Şimdi Ara

EV SİNEMASINDA AKUSTİK ODA YAPIMI.. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
187
Cevap
13
Favori
13.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • koku yapar derken sn eray nasıl bır kokudur rahatsızlık derecesi ne boyuttadır..bunun yerıne ne önerirsin?
    avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...
  • O sünger açıkta bırkılsın diye değil zaten ara katman olarak kullanılmalı, önünüde kaplaman gerekiyor alçıpan plaka ile..
    İntel 13900K@5.2 Ghz / LianLi Hydroshift LCD 360
    MSI Suprim Liquid RTX5090
    Kingston Furry 2TB m2 -Samsung 980 Pro 1TB m2
    LianLi Edge 1300W Platinum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thermaltake

O sünger açıkta bırkılsın diye değil zaten ara katman olarak kullanılmalı, önünüde kaplaman gerekiyor alçıpan plaka ile..

alcıpan ile kaplandığında sesin dışa çıkmasını engeleyecek..peki oda içinde ses yankılanmasına bir etkisi olacakmıdır,çünki alcıpan ıle kapatınca oda içindeki ses dalgaları yine düz duvara vurup yansıma yapmazmı?
    avr: Sony STR-DN1080+ front: paradigm monitor 11 v6 +center: paradigm cc390+ surround: paradigm surround 3+surround back: Wharfedale wh-20 +Sub: paradıgm sub12+sub:JBL L 8400 P + projeksiyon: Epson tw 9000w + Samsun 46 C 750+ media oynatıcı:Zidoo x9s ...
  • Zaten o süngerin amacı sesin dışarı çıkmasını engellemek iç akustik süngerleri bildiğimiz üçgenimsi girintili çıkıntılı yüzeyi olanlar..
    İntel 13900K@5.2 Ghz / LianLi Hydroshift LCD 360
    MSI Suprim Liquid RTX5090
    Kingston Furry 2TB m2 -Samsung 980 Pro 1TB m2
    LianLi Edge 1300W Platinum
  • O malzemeyi ben geçen hafta bizzat kendilerine gerçekleştirdiğim ziyaret ile inceleme fırsatı buldum. Mutlak alçıpan ile uygulanmalı dekoratiflik açısından. Kokan bir malzeme değildi ancak yapıştırmadan sonra Muhtemel koku olabilir. Akustik süngerleri inceledim bunlarda sadece yapıştırma sırasında koku oluyor kullandım daha önce şimdi ise perdeyi yerleştireceğim duvarın etrafına piramit tipinden döşemeyi düşünüyorum önümüzdeki günlerde.

Tam perdenin karşısında pencere var ve o bölgeye de uygulamayı düşünüyorum bass trap takviyesi duruma göre düşüneceğim. Laminat altına döşenen sert bir malzeme daha vardı onuda çok başarılı buldum. Ses izolasyonu dışında ısı izolasyonuda sağlıyor bu malzeme laminat değişimi yaparsam mutlaka uygulamayı düşünüyorum.
  • Çok kapsamlı yumurta / tavuk çelişkileriyle dolu bir hikayeye dalmışsınız.
    Bende uzun süre sonra kendime ait bir odaya kavuşacağım ev için gün sayıyorum. Odadan dışarıya ses çıkmasıyla ilgili değil de içerideki sesi özellikle de orta ve üst frekanslardaki yansımayı söğürmek için yöntemlere bakıyorum. Dışarıya sesi çıkmasını engellemek bambaşka bir mühendislik o konuya hiç bulaşmamak lazım.
    Diğer yöntemlerde ise Duvarı kaplayan halı benzeri malzemeler ve duvar panelleri buldum. Süngerimsi malzemelerin bakteri yuvası olduğunu bildiğimden özellikle bu konuda dikkatli olmaya çalışıyorum ancak ahşap panellerin içinde de bu malzemelerden kullanılıyor.

http://www.vicoustic.com/VN/Homecinema/default.asp

bu linke bir bakın derim. Türkiye'de bile bulunan bir marka ve ürünleri USA 'da satılan malzemelerden biraz daha insaflı. Ancak 17m2 bir odanın akustiği için çıkardığı maliyet 2.500 EUR ...

Ancak bu malzemenin kullanıldığı bir Bang & Olufsen dinleme odasında bulundum inanılmaz güzel bir ses vardı B&O 'ları hiç beğenmeyen birisi olarak etkiledi beni bende bu malzemelere vermiştim.

Sanırım bu markanın ürünlerinden az dahi olsa uygulayacağım yakında....

