Şimdi Ara

Euro 2008 / Stadlar-Takımlar-Tahminler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
7.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir tanıtım topiği hazırlamak amacındaydım uzun süredir. Umarım sizde turnuvayla ilgili yorumlarınızı beklentilerinizi yazarsınız.

Stadyumlar

St. Jakob / Basel

İsviçre'nin Basel şehrinde yer alan St. Jakob Stadı 42.500 kapasiteye sahip. İsviçre'nin ünlü takımı FC Basel'in maçlarını oynadığı stadyum 15 Mart 2001 tarihinde bugünkü halini aldı. Havaalanına 10 km. uzaklıkta bulunan St. Jakob Stadı UEFA'nın 4 yıldızlı stadlarından bir tanesi. Stad, İsviçre ile A Millî Takımımızın 11 Haziran 2008 tarihinde oynayacağı A Grubu 2. mücadelesine de ev sahipliği yapacak.

Stade de Suisse / Bern

2001 yılında yıkılan Wankdorf Stadı'nın yerine 30 Temmuz 2005'te açılan stad İsviçre'nin Bern kentinde Wankdorf bölgesinde bulunuyor. 2005 yılından bu yana Young Boys takımının maçlarını oynadığı 32000 seyirci kapasitesine sahip stadın bünyesinde Alışveriş Merkezi, Restorantlar, Okul, Ofisler ve Apartmanlar bulunuyor. Bu modern stad Euro 2008'in en zorlu grubu olarak görülen ve Hollanda, Fransa, İtalya ve Romanya'nın bulunduğu C Grubu'nda 3 maçta kullanılacak.

Stade de Geneve / Cenevre

İsviçre'nin Cenevre şehrinin güneyinde bulunan Lancy bölgesinde yer alan Stade de Geneve 30084 seyirci kapasitesi ile 16 Mart 2003 tarihinde açıldı. FC Servette takımının maçlarına ev sahipliği yapan stadın hava alanına uzaklığı 12 kilometre. Stade de Geneve, A Millî Takımımızın ilk rakibi Portekiz'le oynayacağı maça 7 Haziran'da ve 3. rakibi olan Çek Cumhuriyeti ile oynayacağı mücadeleye de 15 Haziran'da sahne olacak.

Wörthersee / Klagenfurt

Austria Karnten'in maçlarını oynadığı Wörthersee Stadı 7 Eylül 2007'de hizmete açıldı. 2005 yılında yıkılan ve 30000 kapasiteli olarak tekrar hizmete giren stadın yapı maliyeti 66.5 milyon Euro. Avusturya'nın Klagenfurt şehrinde bulunan stadda Hırvatistan, Almanya ve Polonya'nın B Grubu'nda birbirleriyle yapacağı 3 çekişmeli mücadele oynanacak.

Stadion Wals / Salzburg

2003 yılında açılan ve Red Bull Salzburg takımının maçlarına ev sahipliği yapan Stadion Wals 2006 yılında hizmete girdi. Havaalanına sadece 3 kilometre uzaklıkta bulunan statta 30000 futbolsever aynı anda maç izleyebiliyor. Son Avrupa Şampiyonu Yunanistan'ın D Grubu'ndaki tüm rakipleriyle (Rusya, İspanya ve İsveç) oynayacağı maçlar bu statta oynanacak.

Tivoli Neu / Innsbruck

Avusturya'nın Innsbruck şehrinde çok amaçlı olarak kurulan ancak genellikle futbol maçlarında kullanılan Tivoli Neu Stadı Wacker Tirol'un iç saha maçlarını oynadığı stattır. 2000 yılında 17400 kişilik kapasiteyle açılan stadın kapasitesi Avrupa Futbol Şampiyonası için 30000'e yükseltilmiştir. D Grubu'nda İspanya, İsveç ve Rusya'nın birbirleri ile oynayacağı 3 maça ev sahipliği yapacak stadın modern görüntüsü göz kamaştırıyor.

