Şimdi Ara

Ev sahibimiz rahmetli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    8 senedir İstanbul Bostancı'da kiracıyız. Ev sahibimiz 30 senedir İngiltere'de yaşayan bir türk. Üst katımızda da kendi dairesi var idi. Senede 1-2 defa gelirdi. 1.5 sene kadar önce vefat haberini aldık. Biz kirayı rahmetlinin Türkiye'deki banka hesabına ödüyor olduğumuzdan aynı şekilde devam ettik. Uygun dönemlerde kanunun emrettiği kadar da artışımızı yaptık. Ev sahibimizin İngiltere'deki eşi ile nikahı yok idi. Dolayısıyla buradaki akrabaları birleşip bir avukat tutmuşlar.

    Avukat az önce aradı. Apartmanın cümle kapısının masrafının kiradan düşülmesi hakkında konuştuk. Bunun yanında veraset ilamının çıkarıldığını, bir çok kişiden oluşan mirasçı grubunun tamamını temsil ettiğini ve mirascıların arasında ihtilaf bulunmadığını, sürecin çok kısa sürede sonlanacağını söyledi. Taşınmazı üstlerine aldıktan sonra aralarından birisine (nispeten yoksul olana) devretmeyi planladıklarını söyledi. Eğer ilgili kişi daireyi satmak isterse ilk olarak bize önereceklerini, satmak istemezse içerideki kiracıyı rahatsız etmek istemeyeceklerini anlattı. İyi niyete karşı ben de iyi niyetli davranmak istiyorum. Ancak anne babamın yaşadığı evi değiştirecek olursam geçinmem imkansız olacak. (tek maaşları var ve bensiz geçinemiyorlar) Bu nedenle yol planımı çizmek açısından aşağıdaki konularda bilginizi almak isterim:

    1- Daireyi almaya gücümüz yetmeyeceğinden, dairenin 1 kişiye devredilmesi (yeni ev sahibinin netleşmesi) sonrasında mülkü boşaltmamız istenirse hukuken hayır demeye hakkımız var mıdır?

    2- Hayır der isek, hukuken bizi daireden çıkarmak ne kadar sürer?

    3- Süreçte dava açılırsa ve belli bir süre sonunda (1-2 sene?) haksız bulunursak dava ve avukatlık masraflarını ödememiz gerekir mi? Tecrübelerinize göre takribi bir miktar tahayyül edebiliyor musunuz?

    4- Eğer daireyi boşaltmamız istenmez de yeni malik bizimle yeni sözleşme yapıp kirayı yükseltmek isterlerse bizi koruyan bir kanun maddesi var mıdır? Eski sözleşmenin yenilenmesini ya da kiranın yükseltilmesini engelleyecek bir madde mesela?

    5- Eğer kendi aralarında anlaşamazlarsa, daire birden fazla kişinin malikliğinde kalırsa, kira ödemesini nasıl yapıyor oluruz? Farklı kişilerin hesaplarına payları oranında mı EFT göndermeliyiz?

    6- Biz hangi noktada rahmetlinin hesabına para göndermeyi bırakıp yeni maliklere göndermeliyiz? Biz daireyi aldık demeleri muhakkak yetmeyecektir. Hukuken hangi belgeyi görmeliyim ki, ev sahibinin yasal olarak değiştiğinden emin olabileyim?

    7- Mirascıların avukatı ile görüşürken özellikle sormam gereken bir şey ya da almam gereken bir belge var mıdır?







  • evi devralacak kişinin ihtiyacı varsa ihtar çeker 1 ay içinde size 6 ay içinde evi boşaltmanızı söyler. boşaltmazsanız dava açar. büyük ihtimalle kaybedersiniz gerçekten ihtiyacı varsa. sizi çıksrtması icra süreci vs 1 yılı bulabilir.bütün masrafları siz ödersiniz. net bir rakam veremiyorum zira kira miktarına göre harç belirlenir ama 5 bin liranın üstüne çok rahat çıkacaktır.herkese payına göre verebilirsiniz veya onlar size bir hesap verir oraya yollarsınız.size resmi bir ihtar gelene kadar hesaba ödeme yapmaya devam edin. zaten mirasçılar oradan haklarını alırlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selvetarm

    evi devralacak kişinin ihtiyacı varsa ihtar çeker 1 ay içinde size 6 ay içinde evi boşaltmanızı söyler. boşaltmazsanız dava açar. büyük ihtimalle kaybedersiniz gerçekten ihtiyacı varsa. sizi çıksrtması icra süreci vs 1 yılı bulabilir.bütün masrafları siz ödersiniz. net bir rakam veremiyorum zira kira miktarına göre harç belirlenir ama 5 bin liranın üstüne çok rahat çıkacaktır.herkese payına göre verebilirsiniz veya onlar size bir hesap verir oraya yollarsınız.size resmi bir ihtar gelene kadar hesaba ödeme yapmaya devam edin. zaten mirasçılar oradan haklarını alırlar.

    Teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.