Şimdi Ara

Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU] (134. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.701
Cevap
43
Favori
136.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Circassian81 kullanıcısına yanıt
    ryzen 3600 makinede harita çoğunlukla açılınca yavaşlayabiliyor. Uzun süren bir save açınca böyle oluyor çünkü geçmişi hep bir kenarda kayıtlı tutuyor, developmentler de çoğalınca yoruluyor oyun.

    ayarladan görsel bir çok şeyi kapamayı deneyin.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Kaçıncı hızda oynuyorsunuz? 9700k ile 5. hızda gayet güzel oynanıyor oyun gördüğüm kadarıyla Youtube'da, Twitch'te. Oyun tek çekirdek performansına bakıyor, yeni Ryzen serisi ile daha iyi olur oyun performansı diye düşünüyorum. Ryzen'de bellek hızı ve gecikme değerleri de fps'i etkiliyor tabii ama sizde zaten değerler iyi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black_Wolf14 -- 22 Haziran 2020; 22:11:36 >
  • Black_Wolf14 B kullanıcısına yanıt
    Ben hiç 3 üstüne çıkmam.

    Ağırlaşma dediğim gibi bir yerden sonra haritada tüm dünyayı denizden gezip açmışsanız bir sürü ülkede dünya kadar parametre çalışıyor ve artık geri dönüş yok.

    Eski 990x işlemcime göre cidden artış var yalnız ağırlaşma 50 yıllık ülkede normal.
  • Rindaman kullanıcısına yanıt
    Ben 3, 4 ve 5 arasında gidip geliyorum. Savaşta, dikkat etmem gereken bir şey varsa 3, 4 yoksa 5'te oynuyorum. Bi' miktar yavaşlık her işlemci de oluyordur oyun sonlarında. Hele 1k, 1k bir sürü birlik varsa o zaman yavaşlık iyice hissediliyor. Oyun optimizayonu kötü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özellikle din savaşları döneminde harita yol geçen hanına dönüyor. Bu durum haricinde bir yavaşlığa şahit olmadım oyunda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunda çok dlc var. DLC unlocker kullanan var mı? Steam yakalar da banlar diye endişem var o yüzden kurmaktan korkuyorum.
  • Biraz daha beklerim diyorsanız abonelik sistemini test ediyorlar, bence riske girmeyin. Ayda 10TL'ye çıkmış tüm eklentileri oynayabiliyorsunuz. Şu an deneme aşamasında olduğu için seçenek herkese çıkmıyor ne yazık ki.
  • darth plagueis the wise D kullanıcısına yanıt
    Abonelik sistemi müthiş olur! Yıllardır aklımdaydı keşke yapsalar diyordum. Hiç bir yerde görmemiştim bakacağım teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar arkadaşlar EU4 için başlangıç rehberi videoları yaptım. Oyun hakkında fazla bilgi sahibi olmayan, oyuna nasıl başlayacağını bilmeyen ve oyuna kötü başladığını düşünen arkadaşların bir bakmasını öneriyorum:

    TİMUR

    OSMANLI İMPARATORLUĞU

    NAPOLİ

    KASTİLYA

    İSKOÇYA

    POLONYA

    -Ek olarak şunu da belirtmek isterim oyundaki tüm ülkelerin rehberini yapacağım. İstediğiniz bir ülke var ise buradan bana mesaj gönderebilirsiniz. Onu öncelik sıraya alırım veya youtube'dan yorum olarak belirtebilirsiniz. Tüm yorumlara en kısa sürede cevap yazıyorum.(yorumlarda oyun hakkında takıldınız sorunlarıda sorabilirsiniz) Şimdiden İzleyen arkadaşlara teşekkür ediyorum.




  • Bu son güncellemeyle Osmanlının yönetim biçimi Kingdom, liderinin ünvanı da kinge dönüştü. Önceden Sultanlık/Padişah şeklindeydi. Bugsa kötü, değilse daha da kötü. King Mehmet nedir arkadaş
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    Maalesef böyle bir saçmalık mevcut.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu oyunu Ryzen 3300x, 3600, 3700x'te oynayan var mı, nasıl performansı? Eski bir oyun olduğu ve her kesime hitap etmediği için pek test yapılmıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi zorlayan bir oyun değil o yüzden test yapmaya gerek görülmemiştir bence.
  • Emperor Karl Franz kullanıcısına yanıt
    Late gamede 5x'te sıkıntı olabiliyor. 5x her zaman kullanılmıyor zaten de hre'yi kurup prenslik bırakın bir sürü mesela oyun ağırlaşıyor. Azar azar bir sürü birliğin olduğu bir savaş zor oynanıyor mesela işlemci kötüyse. Optimizayon özürlüsü biraz o yüzden sormuştum aslında. Tek çekirdeğe yükleniyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş şu oyun bi benim pc'de mi kasıyor anlayamadım bir türlü. Bugün gittim 13 TL'ye Steam key aldım indirdim oyunu yok arkadaş oynanmıyor oyun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkadaşlar selam bir sorum olacak,
    osmanlı ile oynarken 1500 lü yılların ortalarına geldiğimde kara kuvvetleri limitim en çok 60 oluyor. bugün bir değişiklik yapıp oyunu sırasıyla 1500 1550 ve 1570 senesinde açtım. osmanlının kara kuvveti sınırı 140'dı. ben ne yaparsam yapayım bu olmuyor. (şehirlere sürekli ordu binaları basmak dışında) Bu durumu engellemek için ne yapabilirim?

    Bir de son din savunucusu olayı ile katolik ülkelere saldırmak oyunun orta döneminde imkansız gibi oluyor. Burası aşırı zorlayıcı olmuş son güncelleme ile.
  • Durup dururken başlatıcı bozuldu nedense. 1.30.3 başlatıcısız açılıyor. Eski başlatıcı ile de açılıyor oyun ama 1.30.4 açılmıyor. Nette yazılanları denedim ama işe yaramadı. Yeni güncelleme ile düzelir belki, bakalım.
  • Oyuna başlarken bir çok yerde ticaretle ilgili yazı okumuştum. Sömürgecilik yapmadan ve buna yönelik fikirleri açmadan Osmanlı ile aylık 700k gelire ulaşınca ekran görüntüsü atayım dedim. Oyunun orta dönemlerinde bile gelirim 300k civarıydı. Yani demem o ki Osmanlı ile oynarken sömürgecilik anlayışı şart değil.

    Not: Yaklaşık bir senelik oyuncuyum ve 3.kez oynuyorum.

     Europa Universalis IV (2013) [ANA KONU]
  • 300k diyince 300000 sandım 1800 yılında normal bu gelirleri alman hatta az bile. Kömürleri açıp fabrikayı kurduğun zaman gelirler coşuyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu oyundaki Ottoman Kingdom ve Sultanların isminin başında king ünvanı olması mallığını hala değiştirmediler. Sırf bu yüzden Mançurya versiyonunu oynuyorum.
  • 
Sayfa: önceki 132133134135136
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.