Ernst Happel / Viyana

Avusturya'nın başkenti Viyana'nın Leopoldstadt bölgesinde kurulan Ernst Happel Stadı 50000 seyirci kapasitesi ile turnuvanın en büyük stadı konumunda. Yapımına 1929 yılında başlanan stad 1931 yılında hizmete girmiş ve 1986 yılında da yenilenmiştir. Ezeli rakipler Avusturya Wien ve Rapid Wien'in stadları UEFA'nın yaptığı organizasyonlarda oynanan maçlar için yetersiz kaldığından bu 2 takımın UEFA Kupası ve Şampiyonlar Ligi maçlarını oynadığı statta kimi zaman iki ekip arasındaki derbi maçları da oynanıyor. 3 grup, 2 çeyrek final, 1 yarı final ve kupanın sahibini bulacağı final müsabakasının oynanacağı stad UEFA'nın 5 yıldızlı 26 stadından biri olduğu için Şampiyonlar Ligi final organizasyonuna ev sahipliği yapabilir durumda.

Letzigrund / Zürih

isviçre'nin başkenti Zürih'te bulunan Letzigrund Stadı 30000 kişilik kapasitesine sahip. FC Zürih'in iç saha maçlarını oynadığı stat, geçici olarak asıl stadları 'Zürih Stadı' bakımda olduğu için Grasshoppers takımının da iç saha stadı durumunda. Fransa, Romanya ve İtalya'nın birbirleri ile oynayacakları maçlara ev sahipliği edecek statta heyecan fırtınaları kopacak.

Fikstür

A GRUBU

07.06.2008 İsviçre - : - Çek Cumhuriyeti
    07.06.2008 Portekiz - : - Türkiye
    11.06.2008 Çek Cumhuriyeti - : - Portekiz
    11.06.2008 Türkiye - : - İsviçre
    15.06.2008 İsviçre - : - Portekiz
    15.06.2008 Çek Cumhuriyeti - : - Türkiye

B GRUBU

08.06.2008 Avusturya - : - Hırvatistan
    08.06.2008 Almanya - : - Polonya
    12.06.2008 Hırvatistan - : - Almanya
    12.06.2008 Polonya - : - Avusturya
    16.06.2008 Avusturya - : - Almanya
    16.06.2008 Hırvatistan - : - Polonya

C GRUBU

09.06.2008 Romanya - : - Fransa
    09.06.2008 Hollanda - : - İtalya
    13.06.2008 İtalya - : - Romanya
    13.06.2008 Fransa - : - Hollanda
    17.06.2008 Hollanda - : - Romanya
    17.06.2008 İtalya - : - Fransa

D GRUBU

10.06.2008 İspanya - : - Rusya
    10.06.2008 Yunanistan - : - İsveç
    14.06.2008 İsveç - : - İspanya
    14.06.2008 Rusya - : - Yunanistan
    18.06.2008 Yunanistan - : - İspanya
    18.06.2008 İsveç - : - Rusya

Açıklanan Aday Kadrolar

Hırvatistan

Kaleciler: Stipe Pletikosa (FC Spartak Moskva), Vedran Runje (RC Lens), Mario Galinovic (Panathinaikos FC).

Defans: Dario Simic (AC Milan), Robert Kovac (BV Borussia Dortmund), Josip Simunic (Hertha BSC Berlin), Vedran Corluka (Manchester City FC), Dario Knezevic (AS Livorno Calcio), Hrvoje Vejic (FC Tom Tomsk).

Orta saha: Niko Kovac (FC Salzburg), Jerko Leko (AS Monaco FC), Darijo Srna (FC Shakhtar Donetsk), Niko Kranjcar (Portsmouth FC), Luka Modric (Tottenham Hotspur FC), Danijel Pranjic (SC Heerenveen), Ivan Rakitic (FC Schalke 04), Ognjen Vukojevic (NK Dinamo Zagreb), Nikola Pokrivac (AS Monaco).

