Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (135. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
136.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: swashbucklerjr

    arkadaşlar selam bir sorum olacak,
    osmanlı ile oynarken 1500 lü yılların ortalarına geldiğimde kara kuvvetleri limitim en çok 60 oluyor. bugün bir değişiklik yapıp oyunu sırasıyla 1500 1550 ve 1570 senesinde açtım. osmanlının kara kuvveti sınırı 140'dı. ben ne yaparsam yapayım bu olmuyor. (şehirlere sürekli ordu binaları basmak dışında) Bu durumu engellemek için ne yapabilirim?

    Bir de son din savunucusu olayı ile katolik ülkelere saldırmak oyunun orta döneminde imkansız gibi oluyor. Burası aşırı zorlayıcı olmuş son güncelleme ile.

    Quantity idea gidip, ilk 3 idea grubun hepsini bitirmen lazım.

  • Bu nasıl açık yav? Bi' ton dlc çıkarınca bunlar da oluyor demek ki.


  • Çok yandaşı olan bir düşmanla savaşmak tam bir eziyet. Yapay zeka orduları topluyor, benimkilerin orduları biri anyada biri konyada. Ayrı düşünce savaşı kazanmak çok zor oluyor. Bu dost orduları yönlendirmenin bir yolu yok mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sassiko -- 6 Temmuz 2021; 18:28:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı ile Amerika kıtasını fethettim, fakat kıtada 4-5 farklı kolonim bulunuyor. Buraları direkt Osmanlı toprağı yapamıyor muyuz? Yani kolonim olsun istemiyorum. Kolonileri serbest bırakıp sonra savaş açtım, ama yine kolonim oldular 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sassiko

    Çok yandaşı olan bir düşmanla savaşmak tam bir eziyet. Yapay zeka orduları topluyor, benimkilerin orduları biri anyada biri konyada. Ayrı düşünce savaşı kazanmak çok zor oluyor. Bu dost orduları yönlendirmenin bir yolu yok mudur?

    Sana olan güvenlerini yükseltmen gerekiyor. Yanlış hatırlamıyorsam diplomasi sekmesinde kılıçlı bir buton var ona tıklayıp yükseltebiliyorsun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyunda 2300 yılına geldim hâlâ Avrupa'nın tamamını ele geçiremedim. Bakıyorum millet komple Asya, Avrupa'yı 400 500 senede alıyor. Nasıl alıyorsunuz? Hindistan'da Bengal diye bir ülke var şimdi güç sıralamasında 2. sırada. Wu diye de Çin'de bir ülke var. 1 milyonluk 5 ordu ile girdim Bengal'e de Wu'ya da. İkisi de benden çok asker çıkardı, birden olmayan yerden 2 3 milyonluk ordularla gelip yeniyor beni.


    Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya kolay da orta kısım, bugünün Almanya, Polonya, Avusturya, İsviçre vs olan kısım 300 senede bitti anca tamamen ele geçirmem. Daha adım atamadım Amerika kıtasına. Brezilya, Meksika, Peru, Şili, Kanada var ve çok güçlüler onlar da.



    Neyse asıl sıkıntım şu. Diplomatik power, military power falan var ya, onun sınırı neden 999? Bir ara 1400'lere gelmişti geri düştü 999'a. Birikince savaşa giriyorum, aşırı genişlemede isyan bastırmada lazım oluyor. Ama işte 999'da kalıyor daha fazla birikmiyor. Bunun nedenini bilen var mı?





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Temkinli oynuyorsun büyük ihtimal ondan oluyor. İmperialism açıldığında aggressive expansion ı önemseme bam güm dal hepsine, bazen ateşkesin bitmesini dahi bekleme. Bırak koalisyon kursunlar hatta koalisyona da savaş aç, sen onları yendikçe bir süre sonra koalisyon kurmayı bırakıracaklar. İsyanları ise mp ile bastırma ordu gönder bastır mp savaşlarda çok işe yarıyor. Puanların ise 999 dan yukarı çıkmamasının sebebi teknolojide ileri olman.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komutan Kangal kullanıcısına yanıt

    Hocam ordu ile mi bastırayım? 370 vilayette aynı anda isyan çıktı bir kere. Bir ton yer bağımsızlık kazandı. Ben bu tarafta savaşırken diğer taraf bir ayaklandı ülkenin yarısı şia oldu. Başkentimi (Roma) geri alana kadar yıllar geçti. Videoları izliyorum Youtube'da. Adamlar patır patır alıyor isyan misyan yok. Ben bir yerde bir şeyi eksik yapıyorum demek ki isyan çıkıyor çok fazla.


    Litvanya hariç tüm Avrupa sünni ve Türk yaptım. Yine de isyan çıkıyor. Orta Avrupa özellikle 500 bin kişilik ordu duruyor mecburen orada, isyan bastırıyor.


    Ama şu mil power sınırını aşmam lazım. 999 çok can sıkıcı. Ayda 14 tane kazanıyorum doluyor mecbur.


