Şimdi Ara

ev elektriğini ölçme (231 normal mi?)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
11.416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende şu küçük ölçme aletlerinden var. aşağıda resim. bu aleti kullanmayı hiç bilmem. şimdi lazım oldu. tek derdim evdeki prizi ölçmek. sanırım yüksek voltaj sorunu var.
    bilgisayarımı bağladoğım prizi ölçcem:

1- aleti hangi ayara getircem.
    2- kırmızı siyah kabloları prize nasıl sokcam
    3- hangi rakamı görmem lazım standart bir evde

yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknikel_bilgisayar -- 4 Aralık 2004, 14:18:19 >

• V işaretine getireceksin
    yalnız bunlardan 2 adet var 1 sinin üzerinde düz çizgi diğerinin üzerinde dalgalı işaret.

sen dalgalı olanı kullanacaksın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: deville

V işaretine getireceksin
    yalnız bunlardan 2 adet var 1 sinin üzerinde düz çizgi diğerinin üzerinde dalgalı işaret.

saol.
    peki

v- (---) var bide v~ var v~ seçtim. 750 ve 200 yazıyo hangisi.? bide şu kablo olayı. kırmızı sol sağ prizemi yoksa farketmezmi.? ne kadar çıkması lazım?

quote:

Orjinalden alıntı: deville

V işaretine getireceksin

• quote:

Orijinalden alıntı: semihsozen

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    avometrenin ac volt kademesinde en yüksek değere al.probları prize sok.nasıl soktuğun farketmez.çünkü ac ölçüyosun + - sürekli salınım yapar.küçük avometrelerde tahminimce 500 v yazar en yüksek kademede o değere al.bu kadar!
  • quote:

Orijinalden alıntı: xonta

avometrenin ac volt kademesinde en yüksek değere al.probları prize sok.nasıl soktuğun farketmez.çünkü ac ölçüyosun + - sürekli salınım yapar.küçük avometrelerde tahminimce 500 v yazar en yüksek kademede o değere al.bu kadar!

Alıntıları Göster
    ölçerken dikklatli ol
    elektrik adamı çarpar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alg444

ölçerken dikklatli ol
    elektrik adamı çarpar.

Alıntıları Göster
    Evimizde kullandığımız geriilim 220V AC. 218-222 arası bir değer ölçmen gerekiyor!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samray -- 3 Aralık 2004, 21:45:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samray

Evimizde kullandığımız geriilim 220V AC. 218-222 arası bir değer ölçmen gerekiyor!

Alıntıları Göster
    kullanmaya kullanmaya pili bitmiş aletin. yarın söylediklerinize göre ölçücem. cevap yazanlara teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: teknikel_bilgisayar

kullanmaya kullanmaya pili bitmiş aletin. yarın söylediklerinize göre ölçücem. cevap yazanlara teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    AC VOLT ÖLÇMEK İÇİN -> KIRMIZI SIYAH KABLOYU CIHAZA RENGINE UYGUN TAK - COM'a (SIYAH) V'ye (KIRMIZI)
    CIHAZI V ~ 750v GETIR RENK FARKETMEZ PRIZE SOK OLC. IDEAL KOSULLARDA 215-225 FLN ALMAN LAZIM

bu arada o cihaz 9v yassı pil kullanır, ucuz bi pil alsan da işini gorur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cempro -- 4 Aralık 2004, 13:53:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cempro

AC VOLT ÖLÇMEK İÇİN -> KIRMIZI SIYAH KABLOYU CIHAZA RENGINE UYGUN TAK - COM'a (SIYAH) V'ye (KIRMIZI)
    CIHAZI V ~ 750v GETIR RENK FARKETMEZ PRIZE SOK OLC. IDEAL KOSULLARDA 215-225 FLN ALMAN LAZIM

bu arada o cihaz 9v yassı pil kullanır, ucuz bi pil alsan da işini gorur.

Alıntıları Göster
    dostlar

231 ölçüyo bir sorun var galiba.!

tedaş a mı haber vereyim, anlayan birini mi getireyim yada benim yapabileceklerim neler.?