• sn.hı-def-man.peki dışarı ses cıkma olayı bambaşka muhendislik derken,bizim bahsetiğimiz süngerden sonuç alamazmıyız..
    bu süngerin metrekaresi 12tl..tavan nerden baksan 20mt.
    240tl sadece süngere verilecek para buna alcıpan yapılacak,onun maliyetini henüz bilmiyorum..
    en az 600tl cıvarı olur dıye düşünüyorum..sonuç alamazınız istedğiniz gibi dıyorsanız başlamayalım bile..
    o zaman alalım akustik süngerlerden,oda akustiğini yapıp keyfinimi sürelim?ne dersiniz..
    tavanı bu akustik süngerlerden komple kapatıp sesın hem us katlara çıkışını engeleyip hemde oda akustiğini gerçekleştirmek dahamı mantıklı...tabi bu süngerler bu işi ne kadar yapar..
    yani kafam karışık tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyaç var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdos113

sn.hı-def-man.peki dışarı ses cıkma olayı bambaşka muhendislik derken,bizim bahsetiğimiz süngerden sonuç alamazmıyız..
    bu süngerin metrekaresi 12tl..tavan nerden baksan 20mt.
    240tl sadece süngere verilecek para buna alcıpan yapılacak,onun maliyetini henüz bilmiyorum..
    en az 600tl cıvarı olur dıye düşünüyorum..sonuç alamazınız istedğiniz gibi dıyorsanız başlamayalım bile..
    o zaman alalım akustik süngerlerden,oda akustiğini yapıp keyfinimi sürelim?ne dersiniz..
    tavanı bu akustik süngerlerden komple kapatıp sesın hem us katlara çıkışını engeleyip hemde oda akustiğini gerçekleştirmek dahamı mantıklı...tabi bu süngerler bu işi ne kadar yapar..
    yani kafam karışık tecrübeli arkadaşların bilgilerine ihtiyaç var..

Dışarı ses çıkma ve içeri ses girme olayın da bi tür alcipan kullanılıyor tüm oda kaplaniyor. Sonra 5 e 5 cm Kalınlığında 70 cm de bir dikme çubuklar atılıp iskelet oluşturuluyor. Daha sonra iki çubuk arasına yüksek yoğunluk lu tas yünü paneller diziliyor ve tum oda kapandıktan sonra tekrar bu uygulamanın üzeri gene Alci pan yapılıyor kapılarda deri ve sünger karışımı bir malzeme. İle kaplaniyor. Alcipan son kat Alci pan üzerine akustik Kumas kapanıp istediğiniz renk bu sekilde baya bir ses yalıtımı elde ediliyor tabi bu uygulama tavana ve yetede yapılmalı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hidefman bu ürünleri ben de merak ettim.
    Bu yaz elim değerde salonda tadilata girişirsem ben de
    imkanlar el verdiğince akustik düzenlemeler yapmak istiyorum.
    Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz
  • Dostum beraber bakarız. Bu malzeme acayip bir bileşim biraz keçeye benziyor ancak oldukça etkili ve olabildiğince dekoratif .....
  • ses sistemlerinin kalitesi kadar akustikte önemli bence yararlı konu takipteyim.alçılarda ilerleme görüyorum daha da gelişecektir ve şahsi fikrim yalıtım bu malzeme üzerine dönecek gibi gözüküyor.nano teknolojide bir alternatif yaratabilir tabi

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Dostum beraber bakarız. Bu malzeme acayip bir bileşim biraz keçeye benziyor ancak oldukça etkili ve olabildiğince dekoratif .....

Soundtex yün keçe

• Sistem ne kadar iyi olursa olsun bulundugu odanin tepkilerine gore yansimaladan etkilenir . STEREO sistemlerde bazi durumlarda pozitif anlamda etki yaratsa da Sinema sistemlerinde zaten her noktadan ses geldiginden birde yansimalar oldukca negatif etki olusturuyor.
    Tamamen yalitilmis quasi enechoic oda da yaklasik 20dk kadar bulundum 14milyon euro ya mal olmustu yerden 5mt yukarida ve titresimlerden tamamen izole materyallerin uzerinde bir mekan sunu soyleyebilirim ki boyle bir yerde 10dk bile gecirmek istemezsiniz. Insan kendi kulagi ile kalp atislarini duyuyor . Sanki odanin icerisinde hava bile yokmus gibi hissediyorsunuz En kucuk bir ses bile kulaklariniziacitiyor. Hoparlor dusunemiyorum bile.
    Izolasyonun dorugu burasiysa bizim mekanlarimizigercekten muhendis veya yazilimlar yardimiyla sekilendirmemiz gerekiyor ki gercekten istenmeyen ust uste binmis frekanslari dizginleyelim. Bu sebeple girisilen isler kas yapayim derken goz cikarabilir.

Orijinalden alıntı: Thermaltake

O sünger açıkta bırkılsın diye değil zaten ara katman olarak kullanılmalı, önünüde kaplaman gerekiyor alçıpan plaka ile..