    Avrasyayı alıp yeni oyun açıcam. Sanırım oyunda Fransa veya İngiltere gelişime ve fethe en uygun ülke. Hem Fransa olursam Kutsal Roma Cermen imparatoru olurum. :)

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Hümanist veya religious ideayı alıyor musun? Bu idealar isyanları çok büyük oranda önlüyor. Hümanist idea diğer dinlere tolerans sağlıyor ayrıca kabul edilebilir milletlere 1 veya 2 tane daha millet ekleme hakkı veriyor. Dini idea ise misyoner gücü sağlıyor ayrıca ideayı tamamen bitirdiğinde vilayetlerin milletini değiştirirken %25 daha az dip power harcıyorsun. Ben olsam oyun başında dini ideayı alırdım. 'Deus vult' sayesinde diğer dinlere savaş sebebi kazanıyorsun böylece daha rahat genişlersin. Daha detaylı bakmak istersen buradan bakabilirsin.

    eu4.paradoxwikis.com
    Idea groups - Europa Universalis 4 Wiki
    https://eu4.paradoxwikis.com/Idea_groups



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 16 Eylül 2021; 22:17:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komutan Kangal kullanıcısına yanıt

    Dini araştırma tamam da hümanist olanı almadım. Alıp deneyeceğim. Teşekkürler. Umarım sorun budur. Yoksa çok sinir bozucu oluyor durmadan isyan çıkması.

  • SimurgFC kullanıcısına yanıt

    Sen bu oyun hakkında bilgili birine benziyorsun.

    Ben oyuna yeni başladım ve arkadaşlarımla oynayacağım hangi ülkeyi almamı önerirsin?

    En güçlü ülkeler hangisi?

    Cevaplarsan çok teşekkürler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moredecai

    Sen bu oyun hakkında bilgili birine benziyorsun.

    Ben oyuna yeni başladım ve arkadaşlarımla oynayacağım hangi ülkeyi almamı önerirsin?

    En güçlü ülkeler hangisi?

    Cevaplarsan çok teşekkürler.

    Fazla oynamadım hocam. Osmanlı ile oyna. Çoğu kişi gibi bende Osmanlı ile oyunu öğrendim ve aşırı güçlü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Epic games ücretsiz veriyor oyunu bu hafta. Ancak bütün eklentiler henüz gelmemiş.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar multi oynamak isteyenler pm atabilir

  • Birlikte multiplayer oynayabileceğimiz bir donanımhaber eu4 topluluğu var mı?

  • Acaba Epic games'ten europa universalis 4 alsam paradox launcher üzerinden epic launcherı hiç açmadan oyunu açabilir miyim? Epic'ten alınan ubisoft oyunlarında mesela epic'i hiç açmasak da oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bu oyunda multi oynarken kayıt alıp kaldığımız yerden nasıl devam ediyoruz?

  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Mesele yürüyün gelişen ülkeleri durudurmak yılanın başını küçükken eziceksin. Macarasitanı erkenden ezersen Avusturya kucağına atlıyor , küçük ortak olduğu an, Avusturya onu illaki annexliyor. Avusturya Holy Roman dışında mütefikine saldırıp tekte yakalamak lazım. Avrupada italya yada Holy Romanı yaklaştıkça koalisyonla oyun seni durduruyor. Rusya büyüsün rusyadan korkmayın polonya Litvanya büyürse sıkıntı oluyor. Memlük ,avusturya ,kasitilya ,Lehistana zamanında müdahlae etmeseeniz başınızı ağrıtırlar. Keza Timurda hindistana yürürse çok büyyüor. Rakipleri hızlı küçültür boşluk ayaartırsanız çever büyük güçler yem olursa sıkıntı oluyor. Teklonijleri fullde açsak batı teklonojisi avantajı mı artık ordular eşit sayıda batı ordularına zayıf kalıyır. osmanlı için konuşuyorum tabiki. Belli bir yerden ticaret gelir şaha kalkıyor. üretim baya iyi oluyor. Orta vadede herzman ticaret iyi Osmanlı için. Dünya gözü ile hiç Prusyayaı görmedim. Bende bradenburg beceremdi o işi. Osmanlı ile Fransa ,Bohemya,danimarka büyük müttefikleriniz olabilir. Holy roman karşı fransa yanınıza lırsanız baya rahat edersiniz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-26E6B5369 -- 14 Haziran 2022; 14:38:7 >




  • Çok yanlış anladın hocam sen beni. Kayıt almayı sormuştum ama kurcalayarak çözdüm.


    Kayıt alıyoruz normal şekilde. Sonra devam etmek için yine yeni oyun kurar gibi çok oyunculu modu açıyoruz. Sol üstte kayıttan yükle kısmında kaydettiğimiz dosyayı yüklüyoruz. Sonra diğer arkadaş bağlanıyor ve kaldığımız yerden devam ediyoruz böylece.


    Bu arada Kastilya arkadaş zaten. Ben doğudan o batıdan patates edeceğiz Akdeniz havzasını. Bugün o Tunus ve Granada'yı bitirdi. Ben de Ege adaları, Karaman, Ramazan, Candaroğlu, Arnavutluk ve Trabzon'u aldım. Her gün böyle böyle 2 saat devam oyuna. Onun donanması benim askerim güçlü şu an. O bana deniz gücünde destek ben de ona Yeni Çeri yolluyorum. Hedef Avrupa değil zaten. Akdenize kıyısı olan her yeri alıp doğruca Afrika'ya gireceğiz. İlk defa online oynuyorum o yüzden çok hoşuma gitti Kırım dışında yardıma birilerinin gelmesi.





  • gcb1903 kullanıcısına yanıt

    Oyunda daha yenisin sanırım. Çoğu ülkeye 3-4 müttefik alamadan yanıma savaş girmem. Bazen müttefikelre paraçalatıığım ülkeler olur :)

  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.