Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (132. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
136.461
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, merhaba. Oyunda acemiyim. Bir devlet benimle sınır olduğu vakit advisor zoraki, reddetme imkanı olmadan devleti savaşa sokuyor. Pop Up çıkıyor, ya savaş ya savaş. Bunu nasıl düzeltebilirim? Yani Karakoyun ile savaşı sonlandırıyorum, tam nefes alıyorum dedim Golden Horde Balkanlara dayanmış. Ya savaş, ya savaş. Balkan topraklarım Golden Horde askerleriyle kaynıyor şimdi.
  • Sassiko kullanıcısına yanıt
    komşu devletle aran iyi değilse, askeri olarak seni zayıf görüyorsa, toprağında hak iddia ediyorsa savaş açar.

    ...

    abonelik sistemi geliyormuş, polonyalı birinin attığı ss'de 18 pln yazıyor bizde karşılığı 28 lira, ama bize de 18 lira olur diye tahmin ediyorum, yine de çok.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kayser -- 24 Ocak 2020; 3:59:59 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu isteğe bağlı bir sistem olacakmış. İsteyen dlclere para ödemek yerine aylık şeklinde kiralayacak. Bu kadar çok dlc varken mantıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • semavi7 kullanıcısına yanıt
    çoğu dlc'ye sahip biri olarak bana karlı değil, yılda 3-4 dlc'yi 20-30 liraya çıkartıyorlar, diyelim 30 liradan 4 dlc çıkardılar bir yılda 120 lira, aylık 10 liraya gelir.
    Tabi yeni başlayacak kişi için abonelik deneyebilir. Fiyatlara, oynama süresine göre ya devam ettirir ya da dlc paketini alır

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humbledan 1dolara aldım Türkçe yaması varmı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Humble Bundle'da 1 dolar, yanında 4-5 adet dlc de var. Hala oyuna sahip olmayan varsa alsın 6 tl bile yapmıyor

    Pay what you want kısmına 1 yazın. İsteyen varsa oradaki average kısmından daha fazla ödeyerek diğer dlcleri de alabilir.
    https://www.humblebundle.com/games/europa-universalis-iv?hmb_source=humble_home&hmb_medium=product_tile&hmb_campaign=mosaic_section_1_layout_index_1_layout_type_twos_tile_index_2_c_europauniversalisiv_bundle




  • bizansım italyanın küçük bir kısmını anadolununda yarısını aldım ancak roma kurmak için tam hangi yerleri almam gerek görevleri tamamlamak yeterlimi ?
  • Oyunu o kadar zamandır oynuyordum bir kere gelip bu konuya yazmadım.

    Eski mesajları genel anlamda okudum. Sohbet, yardımlaşma ortamı gayet güzelmiş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelmedi mi yeni sürüm

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar oyuna başlamak istiyorum ancak gözüm korkuyor. Verebileceğiniz tavsiyeler var mı?

    Not: HOI4'den zor gibi geldi. Hatta HOI4 basit kalıyor sanki
  • 1- Bu oyun mouse olmadan rahat bir sekilde oynanabilir mi touchpad uzerinden? AoE gibi surekli hareket halinde misiniz yoksa zaman stresi yok mu?

    2- 35 lira vermeye deger mi? Hayatimda ilk kez bir oyuna para verecegim ve bu oyun gozume deger gibi geldi.

    3- Genel kultur gelistiriyor mu? Icerigi dogru mu?

    4- Online yabanci insanlar ile oynanabiliyor mu?
  • Mr. Pink kullanıcısına yanıt
    1) Mouse ile daha rahat olsa dahi alışkanlık edinilmişse touchpad iş görür.

    2) Paketlerini almayı unutmayın. Paketler olmadan oyun çok sade.

    3) Evet, içerik doğru ve ülkelere özel tarihi olaylar mevcut.

    4) Online var. Ancak denemediğim için detaylı bilgim yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 23 Mart 2020; 22:35:19 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mr. Pink

    1- Bu oyun mouse olmadan rahat bir sekilde oynanabilir mi touchpad uzerinden? AoE gibi surekli hareket halinde misiniz yoksa zaman stresi yok mu?

    2- 35 lira vermeye deger mi? Hayatimda ilk kez bir oyuna para verecegim ve bu oyun gozume deger gibi geldi.

    3- Genel kultur gelistiriyor mu? Icerigi dogru mu?

    4- Online yabanci insanlar ile oynanabiliyor mu?
    1) Kısmen oynanabilir öyle refleks isteyen bir oyun değil, ağır strateji oyunu stres yaşatıyor ama zamandan değil. Senin reflekslerini, hızını ölçen bir oyun değil.

    2) Bu tarzı seviyorsan inanılmaz bir oyun fazlasına da değer, oyunun ağır fanatikleri saatlerini veriyor ve hala bir şeyler keşfediyor.

    3) Genel kültür geliştirir. Tarihi bir çok olay var.

    4) Server kurup oynanabilir fakat çok teferruatlı, tek başına oynamak daha iyi ya da arkadaşınla falan da atabilirsin.




  • Bu oyunda sıfırım, karantina günlerinde başlayayım dedim. Seveceğim tarzda bir oyun çünkü ama çok zor geldi ilk etapta

    Savaş olayıdır, toprak claim idir, falan az buçuk çözdüm okuduklarımdan. Oraları hallettik ama parasız olmuyor malum, para kazanamıyorum

    Aylık 10 duka + ile başlıyor Osmanlı ama o hemen düşüyor niyeyse ve eksilere geçiyor. 10k lık bir ordu oluşturdum Anadolu da, hiç Advisor da almadım. Tek ek maliyet o ordu ama yine ya çok az kazanıyorum ya da eksilerdeyim. Bu da sıkıntı oluyor.

