Diyelim 250 bin liranız var Bu paraya araba mı almak mantıklı ev mi ? 5 yılın sonunda hangisi değerli olur ! < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Ev mı Araba mı ?

-
-
Ev !
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 tane Egea
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ikiside ilerleyen yıllarda fiyat olarak artacağı için farketmez, ama ben olsam ev alırdım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
250 bin liraya ev mi kaldı
2010 yılında 110 bin TL ye sıfır 140 metre kare 3+1 müstakil garajlı daire aldım.
2012 yılında 32.500 TL ye sıfır i20 aldım.
Şu anda evin güncel değeri yaklaşık 450 bin TL.
Arabayı da 100 bin TL diyelim.
Bunlar ihtiyaçla alakalı işler dede. İhtiyacın neyse onu alırsın. Yatırım içinde konut mantıklı gelirse konut, araba mantıklı gelirse araba alırsın. Kar-zarar durumu şansına ve de o zaman ki duruma göre değişir.
Şu an için kendi adıma konuşursam 250 bine sıfır olarak ancak 50-60 metre kare 1+1 daire alabilirim. Taş çatlasın getireceği kira ise 1200 TL civarıdır. Şu durumda ben araba alır geçerim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 29 Mayıs 2021; 19:17:50 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce ev, 3-4 yıla da araba
Hangisi lazım, bölge neresi?
Benim oturduğum evin kirası 750 tl, satın alsam 300bin eder. Ayda 4bin kredi ile bu evi alacağıma ayda 3250 altına dövize yatırırım. Başka yerde 300binlik evin kirası 3000 liradır, orada olsam kiraya 1000 daha ekleyip evin sahibi olmak mantıklı hale gelir.
-
Şu soruyu sormak bile hata. Tabii ki ev.
Her zaman bir çatının olması iyidir, yarın bir gün 5 parasız kalsan bile evin var, kira derdin vs. yok.
-
Memur ol
250 bine ev alamazsın mecbur araba alcan :d
Değerli arkadaşlar , başlangıçta hiç birisi yoksa önce ev alırdım. Sonra araba alırdım. Param çok ise kaç çocuğum varsa her biri için ev alırdım. Eğer başımı sokacak evim var ve arabamda var ise tekrar ev almazdım. 250 bin liraya evi alıp kiraya vermek bence büyük aptallık . Alacağın kira eskiyen evin masrafına yeri geldiğinde yetişmez. Acizane düşüncem bu sağlıklı günler dilerim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-4020D9D24
250 bin liraya ev mi kaldıTürkiye istanbuldan ibaret değil. Büyükşehir olmayan illerde 250yi geç 200 bine bile 2+1 sıfır daireler var
250 bine ahir alırsın ev değil. Ev bile kalmadı .
Her ikisine de sahip olma hedefin varsa;
Önce ev alırsan tasarruf ettiğin kira bedelini biriktirip daha hızlı birikim yaparsın.
Oysa önce araba alırsan vergi sigorta kasko muayene bakım yakıt.. Yılda yaklaşık 6000 tl daha az birikir. Aracın kaza arıza vs. nedeniyle değer kaybı ihtimali de fazla.
Matematik cevabı doğru cevap anlamına gelmez ama. Kişisel durumun karar vermede önemli, miras kalma ihtimali olan ev araba vs. mevcudiyeti, medeni halin, iş koşulların vs seni araba sahibi olmaya mecbur bırakıyorsa kendini sıkmamak lazım. İnsan para ile yaşar para için değil, o da ihtiyaç, önceliği senin belirlemen lazım.
Yıllar önce arkadaşım sıfır km araç aldı 1 sene sonra sattı 10,000 dolar zarar etti başka bir arkadaş yine yıllar önce usd 10,000 1+1 daire aldı 7 sene sonra 22,000 usd ye sattı
böyle .
-
Bitcoine gir
Bu soruya cevap vermeyeceğim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
250.000'e ev varsa ev alınır tabi :)
-
Araba yattığı yerden yiyor aga.
En Beğenilen Yanıtlar

2 tane Egea
|
Değerli arkadaşlar , başlangıçta hiç birisi yoksa önce ev alırdım. Sonra araba alırdım. Param çok ise kaç çocuğum varsa her biri için ev alırdım. Eğer başımı sokacak evim var ve arabamda var ise tekrar ev almazdım. 250 bin liraya evi alıp kiraya vermek bence büyük aptallık . Alacağın kira eskiyen evin masrafına yeri geldiğinde yetişmez. Acizane düşüncem bu sağlıklı günler dilerim. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X