Şimdi Ara

Ev elektriğinde kaçaklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Elektrik ile ilgili 2 sorum var.

1. Binaya elektriğin geldiği ,sokaktan geçen o kalın siyah kablo bütün sokağa elektrik veriyor.Peki bu kablolar kaç watt güce kadar dayanıklıdır? Yani sokaktaki bütün evler 3000 wattlık bir ısıtıcı çalıştırsa ne olur mesela ?

2.Evimdeki her prizde kaçak toprak var.Bazı prizlerin toprakları tornavidanın ışığını yakıcak kadar elektrik içeriyor.Ayrıca bazı nörtlerde 12-24 volt elektrik görüyorum(hassas kontrol kalemi ile).Sizce bu çok saçma bir durum değil mi? Tehlikeli bir durum oluşturur mu ?

ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Elektrik barajda üretilir hatlar ile belli dağıtım noktalarına gelir. Ordan bulunduğunuz ilin edas merkezine gelir. Ordan da mahalle mahalle trafolara gelir. Ordan da direklerle mahalleye yayılır. Tüm konutların projeleri çizilirken harcayacaklari güç belirlenir(evdeki normal priz 300 W, çamaşır makine 2500w fırın 2000 w filan) ve buna uygun sınır değerdeki kablo değil bir üstu seçilir. Ona göre dosenir. Bu hesap her evdeki her prize aynı anda yük bağlanmasi durumda geçersiz olur :) çünkü belli bir tolerans ile yapılan bir hesaplar konut tipine ve daire sayısına göre değişir.olur da mahalledeki herkes aynı anda evdeki tüm prizlere bahsettiğiniz yükü baglarsa kablo ısınır sonra dayanamazsa yanar. Yanmayi önleyici olarak evinizde sigorta, binanin ana panosuna sıgorta, trafoda kesiciler bulunur. Bunlarla ilgili bir problem yoksa o kablonun yanma olayı olmadan elektrik kesilir kendiliğinden. Aksi durumda " trafo patladı" narası atıldığıni duyarsiniz. Elbetteki bu düşük bi olasılık ama imkansız değil

Prizde torpak ucunda elektrik okunmamasi gerekir. Eger torpaga akması gereken bir kaçak yoksa tabı. Aksi halde toprağın görevi bu zaten. Notr üzerine eğer evinizdekii hatta bağlı tüm prizler boşta ise gerilim okumanız zor. Ama bir priz bile bağli ise (aynı hattaki prizler birbirine paralel bağlıdır) ister istemez geri dönüş olabilir. Onu da siz ordan o seviyelerde okursunuz. İnsan içn tehlike 50v, 50 mA den sonra başlar. Bu değerden sonra maruz kalınan elektrik kasları etkiler (insan vücudu malumunuz bir elektrobiyolijik makinedir.) kaslar gelen bu elektrik sinyaline karşı tepki verirler. Kas normalde hangi şekilde kasiliyorsa o yöne doğru hızlı şekilde çalışır(kasilir) . Yani eliniz açık ise kapanır. Bu da artık sizin kontrolunuzde olmayan o kaptan sonra tüm vucuda yayılır. Makine yanar :) onun icin Elektrik kaçağı riski olan yere elinize tersi ile dokunun (eğer başka şansınız yoksa tabi :) eğer varsa hiçbir zaman temas etmeyin)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Anladım.Elektrik gördüğüm yerleri pek ellemezsem iyi olur.Cevaplarınız için teşekkür ederim.Seneye elektrik mühendisliğine girecem İnşallah

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    ASLA FİBER GELMEYEN ADAMIN HİKAYESİ
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yetersiz ev elektrik tesisatı
    16 yıl önce açıldı
    Tesisatta gaz kaçağı var !!!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.