• quote:

dostlar

tedaş a mı haber vereyim, anlayan birini mi getireyim yada benim yapabileceklerim neler.?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: teknikel_bilgisayar

dostlar

zannediyorum dalga geçiyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: savastek

quote:

dostlar

Alıntıları Göster
    1- dalga geçmiyorum. 231 ölçtü
    2- normal mi o zaman

quote:

Orjinalden alıntı: savastek

quote:

dostlar

• quote:

1- dalga geçmiyorum. 231 ölçtü
    2- normal mi o zaman

quote:

Orjinalden alıntı: savastek

quote:

dostlar

Alıntıları Göster
    Ben aynı aletle Eskişehir'in üç ayrı yerinde aynı gün şehrin ortasında 215,kendi evimde 225 ve bir kenar semtte 238 ölçtüğümü biliyorum ama üç noktada da hiç bir şeyde sorun yok.Gece saatlerinde voltaj epey bi yükselir çünkü hatlar rahattır,hafta içi akşama doğru ise düşer çünkü en yoğun yükün olduğu saatlerdir.Benim evimde saate göre 218-230 arasında değişiyor.Yani bu o kadar hassas bir olay değil.Gerilim zaten yüksek olduğundan anlık değişimler haricinde cihazlar üzerinde bu tür değişimlerin etkisi olmuyor.

Eğer evin fazla elektrik kullanımının olmadığı yoğunlukla konutların olduğu bir semtte ise son derece normal.Şu anda benim avometre tam olarak 221-226 arasında gidip geliyor.Özellikle bu saatlerde dalgalanma fazla oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 4 Aralık 2004, 16:26:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Elbruz

Ben aynı aletle Eskişehir'in üç ayrı yerinde aynı gün şehrin ortasında 215,kendi evimde 225 ve bir kenar semtte 238 ölçtüğümü biliyorum ama üç noktada da hiç bir şeyde sorun yok.Gece saatlerinde voltaj epey bi yükselir çünkü hatlar rahattır,hafta içi akşama doğru ise düşer çünkü en yoğun yükün olduğu saatlerdir.Benim evimde saate göre 218-230 arasında değişiyor.Yani bu o kadar hassas bir olay değil.Gerilim zaten yüksek olduğundan anlık değişimler haricinde cihazlar üzerinde bu tür değişimlerin etkisi olmuyor.

Eğer evin fazla elektrik kullanımının olmadığı yoğunlukla konutların olduğu bir semtte ise son derece normal.Şu anda benim avometre tam olarak 221-226 arasında gidip geliyor.Özellikle bu saatlerde dalgalanma fazla oluyor.

Alıntıları Göster
    Daha hassas ölçüm için daha düşük kademeli multimetreler kullanmalısın. (Sendeki yeterli değil şuan)
    Ayrıca multimetre'nin Accuracy(Doğruluk, Hata Yüzdesi) değerleride önemlidir.
    Tüm bunlar doğrultusunda, şebekenin değişme yüzdelerini de düşünecek olur isek, ölçtüğün değerde bir sorun yok sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: samray

Daha hassas ölçüm için daha düşük kademeli multimetreler kullanmalısın. (Sendeki yeterli değil şuan)
    Ayrıca multimetre'nin Accuracy(Doğruluk, Hata Yüzdesi) değerleride önemlidir.
    Tüm bunlar doğrultusunda, şebekenin değişme yüzdelerini de düşünecek olur isek, ölçtüğün değerde bir sorun yok sanırım.

Alıntıları Göster
    olctugun degerde bir sorun yok bence de.ama senin multimeter cok yetersiz ve dandik bir cihaz.bu yuzden 300v bile gosterebilir :) daha iyi ve en onemlisi true-rms ac olcum fonksiyonuna sahip bi cihaz alman lazim. o olcu aletinin hic biseyine guvenilmez.sana ucuz olarak onerebilecegim protek-506 var.ama daha iyi ve profesyonel bisey istersen fluke-189 , fluke-867B gibi cihazlar da var.ayrica fluke'lar gelismis koruma ozelliklerine de sahiptirler.basini agritmazlar.bakmak istersenwww.fluke.com Ha bi de bu cihazlarin hepsi okuma kademelerini otomatik olarak kendileri secerler.eger bir multimeter almayi dusunursen bir kez al, paraya kiy ve iyisini al!...

• quote:

Orijinalden alıntı: |burak|

olctugun degerde bir sorun yok bence de.ama senin multimeter cok yetersiz ve dandik bir cihaz.bu yuzden 300v bile gosterebilir :) daha iyi ve en onemlisi true-rms ac olcum fonksiyonuna sahip bi cihaz alman lazim. o olcu aletinin hic biseyine guvenilmez.sana ucuz olarak onerebilecegim protek-506 var.ama daha iyi ve profesyonel bisey istersen fluke-189 , fluke-867B gibi cihazlar da var.ayrica fluke'lar gelismis koruma ozelliklerine de sahiptirler.basini agritmazlar.bakmak istersenwww.fluke.com Ha bi de bu cihazlarin hepsi okuma kademelerini otomatik olarak kendileri secerler.eger bir multimeter almayi dusunursen bir kez al, paraya kiy ve iyisini al!...