Forvet: Mladen Petric (BV Borussia Dortmund), Ivica Olic (Hamburger SV), Ivan Klasnic (Werder Bremen), Igor Budan (Parma FC), Nikola Kalinic (HNK Hajduk Split).

Hollanda( 30 kişilik 28 Mayıs'ta 23'e düşürülecek)

Kaleci: Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax Amsterdam), Henk Timmer (Feyenoord), Sander Boschker (Twente Enschede)

Defans: Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), Urby Emanuelson (Ajax Amsterdam), John Heitinga (Ajax Amsterdam), Kew Jaliens (AZ Alkmaar), Joris Mathijsen (Hamburg SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic), Andre Ooijer (Blackburn Rovers).

Orta saha: Ibrahim Afellay (PSV Eindhoven), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (Twente Enschede), Nigel de Jong (Hamburg SV), Denny Landzaat (Feyenoord), Hedwiges Maduro (Valencia), Clarence Seedorf (AC Milan), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Hamburg SV), Demy de Zeeuw (AZ Alkmaar).

Forvet: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Danny Koevermans (PSV Eindhoven), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Polonya

Kaleciler: Artur Boruc (Celtic/ISK), Lukasz Fabianski (Arsenal/ING), Tomasz Kuszczak (Manchester United/ING)

Defanslar: Jacek Bak (Austria Vienna/AVS), Grzegorz Bronowicki (Red Star Belgrade/SRB), Pawel Golanski (Steaua Bucharest/ROM), Mariusz Jop (FK Moscow/RUS), Adam Kokoszka (Wisla Krakow), Marcin Wasilewski (Anderlecht/BEL), Jakub Wawrzyniak (Legia Warsaw), Michal Zewlakow (Olympiakos/YUN)

Orta saha: Jakub Blaszczykowski (Borussia Dortmund/ALM), Dariusz Dudka (Wisla Krakow), Lukasz Gargula (GKS Belchatow), Roger Guereirro (Legia Warsaw), Jacek Krzynowek (VfL Wolfsburg/ALM), Mariusz Lewandowski (Shakhtar Donetsk/UKR), Radoslaw Majewski (Groclin Grodzisk), Rafal Murawski (Lech Poznan), Michal Pazdan (Gornik Zabrze).

Forvetler: Wojciech Lobodzinski (Wisla Krakow), Radoslaw Matusiak (Wisla Krakow), Marek Saganowski (Southampton/ING), Euzebiusz Smolarek (Racing Santander/ISP), Tomasz Zahorski (Gornik Zabrze), Maciej Zurawski (AE Larissa/YUN).

Beklemede: Wojciech Kowalewski (Korona Kielce, kaleci), Arkadiusz Radomski (Austria Vienna/AUT, defans), Michal Golinski (Zaglebie Lubin, orta saha), Dawid Janczyk (CSKA Moscow/RUS, forvet), Lukasz Piszczek (Hertha Berlin/ALM, forvet), Artur Wichniarek (Arminia Bielefeld/ALM, forvet)

Türkiye

KALECİ: Volkan Demirel (Fenerbahçe), Rüştü Reçber (Beşiktaş), Tolga Zengin (Trabzonspor)

SAVUNMA: Gökhan Gönül (Fenerbahçe), Sabri Sarıoğlu (Galatasaray), Gökhan Zan (Beşiktaş), İbrahim Kaş (Beşiktaş), Servet Çetin (Galatasaray), Emre Aşık (Ankaraspor), Hakan Balta (Galatasaray)

ORTASAHA: Uğur Boral, Mehmet Aurelio (Fenerbahçe), Mehmet Topal (Galatasaray), Emre Belözoğlu (Newcastle United), Tümer Metin (Larissa), Yıldıray Baştürk (Stuttgart), Hamit Altıntop (Bayern Münich), Ayhan Akman (Galatasaray), Arda Turan (Galatasaray), Tuncay Şanlı (Middlesbrough), Kazım Kazım (Fenerbahçe), Gökdeniz Karadeniz (Rubin Kazan)

FORVET: Nihat Kahveci (Villarreal), Halil Altıntop (Schalke), Semih Şentürk (Fenerbahçe), Mevlüt Erdinç (Sochaux)

Şu ana kadar açıklanan kadrolar bu şekilde. Ama İtalya'dan Inzaghi şampiyonada olmayacak. Çek Cumhuriyeti'nden Rosicky yok.

