 euro kargo ödedim kocaman bir şey dondurma makinesi 170 euro kargo diyor + Gümrük ücreti de yanlış yoksa ben 2.000 tl yi 2.200 tl yi gözden çıkardım
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Amazon'da gümrük ve nakliye ücretleri yanlış hesaplanmış,Temsilci düzeltebilirse oradan alabilirim.
    Dondurmalarda SÜT YOK Evde yapmak daha iyi oluyor.
    H500M kasa aldım 70 euro kargo ödedim kocaman bir şey dondurma makinesi 170 euro kargo diyor + Gümrük ücreti de yanlış yoksa ben 2.000 tl yi 2.200 tl yi gözden çıkardım
    mrb aldınız mı
  • K_TT kullanıcısına yanıt
    Gümrük ücreti %51 hesaplandığı için almadım
  • Merhaba bende her yaz öncesi olduğu gibi bu yılda almak için araştırıyorum yAni bu sene hanımı ikna edebildik. Kcgroup konya firmasininda breville gibi ürün üretiyor. Cumartesi iletişime geçtim fiyat ve katalok bekliyorum. Telefonda 350 eurodan başladığını söyledi. Yerli üretim olması yedekparca vs. Konularında daha cazip geldi. Fiyat alınca buradan yazarım. ev tipi dondurma makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 8 Mart 2020; 22:9:42 >

• Bugün gelen liste fiyatları. Gözüme çarpan haznenin 1.5 litre olması ve motorun 150w olması.ilk resimdeki 3250 TL. 2. Resim deki ürünede 3750 TL fiyat belirlenmis
     ev tipi dondurma makinesi
     ev tipi dondurma makinesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adres63 -- 9 Mart 2020; 16:35:34 >

• quote:

Orijinalden alıntı: terennümzade

Çoğunlukla yaz döneminde kullandığımız ve halen de kullanmaya devam ettiğimiz Delonghi ICK5000 Dondurma Makinesi hakkında 3 yıllık bir aradan sonra izlenimlerimi aktarıyorum:

- İçeriğini hazırladığınız dondurma karışımlarından gün içerisinde dilediğiniz kadar dondurma yapabilirsiniz. Karıştırma kasesi her seansta 700 ml. karışım alıyor.
    - Makine farklı soğuk karışımlar da yapıyor ancak ben dondurma harici hiçbir şey yapmadım.
    - Karıştırma kasesine az miktarda (mesela 200 ml.) karışım koymanız, dondurmanın dip kısmının çabucak donması nedeniyle karıştırma aparatınızın kırılmasına sebep olabilir. Mümkün olduğunca kasenin alacağı miktarda karışım koymanızda fayda var.
    - Makinenin ses seviyesi biraz fazla.
    - Makinenin açma kapama tuşunun dijital değil de manuel olması sağlamlığına katkı sağlasa da zamanla dijital göstergeli ve zaman ayarlı olmamasının eksikliğini yaşıyorsunuz. Zira dondurma yaklaşık 40 dakika sonra hazır oluyor ve bu süreyi geçtiğiniz her bir dakikada dondurma daha da yoğunlaştığı için makinenin motorunu zorlayabiliyor.
    - Kutu içerisinde gelen dondurma yapma tarifleri kitapçığının içeriğinin geniş olduğunu söyleyebilirim ama bu zamana kadar hiç kullanma gereği duymadım. İnternette farklı mecralarda kitapçığı kullanıp birebir ölçülerine uyan kullanıcıların sonuçtan çok memnun kaldıklarını okumuştum.

3 yıl önce 600-700 TL civarındaki makine şimdilerde ortalama 1500 TL fiyatla satılmaya devam ediyor ve hâlâ Türkiye'de alternatifi yok desek yanlış söylemiş olmayız.
    DeLonghi ICK5000 kullanıcısı olarak izlenimlerimi paylaştığım makineyi geçtiğimiz yaz sattım. Başlangıç için gerçekten de tatmin edici bir makine ancak ilerleyen süreçte beklentilerinize cevap veremeyebiliyor. Kullanım amacınız, kullanım yoğunluğunuz da bu konuda etkili...

Burada DeLonghi, Breville ve yerli markamız Freezmak'tan kısaca bahsetmiştim:https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/129530691

DeLonghi'yi satmadan çok önce yoğun araştırmalara devam ettim ve karşılaştığım marka ve modeller makinemi satmamdaki süreci hızlandırdı. Türkiye'de maalesef seçenek yok denecek kadar az ve olanlar da yurtdışındaki fiyatlarla kıyaslanamayacak kadar pahalı.

• adres63 A kullanıcısına yanıt
    Ev tipi dondurma makinesi araştırması yaparken (2014 yılında) Freezmak firmasıyla karşılaşmıştım. Kendilerinden aldığım fiyatlar modeline göre 450 $ ilâ 850 $ arasındaydı. O dönem fiyatlar yüksek geldiği için tercihimi DeLodnghi'den yana kullanmıştım. Şimdiki fiyatlarla değerlendirecek olursak neredeyse aynı fiyata DeLonghi ICK5000 almak yerine bu makinelerden birini tercih ederdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi terennümzade -- 3 Mayıs 2020; 13:48:6 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.