Emin misiniz?
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb
  • Daha önce bu konuyu araştırmış ve bu işin piri olarak ifade edilen kişilere kadar ulaşmış birisi olarak tecrübelerim pek hoş değil dostlar.
    Zira ülkemizde yeni yeni akustik uygulama malzemeleri satılmaya başladı fakat hala adam gibi uygulamacı yok.
    Olan uygulamacılar sadece büyük paralı işlere bakıyorlar.
    Sizin gibi benim gibi evinde akustik düzenleme yapan kişiler için gelip ölçüm yapıp düzenleme yapmayı işten saymıyorlar.
    Dolayısıyla yapılacak akustik düzenlemeler kısır kalıyor.
    Ondan bundan duyduğunuz genel doğrular veya yanlışlar üzerine birşeyler yapıp kalıyorsunuz.

Sn eraycelik taşyünü ve cam yünü hakkında bahsettiğiniz kansorejenlik yoğun olarak bu malzemelerle çalışan veya bu ürünlerin tozlarına maruz kalan kişiler için doğru olabilir.
    Fakat gizlenen , kaplanan taşyünü gibi malzemelerde bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum.
    TV:•SAMSUNG 75Q90R REMOTE: •LOGITECH HARMONY 900 PROJEKSİYON: • PANASONIC AT6000@TTAF 96250 15mt. PERDE: •SCREEN PRO 266*149 FIXED FRAME AVR: •PIONEER SC-LX90 SUSANO @ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE HOPARLÖR: FRONT: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 CENTER: M&amp;K S150 THX ® ULTRA@LOOKAB XTRILIUS CORE 4 SURROUND: M&amp;K SS150 THX ® ULTRA SUB: ATLANTIC TECHNOLOGY 452PBM THX ® REFERANCE + M&amp;K MX 350 MKII THX ULTRA 2@ LOOKAB PRINILIUS POWER CABLE PLAYER: •OPPO BDP-95EU@ LOOKAB OPTIRIUS POWER CABLE•ZAPPITI PRO 4K HDR DATA STATION:IOMEGA iCONNECT @WD ELITE 1TB ; SEAGATE FREE AGENT 1.5TB ; SEAGATE GO FLEX 2TB AKIM KORUYUCU: •MONSTER HTS 5100 FOTO: •NIKON D7000 UYDU: •NOVACOM SPYBOX 4K S11 PLUS / DIGITURK HD OTO: •AUDI A6 GSM: iPhone 7 -128 Gb

• Üstün ne alçı ve boya geldiginde sorun yok ama sadece kumaşlar la kapandığında cok Kucuk zerrecikler havaya yayılıyor tabi kısının kendi tercihi

• Benimde gittiğim ziyaret ettiğim yer izolasyonun her şeklini en geniş malzeme çeşidiyle gerçekleştirseler de referans olarak gösterdikleri yerler hep büyük müzik ve eğlence yerleri, stüdyolar, şirket ofisleri gibi benzeri yerlerdi.

Evde yapılan bir uygulama görememiştim. Teorik olarak broşürler olsada konuyla ilgili; ''kullanıcı şunu şöyle istedi, olması gereken hedef şuydu, şunu şunu kullandık ve sonuç olarak bunu elde ettik başarılı oldu'' diyecek bir uygulama göremedim. Kendimizce olabilecek en iyi olanı yapmaya çalışacağız.

Ben bu işi doğru düzgün çevremizdeki sinemalarda falan olması gereken gibi olmadığını düşünüyorum. Her ne kadar bolca THX sticker logoları görsemde.. Cihazlar belki bu yeterliliğe sahip ancak ortam sahipmi hep düşünmüşümdür.

@rgokdemir
  • quote:

Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

Dostum beraber bakarız. Bu malzeme acayip bir bileşim biraz keçeye benziyor ancak oldukça etkili ve olabildiğince dekoratif .....

OK
    Audio/Video: Amfi:Denon AVR-X3400H, MasterSound Evo 845, Front :PMC Twenty5 23, Monitor Audio Shadow50 /25 -Sub:JL Audio E-112 - Player: Teac NT503 Streamer Dac, Himedia Q10 Pro 4k Medya Player, PlayStation 4 pro, Sony UBP-X700 4K UHD Bluray Player, Proj./Perde : EPSON EH-TW9100W; FULLSCREEN 221x125 cm Fixed Frame Perde TV: Sony 65XF9005 4K UHD Kablo: Vovox İnitio Speaker Cable 2x3,5m - AR Referance 2x5m Speaker Cable, Inakustik Star Speaker Cable - Audioquest Sub-3 Subwofer Cable - Optirius Power Cord ve Silent Wire Seri8 Power Cord - Accuphase ASL-15G - QED Reference Digital Coaxial Audio Cable 3m - Techlink Wires XS ve Wires CR interconnect cable , Monster, Hama, AR, TTAF HDMI digital interconnect cable - Monster HTS-1000 ve AQ Niagara 1000 Akım Korumalı Priz
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.