Ekşisözlükten Grupların yorumu ;

quote:

şimdi biz futbolu seviyoruz ya bu yüzden euro 2008'i şevk-u iştiyakla bekliyoruz. işte bu turnuvanın benim için en güzel tarafı da grupların dağılımı. hani michel platini "itaatsiz gel lan buraya, kura neyin yok grupları sen belirleyeceksin" deseydi ben yine bunları eşleştirirdim kafadan. o yuvarlak kura topları nasıl da denk getirmiş bunları, hey maşallah. şimdi grupları tanıyalım:

a grubu - homojen idman yurdu ya da intikam soğuk yenen bir yemektir
    isviçre, portekiz, çek cumhuriyeti, türkiye

grubumuz her telden çalıyor, ne güzel. türkiye'yi, dünya kupası'ndan eden isviçre ve yine belçika'daki euro 2000'de ay yıldızlıları saf dışı bırakan portekiz ile aynı gruba düştüğümüzde fatih terim'in “kerhane tatlısı yemiş gibi” sırıtmasını unutmak mümkün değil. türkiye için hislerimizi söylemeye gerek yok, portekiz yalnız grubun değil turnuvanın en iyilerinden biri ama şahsî favorim tabii ki vaclav havel'in ve karel capek'in yeğenleri olan çekler...

b grubu – dördüncü reich ya da germence viertes reich
    almanya, avusturya, hırvatistan, polonya

ikinci cihan harbi’nde malumunuz hitler deyyusu, evrupa kıtasını işgal ederek kendince bir hayat alanı açmıştı. b grubu işte bu “işgal edilen ülkeler atlası”yla aynı kadraja giriyor: hitler'in "lebensraum" dediği kadraja. savaş sonrasında da alaman tesirinin hissedildiği ve günümüze değin sürdüğü bu “zoraki yavru vatan"larla alamanların mücadelesi şüphesiz ilginç olacaktır.

almanya formasıyla mücadele eden polonya asıllı futbolcula da merak konusu tabii. "österreich" zaten almanca "doğu devleti" demek ve almanya'nın doğusuna refere ediyor. hırvatların ise tarihsel alaman hayranlığı dillere destan. hırvat faşistleri "ustaşa"lar nazi almanya'sına öykünmüşler ve üstüne savaş yıllarında nazi kuklası bir hırvat devleti bile kurmuşlardı. hal böyleyken “inşallah kimse kimseye yatmaz” diyorum. yugoslavya yıllarına hürmeten “bari hırvatlar sıyrılsın” istiyorum.

c grubu – devlerin grubu büyük ya dağlar yerle bir olacak
    hollanda, fransa, italya, romanya

çok klasik ama söylemezsem eksik ve da ayıp olur, turnuvanın ölüm grubu. her büyük turnuvada “bu sefer kesin” dediğim ama bir türlü muvaffak olamayan portakallar elemelerden en yüksek puanı toplayarak geldiler. ama tanrım bu güzel başarıya böyle bir grubu revâ gördü ki, ne çare. işbu "gül reçeli gibi" takıma keşke avusturya, yunanistan ve türkiye denk gelseydi...

fransa ve italya arasındaki rekabet ise zaten malum. hem avrupa kupası'ndan hem dünya kupası'ndan kalan hesaplar grubun en büyük dramatik gerilimi. david trezeguet’in euro 2000 finalindeki unutulmaz golü ve zinedine zidane’ın dünya kupası 2006’daki unutulmaz kafası aklıma geldikçe bu iki takımın maçı daha da renkleniyor nazarımda.