Alıntıları Göster
    arkadşlarında dediğigibi ölçü aletini v~ yazan yere getir ve pirize propları sok yerlerifark etmez ac 220v göreceksin gece ve gündüz bu ac220v değerleri değişebilir olağanüstübi değeryoksa normaldir yani ac300v gibi...
    ama dikkatetki olmıyasın sonra olur

• quote:

Orijinalden alıntı: bay_x

arkadşlarında dediğigibi ölçü aletini v~ yazan yere getir ve pirize propları sok yerlerifark etmez ac 220v göreceksin gece ve gündüz bu ac220v değerleri değişebilir olağanüstübi değeryoksa normaldir yani ac300v gibi...
    ama dikkatetki olmıyasın sonra olur

Alıntıları Göster
    tutturur tutturur, boşuna pahalı cihazlara gerek yok,
    240V a kadar evde ölçüm yapabilirsiniz ondan üstünde ise TEDAŞ'ın acilen gelip besleme trafosuna bakması gerekir. ev cihazları 240V a kadar normal çalışır da ondan sonra uçar mı patlar mı bilmiyorum...
    Besleme trafosuna yakın yerlerde yüksek voltajlar çıkarken uzaklaştıkça hatlar üzerindeki gerilim düşümünden dolayı voltaj azalır. Dolayısıyla Trafolara hattın sonuna kadar sağlıklı besleme olsun diye 220'nin üstünde çıkış verilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: wikican

tutturur tutturur, boşuna pahalı cihazlara gerek yok,
    240V a kadar evde ölçüm yapabilirsiniz ondan üstünde ise TEDAŞ'ın acilen gelip besleme trafosuna bakması gerekir. ev cihazları 240V a kadar normal çalışır da ondan sonra uçar mı patlar mı bilmiyorum...
    Besleme trafosuna yakın yerlerde yüksek voltajlar çıkarken uzaklaştıkça hatlar üzerindeki gerilim düşümünden dolayı voltaj azalır. Dolayısıyla Trafolara hattın sonuna kadar sağlıklı besleme olsun diye 220'nin üstünde çıkış verilir.

Alıntıları Göster
    230VAC normal bir değer en azından evdeki ampullerin ömrü uzar zira ampul üreticileri 220VAC dan aşağıda ömür hesabı düşer derler

• quote:

Orijinalden alıntı: Tex

230VAC normal bir değer en azından evdeki ampullerin ömrü uzar zira ampul üreticileri 220VAC dan aşağıda ömür hesabı düşer derler

Alıntıları Göster
    Gerilimdeki %5 lik bir artış (231V) güçte %10,25 lik bir artışa neden olur. Buradan ampulün biraz daha fazla zorlanacağı anlaşılır ki bunun lambanın ömrünü uzatacağına dair şüphelerim var. Başka da kimseden duymadım zaten.

Sorulara gelince:
    1- Elindeki cihazda AC Volts 700~ kademesinde.
    2- Hangi kablonun hangi deliğe girdiği önemli değil.
    3- Normalde 220V ölçülür.

.oO°Oo.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mesudum

Gerilimdeki %5 lik bir artış (231V) güçte %10,25 lik bir artışa neden olur. Buradan ampulün biraz daha fazla zorlanacağı anlaşılır ki bunun lambanın ömrünü uzatacağına dair şüphelerim var. Başka da kimseden duymadım zaten.

Sorulara gelince:
    1- Elindeki cihazda AC Volts 700~ kademesinde.
    2- Hangi kablonun hangi deliğe girdiği önemli değil.
    3- Normalde 220V ölçülür.

.oO°Oo.

Alıntıları Göster
    bir elektrikçi getir binagirişindeki gerilimi ölçtür. hangi fazda gerilim düşükse evin hattını o faza bağlattır.

• quote:

Orijinalden alıntı: veli07

bir elektrikçi getir binagirişindeki gerilimi ölçtür. hangi fazda gerilim düşükse evin hattını o faza bağlattır.

Alıntıları Göster
    mesala evdeki pc de fanlar aşırı hızlı dönüyo ve çok rahatsız edici bir gürültü. pc yeni. fanlar temiz yani.
    ama şehirde arkadaşın evinde normale dönüyo.

elektrik dolayısıyla fanlarım beni öldürüyo. iyiki speedfan var. yoksa pencereden aşağı atardım kasayı. tedaş a haber vericem. ama şansım yok. zaten buranın sorunlu olduğunu onlarda biliyo. ama umurlarında değil. inanırmısın elektrik kesiliyo. sokağın karşısı kesilmiyo. sadece bizim sokak. bugün dikkat ettim. bazı siteler girişe bir alet taktırmışlar. üzerinde 3-4 tane kırmızı ışık var yanıyo. ne iş acaba.?

birde bir markette filtereli priz satıyolar 20milyona. iş görmez herhalde.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.