Şimdi Ara

Ev sahibi çık diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce de konu açmıştım. Kasım 2022'de kira sözleşmemin bir yılı doldu. Ben de yüzde 25 yasal zammı yaparak kirayı ödedim. Ev sahibi daha fazla bir miktar talep etti. Bu şekilde 2 ay geçti. Emlakcisiyla bana ulaştı ben de orta yolu bulalım dedim. Onun istediğinden biraz daha düşük bir kira teklif ettim. Ama kabul etmiyor. Bugün bir SMS atmış evi ayın 30'una kadar boşaltın. Ofis olarak kullanacağım yazmış. Bu durumda ben ne yapabilirim? Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kirayı gününde yatırıp oturmaya devam

• İstanbul'dayiz hocam çıkarmak istese nasıl bir süreç olur acaba? @sertosman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder10 -- 13 Ocak 2023; 19:46:6 >
  • Mahkeme kararı olmadan çıkartamaz. Gönül rahatlığıyla oturmaya devam edin.

• Özkan kullanıcısına yanıt

mahkemeye ne zaman verebilir hocam? Şu an kira kontratı otomatik yenilendi kasım 2023'e kadar sonuçta.

• Sözleşmeyi 2021de yapmışsın, sen kiranı gününde ödersen uzun yıllar seni çıkaramaz, dert etme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertosman -- 14 Ocak 2023; 13:17:2 >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

hocam teşekkür ederim son bir sorum var. Evi birkaç ay önce eşine satış gösterdiğini söyledi ve eşinin iban adresini whatsapp üzerinden verdi ben de kirayı o hesaba yatıyorum. Bundan dolayı bir sıkıntı çıkmaz değil mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • coder10 C kullanıcısına yanıt

Tapunun fotoğrafını da göndersin

• 2033 Kasım'a kadar hiçbir şey yapamaz. Kirayı düzgün yatırın yeterli. Herhangi bir sebeple dava açarsa davayı düzgün takip edin. Kaybeder davayı. Ama haklı çıksa bile 2-3 yıl, dava bitene kadar oturmaya devam edersiniz.

Çok bunalırsanız çıkmak için 100 bin TL isteyin. Telefonda konuşmayın. Hakaret ederse ispat edemezsiniz. Mesajla anlatsın derdini.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sertosman S kullanıcısına yanıt

Hocam bu zamana kadar hep o hesaba yatırdım, whatsapp mesajında kendisi açıkça yazmış kirayı bu hesaba gönderin bundan sonra diye.

• teşekkür ederim hocam ilginiz için. Dava açarsa attığı smsi kanıt olarak gösterebilir miyim smste daha yüksek kira istediği belli oluyor ve evi ofise çevirmek için boşaltmamı istiyor.

Tabii. İhtiyacı olduğunu söyleyerek dava açarsa, "mesajlar aksini söylüyor" dersiniz. Tahliye taahhütnamesi imzaladınız mı evi tutarken?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 10 yıl değil 5 yıl çıkartamıyor ev sahibi.

• Philipp_Plein kullanıcısına yanıt

Tahliyeye dair 5 yıl diye bir süre yok

Gönderdiği mesajları saklayın mutlaka, yarın öbür gün ne olacağı belli olmaz.

Eşine yatırmanızda sıkıntı olmaz. Yeter ki açıklamada şu apartman şu numaralı daire vs. ayırt edici özellikleri ile paranın o dairenin hangi aya ait kira bedeli olduğuna dair yeterli açıklamayı yapın.

• Gereksinim nedeniyle tahliyede 10 yıl asgari uzama süresinin bir etkisi yoktur. Kiralayan bu yeri ofis olarak kullanacağından bahsetmiş. Ofis olarak ihtiyacı olduğunu ispat ederse gereksinim nedeniyle tahliye edebilir. Halihazırda konut olarak kullanılan yerle avukatlık ve muhasebe ofisi olarak kullanıma genelde uygun olur. İlla ki konut olarak kullanma ihtiyacı olmak zorunda değil.

• Mahkemeye vermeden cikaramaz. Hakli sebepleri olsa dahi ancak yasal yollara bas vurarak cikartabilir ki bu da zaman alir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • K.chaLi kullanıcısına yanıt

İstanbul'da bu dava biraz uzun sürer değil mi hocam en azından bu kışı geçer yani? Bir de hocam aynı apartmanda başka daireleri de var bunun bir etkisi olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coder10 -- 16 Ocak 2023; 13:34:6 >
  • %25 zamlı kirayı göndermeye devam edin. Tahliye davası açarsa da pek kazanacağını sanmıyorum 1 yıllık kiracısınız ve sağlam bir gerekçeleri olmaları gerekiyor. (Misal kızı aynı şehirde yaşamaktadır, ev ihtiyacı vardır başka evleri yoktur)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.