yine malumdur euro 2000'de italyanların elinden kupayı alan fransızlar daha sonra 2006 dünya kupası finalinde bu sefer kupayı italyanlara bırakmışlardı. bu tarihsel arkaplan biz sıradan ölümlülere nasıl bir seyir zevki verecek helecanla bekliyorum. grubun en “kötü”sü romanya ki nasıl bir futbol oynadıklarını biliyoruz, kendilerini çok seviyoruz. yine de “hollanda sen bizim her şeyimizsin”.

d grubu – “deli petro sıcak denizlere inecek mi?”
    rusya, yunanistan, ispanya, isveç
    bu grup, kuzey-güney aksından “ouzo-vodka-absolut-sangria” karışımı içimi hoş bir kokteyl. fernand braudel’in ekmek kapısı olan akdeniz havzasının iki mümessili ile baltık-iskandinav hattının yaman ve de sert azaları nedense bana renkli bir seyir vaat ediyorlar.

la liga’sıyla futbolun mabedi ispanya niyeyse turnuvalardan sürekli olarak eli boş dönüyor. yunanistan ise geçen turnuvanın biraz da balına şampiyonu. hatta o zamanlar ülkenin önemli futbol adamlarından biri olan azizos yildirimakis, “yunanistan’ın avrupa şampiyonu olması tesadüftür” diye açıklama yapmıştı da ortalık yıkılmıştı.

neyse, diğer takım isveç'in her turnuvanın gediklisi olması gösterişsiz ve fiziğe dayalı futboluyla mutlaka bir yerlere geliyor olması da gruba bir sıcaklık pompalıyor. her şeyi geçtim zlatan ibrahimoviç var. rusya'nın zaten geleneksel / tarihsel bir algısı var. siyasette nasıl en zayıf oldukları dönemde bile dünyanın en önemli aktörü gibi davranıyorlarsa futbolda da öyleler ya da bana öyle geliyorlar. sovyet milli marşı kulaklarımda çınladığı sürece ben bu adamlardan korkarım. korkmak da lazım. bulunsun.

Hakemler

Konrad Plautz (Avusturya)
    Frank de Bleeckere (Belçika)
    Howard Webb (İngiltere)
    Herbert Fandel (Almanya)
    Kyros Vassaras (Yunanistan)
    Roberto Rosetti (İtalya)
    Pieter Vink (Hollanda)
    Tom Henning Ovrebo (Norveç)
    Lubos Michel (Slovakya)
    Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (İspanya)
    Peter Frojdfeldt (İsveç)
    Massimo Busacca (İsviçre)

Tarihçe

Avrupa kıtasının milli takımlar bazında en önemli turnuvası olan Avrupa Futbol Şampiyonası 1958 yılında düzenlenmeye başladı.

Çok farklı bir formata ve "Avrupa Uluslar Kupası" ismine sahip ilk şampiyonanın evsahibi, turnuvanın fikir babası Henri Delanuay anısına Fransa oldu. Kupanın ilk finali Sovyetler Birliği ile Yugoslavya arasında oynandı. Uzatmalara giden maçı 2-1 kazanan Sovyetler Birliği şampiyonluğa ulaşan takım oldu. Bu aynı zamanda Doğu Bloku ülkelerinin en büyük başarısı olarak tarihe geçti.

1968'de adı ve formatı değişen kupa, UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası ismini aldı. Ancak yeni formatın da bekleneni verememesi üzerine 1980'de ve 1984'de yapılan değişikliklerle son halini alan Avrupa Futbol Şampiyonası'nın en önemlileri 1992 ve 2004'da düzenlenenler oldu.