    Ticaret işini sanırım tam çözemedim. Ticaretten nasıl gelir elde ediliyor, nasıl arttırılıyor?
  • TMoE T kullanıcısına yanıt
    Ordu limitini geçmemeye ve yozlaşmaya dikkat edin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyuna yeni başladım. Osmanlı en kolayı, onla başla dediler; başladık.

    Ne Memlükler'miş yahu :) Gerçekteki gibi birkaç savaşta bitiririm sandım ama yok arkadaş. Oyunda Avrupalı devletlerden daha güçlü resmen. Tüm Arabistan'ı, Irak'ı, Mısır havzasını Kuzey Arfika nın bir kısmını sildi süpürdü. Diyelim yendim benim o kadar toprak almama imkan yok. Adamların başkentine kadar gidip orayı da aldım barışa razı oldular ama o kadar torprak alamıyorum ki. İlla ki yaşamaya devam ediyorlar. O kadar ağır savaştan sonra ekonomiyi toparlamak için biraz durulalım diyorum gene toparlanıyorlar yine adamları bitirmek için bir sürü ordu para vs. harcıyorum.

    Avrupa en azından birbirini yiyor, sürekli savaş halindeler de çok ciddi rakip kalmıyor hiç. Doğuda Memlükler dışında bir güç olmayınca adamlar istediği gibi at koşturuyor.

    Oyun güzelmiş ama çok zaman alıyor :) Karantina günlerinde olmasak oynamaya zaman bulamam muhtemelen.




  • osmanlı olarak ben de bir katkı yapayım, ben şöyle başlıyorum;
    dulkadir, trabzon, fizan, thedore vasallıyorum en kısa sürede.

    bu arada bizansın tüm şehirlerini alıyorum. sonra karaman ve candar'ı komple alıyorum. Bu savaşlarda akkoyun, eflak gibi devletlerden hiçbir şekilde şehir almıyorum. ya tek seferde hepsini alın ya hiç dokunmayın bu çok önemli.
    daha sonra varsa macarların koruma verdiği bir ülkeye saldırın, macarları humiliate ve avusturya ile müttefikliğini bitir işaretleyin. saldırdığınız ülkeyi tek seferde bitirin. avrupada genişlerken çevredeki bütün ülkelere diplomat gönderin, ayrıca gift ve influence ile ilişkileri +50de tutmaya çalışın.

    4 vassalın hepsini annexledikten sonra diplo ideası seçip vassal sayısını 5'e çıkartıyorum.
    anizah, necid, şammar vs. arap yarımadasında 5 yeni vassal alıyorum.

    daha sonra memlüklere savaş açıyorum, fakat hiçbir şekilde combat yapmak yok. sadece kuşatıyoruz. %40 civarını görünce anizah ile deniz bağlantısı kuracak üç şehiri alıp savaşı sonlandırıyorum. üç şehir core'lanınca 5 vasalı hemen annexleyip çerkezya, hürmüz gibi yeniden vassallar alıp yola devam ediyorum. ikinci ideam ise humanist, üçüncüsü trade.

    oyun daha sonra çok kolaylaşıyor zaten, tunus kolay lokma, hürmüze ulaştıktan sonra hintlileri de diplomatik vasallayın. zaten topçular açıldıktan sonra memlükler kolay lokma. 11 topçusu olan bir birlik ile 5 dk'da bitirirsiniz tamamını.


    ayrıca kırım'a yapabildiğiniz kadar para yardımı yapın. vassallık event'i gelmeden önce büyükordayı alabilirlerse hem bedava bolca toprak, hem de moskovanın önü kesiliyor.




  • Çok acemiyim. İlk olarak Arnavutluğu gözüme kestirdim. Bosna ile ally olmuştum. Casusbeli de var diye girdim ama bir çok avrupa devleti hristiyanlıktan dolayı bana savaş açtı. Ben her avrupaya giriştiğimde bunlar 4er 5er üzerime mi çullanacak. Savaş menüsünde sadece venedik ve şovalyeler diyordu. Ayrıca venedik için savaşa girmesin tikini işaretlemiştim, o da geldi. Gerçekten bir şey anlamadım. Eu3 çok daha kolaydı. Bosna da hemen teslim olmuş. Savaşa 30k asker ile girdim, yani şu Arnavutluğu yenmek için 50-60k asker basmalıyım. Olay o kadar hızlı gelişti ki. Ben ordunun yarısını rodosa yolladım 15k orduyu arnavutluğu halleder demiştim 7k askeri vardı bir döndüm ki bütün haçlılar balkanlarda.. Arnavutluğun da 20k askeri var. Gökten zenbille geldi herhalde o kadar asker. Nasıl olacak bu iş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sassiko -- 16 Nisan 2020; 3:21:6 >
  • Sassiko kullanıcısına yanıt
    tiki işaretlerseniz venedike de savaş açmış olursunuz, dolayısıyla onun dostları da gelir. ama o kutucuğu boş bırakırsanız yanındaki işarete göre savaşa katılır, tik ya da çarpı, dostlarını getiremez.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 130131132133134
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.