1992'de Yugoslavya'nın ülkedeki iç savaş nedeniyle finallere alınmamasının ardından, Danimarka son anda turnuvaya dahil edildi. Danimarka yarı finalde son şampiyon Hollanda'yı, finalde de Almanya'yı yenerek kupaya uzandı ve tarihi bir başarı elde etti.

2004'de ise komşumuz Yunanistan, play-off'da bizi eleyen Letonya ile birlikte en az şans tanınan ülke olarak gittiği Portekiz'de çeyrek finalde son şampiyon Fransa, yarı finalde en büyük favori Çek Cumhuriyeti ve finalde de ev sahibi Portekiz'i eledi ve kupaya uzandı.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın enbaşarılı takımı 3 kez zafere uzanan Almanya oldu.

Türk Milli Takımı ise iki kez Avrupa Futbol Şampiyonası finallerine katıldı. İngiltere'de düzenlenen Euro 96'da gol atamayan milliler, Belçika ve Hollanda'nın düzenlediği Euro 2000'de çeyrek final oynamış ancak Portekiz'e 2-0 yenilerek turnuvaya veda etmişti.

ŞAMPİYONLAR

1958 Sovyetler Birliği
    1964 İspanya
    1968 İtalya
    1972 Almanya
    1976 Çekoslavakya
    1980 Almanya
    1984 Fransa
    1988 Hollanda
    1992 Danimarka
    1996 Almanya
    2000 Fransa
    2004 Yunanistan

Aday Kadrolar belli olmadan ve bir kaç hazırlık maçını görmeden gruplarla ilgili yorum yazmayacağım. Hazırlık maçlarından sonra yorumlarımı geniş geniş yazarım.

• favorim ispanya.

bir sürpriz gelirse de hırvatistandan gelir.

Vi Veri Veniversum Vivus Vici
  • öncelikle verdiğin emek için saol, benim düşüncem almanya yada portekiz olcakmış gibi
  • emek harcanmış belli teşekkür ederim ama Milli Takım bölümünde açsaydın keşke
    Mihail Aleksandrovic Bakunin
  • eline sağlık tabiki gönlümüz milli takımdan yana...favorim ise almanya

• Çok güzel çalışma.Ben açmayı düşünüyordum bu topici.Benden önce davranmışsın .

Favorime gelince Tabiiki İspanyollar o olmazsa Portekiz.

24 Gün kaldı.Sabırsızlıkla bekliyorum

anti bursa sakarya EN BÜYÜK ANTALYA
  • Almanya Kadrosu açıklandı

kaleciler: lehmann (arsenal), enke (hannover), adler (leverkusen)
    savunma: metzelder (r. madrid), mertesacker (bremen), lahm (bayern), a. friedrich (hertha), jansen (bayern), fritz (bremen), westermann (schalke)
    orta saha: ballack (chelsea), hitzlsperger (stuttgart), rolfes (leverkusen), frings (bremen), schweinsteiger (fc bayern), trochowski (hamburg), borowski (bremen), jones (schalke), odonkor (b. sevilla), marin (gladbach)
    santrahaft (oha o ne lan): klose (fc bayern), podolski (bayern), gomez (stuttgart), kuranyi (schalke), helmes (köln), oliver neuville (gladbach)

Ulan düşündüm de ben bu Neuville ile büyümüşüm. Takım 2. lige düştü ama hala bu adam hala bu adam. İnsan sıkılmaz mı arlanmaz usanmaz mı ya. Kadroları çoğu zaman aynı ama bu kez biraz fazla abartmışlar santrfor olayını. Hepsi " gelirse yazarım tipinde oyuncular". Bu arada Sırp asıllı Marin ilk defa milli takıma seçiliyor. Tarz olarak yine takımdaki Odonkor'u andırıyor. Oynarsa bu turnuvada parlayabilir.

• Yunanistan'da kadrosunu açıklamış

Kaleciler: Konstantinos Chalkias (Aris), Alexandros Tzorvas (OFI Crete).

Defans: Nikolaos Spyropoulos (Panathinaikos), Loukas Vintra (Panathinaikos), Traianos Dellas (AEK), Ioannis Goumas (Panathinaikos), Christos Melissis (PAOK), Socratis Papastathopoulos (AEK).

Orta saha: Georgios Karagounis (Panathinaikos), Stylianos Giannakopoulos (Bolton Wanderers), Alexandros Tziolis (Panathinaikos ), Konstantinos Katsouranis ( Benfica), Sotiris Ninis (Panathinaikos), Grigorios Makos (Panionios).

Forvet: Dimitrios Salpingidis (Panathinaikos), Nikolaos Lyberopoulos (AEK), Lazaros Christodoulopoulos (PAOK).

Benim dikkatimi çekenler; kadro 17 kişilik ve şampiyon Olympiakos'dan oyuncu yokken kadronun yarısı Panathinaikos'dan.

Kaleciler
    Jaromir Blazek (Nuremberg), Petr Cech (Chelsea), Daniel Zitka (Anderlecht)

Defanslar
    Zdenek Grygera (Juventus), Marek Jankulovski (AC Milan), Michal Kadlec, Tomas Sivok (both Sparta Prague), Radoslav Kovac (Spartak Moscow), Zdenek Pospech (FC Copenhagen), David Rozehnal (Lazio), Tomas Ujfalusi (Fiorentina)

Orta sahalar
    Tomas Galasek (Nuremberg), David Jarolim (Hamburg), Marek Matejovsky (Reading), Jaroslav Plasil (Osasuna), Jan Polak (Anderlecht), Daniel Pudil (Slavia Prague), Libor Sionko (FC Copenhagen), Stanislav Vlcek (Anderlecht)

Forvetler
    Milan Baros (Portsmouth), Martin Fenin (Eintracht Frankfurt), Jan Koller (Nuremberg), Vaclav Sverkos (Banik Ostrava).

Yine Koller yine Koller hatırlatayım bu turnuvadan sonra futbolu bırakacak Koller ve büyük ihtimalle Çek takımının 11'inde yine yer alacak. Euro 2004'te inanılmaz futbol oynayan, hepimizin favorisi olan, gönüllerin şampiyonu olan takım bu sene biraz daha sönük gibi. Nedved yok, Rosicky yok, Koller bırakıyor, Baros eski günlerinden uzak ve formsuz.

Sverkos var dikkat edilmesi gereken isim. Çek liginde gol kralı oldu(15 gol) ve Fenin değişik bir tarzı var, son bitirişleri inanılmaz.

İsviçre Kadrosu

Kaleciler: Diego Benaglio (VfL Wolfsburg), Fabio Coltorti (Racing Santander), Pascal Zuberbuehler (Neuchatel Xamax)

Savunma oyuncuları: Valon Behrami (SS Lazio), Philipp Degen (Borussia Dortmund), Johan Djourou (Arsenal), Mario Eggimann (Karlsruher SC) Stephane Grichting (AJ Auxerre), Stephan Lichtsteiner (Lille OSC), Ludovic Magnin (VfB Stuttgart), Patrick Mueller (Olympique Lyon), Philippe Senderos (Arsenal), Christoph Spycher (Eintracht Frankfurt), Steve von Bergen (Hertha Berlin)

Orta saha oyuncuları: Tranquillo Barnetta (Bayer Leverkusen), Ricardo Cabanas (Grasshoppers), Gelson Fernandes (Manchester City), Daniel Gygax (FC Metz), Benjamin Huggel (FC Basel), Gökhan Inler (Udinese Calcio), Hakan Yakın (BSC Young Boys), Johan Vonlanthen (Red Bull Salzburg)

Hücum oyuncuları: Eren Derdiyok (FC Basel), Alexander Frei (Borussia Dortmund), Blaise Nkufo (FC Twente), Marco Streller (Fc Basel)

3 Türk bulunduruyorla kadroda. Streller, Vogel, Barnetta, ve Frei dikkat edilmesi gerek oyuncuları. Hakan Yakın haricinde bir tane yaratıcı oyuncu yok. Bildigin görev adamı bunlar. Euro 2000'deki Belçika havası var biraz.

Portekiz Kadrosu

Portekiz'in 23 kişilik aday kadrosu şöyle:
    Kaleciler: Ricardo (Real Betis), Quim (Benfica), Rui Patricio (Sporting Lizbon)

Savunma: Bosingwa (FC Porto), Paulo Ferreira (FC Chelsea), Miguel (Valencia), Ricardo Carvalho (FC Chelsea), Pepe (Real Madrid), Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VFB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista)

Orta Alan: Miguel Veloso (Sporting Lizbon), Petit (Benfica), Raul Meireles (FC Porto), Deco (FC Barcelona), Joao Moutinho (Sporting Lizbon), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nani (Manchester United), Quaresma(FC Porto), Simao (Atletico Madrid)

Forvet: Nuno Gomes (Benfica), Helder Postiga (Panathinaikos), Hugo Almeida (SV Werder Bremen)

Bence kupanın 3 favorisinden biri Portekiz. Beraberlik bile gayet iyi olur bence.

• Favorim portekiz.Ama inşallah türkiye olur

• İtalya Favorim.Halen kadroyu acıklamadılar sanırım Ne kıl adammış bu danadoni
  • İnşallah biz oluruz ama biz olamazsak olmasını en çok istediğim ülke İspanya.

Yiğidim,aslanım burda yatıyor...
    İzmir kurtuldu, çok tatlı bir yorgunluk, Ankara'ya hareket edecekler. Trene binerler, kompartımana çekilirler. Ertesi gün kompartımanın kapısını çalar yaveri. Açar; yorgun, bitkin.Kravatını yıkamaktadır Atatürk. Yaveri: "Paşam bu ne hâl? Hiç uyumadınız herhalde? Niye böylesiniz?" der. Atatürk: "Ya çocuk kompartımanıma yastıkla battaniye koymayı unutmuşsunuz. Kolumu yastık yaptım ağrıdı, setremi yastık yaptım üşüdüm. Ben de uyumadım kalktım" der.Yaveri; "Aman paşam! Birimize haber vereydiniz, hemen size bir yastıkla battaniye getirirdik" der. Ve bir ülke kurtarmaktan dönen komutandan tarihi bir cevap. Der ki; "Geç farkettim. Hepiniz en az benim kadar yorgundunuz. Hiçbirinize kıyamadım. Zaten önemli olan benim uyumam değil, milletimin rahat uyumasıdır."
    M.K.Atatürk (1881-193∞)
  • Favori portekiz bence
  • Forvet: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax Amsterdam), Danny Koevermans (PSV Eindhoven), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

bu nedir ya su forvet hattına bak hangisini oynatcak adam yuhhhhhhh

Kaleciler: İker Casillas (Real Madrid), Reina (Liverpool), Palop (Sevilla)

Defans: Juanito (Betis), Marchena (Valencia), Puyol (Barcelona), Albiol (Valenica), Arbeloa (Liverpool), Sergio Ramos (Real Madrid), Fernando Navarro (Mallorca), Capdevilla (Villarreal)

Orta saha: Cesc Fabregas (Arsenal), Xavi (Barcelona), İniesta (Barcelona), Dela Red (Getafe), Xabi Alonso (Liverpool), Silva (Valencia), Senna (Villarreal), Cazorla (Villarreal)

Forvet: Güiza (Mallorca), Villa (Valencia), Torres (Liverpool), Sergio Garcia (Real Zaragoza)

Aragones Bojan'ı almak istemiş ama babası izin vermemiş. Heyt be, izin alamamış babasından velet. Bu arada İspanya çok kaliteli gelmedi bu sene bana. Raul yok belki ondandır.
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.