Şimdi Ara

Etse Et Dana Döner 250 g 9,90 TL (Carrefoursa) Test edildi, onaylandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
1
Favori
14.482
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bugün et döner için marketleri dolaşırken indirimli olarak bu markanın ürününü görüp, satın aldım. Benim aldığım dönerin son kulanma tarihi 14 Ekim'di. Biraz önce yapıp, lavaş arasında tükettim. Tadı oldukça güzeldi. Tavsiye ederim.

    https://www.carrefoursa.com/tr/etse-et-dana-doner-250-g-p-30255890



  • size hazır dönerler için harika bir pişirme taktiği vereyim ;

    önce mahalle arası ekmek fırınlarından birisine gidip çentik pide alıyorsunuz, sonra bu pideleri kuşbaşı şeklinde doğrayıp tavada hafif yağla çıtırlaşıp hafif kızarana kadar. çeviriyorsunuz.

    ayrı bir ufak tencerede 1,5 yemek kaşığı domates salçası, yarım çay bardağı sıvıyağ 1,5-2 bardak su, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biberi güzelce karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakıyorsunuz, 5 dk tıkırdasa yeterli. (burada su miktarı sizin istediğiniz kıvamla alakalı çok koyu olursa az daha su koyun çok sulu olursa az daha salça gibi kendiniz ayarlarsınız)


    ayrı bir tavayı yüksek ateşte kızdırın, üzerine yiyeceğiniz kadar döneri koyup birkaç damla su dökün dönerlerin üzerine (8-10 çay kaşığı suyu gezdirin fazla değil) böylece döner kurumayacak ve taze kesilmiş gibi olacaktır, bu şekilde 1dk tavada soteledikten sonra tercihe göre tereyağı yada sıvıyağ ekleyip 2-3 dk fazla parçalamadan çevirerek kızartın.

    büyükçe bir servis tabağına kızarttığınız ekmekleri döşeyin, üzerine dönerleri serip üzerine 2 dilim domates ve bunların üzerine hazırladığınız sosu homojen bir şekilde dolaştırın, tabağın kenarına dolaptan yoğurdun susuz yerinden 1 yemek kaşığı ekleyin.

    ufak bir cezve yada soslukta kişi başı yarım yemek kaşığı tereyağını eritin kısık ateşte yağı yakmadan pişirin tamamen eriyince altını hafif açın köpürdüğü anda kapatın ve hazırladığınız döner tabağının üzerinde gezdirin.

    tüm bunları yaptıktan sonra şunu düşünüyorsunuz, dışarıda yiyebileceğiniz birçok dönercideki İskenderden daha kral İskenderi kendiniz yaptınız bile, afiyet olsun gençler
    kazık nasıl atılır'ın en güzel örneği

    https://www.cnnturk.com/ekonomi/ucuz-tavuk-donere-dikkat-marti-yiyor-olabilirsiniz

    şimdi, normal dönerci olsa, neyse derim de, sultanahmet'te, 7/24 turist avlayan bu esnaf, tavuk döner en az 10 lira olmalı diyor
    arttırıyorum , tavuk döner 25, et döner 50 olsun

    oh ne güzel di mi ...

    kendisi de itiraf etmiş zaten , kilosu 15e geliyor bu vatandaşa, kendisi de dahil kimse 100 gram atmaz, 60-70 atıyordur, onun bi kısmı da patates-marul falan. 1-1.5 lira arası bu olsa ;

    ekmeği de 1.5 tlden alıyorum demiş, tamam da sen tam ekmek satmıyonki, bunlar sandviç ekmeklerden alıyor, tanesi 50-60 kuruş

    toplamda 2-2.5 tl arası bir döner maliyeti. ama müslüman esnaf, en az 10 lira olsun diyor 2.5 liraya mal ettiği şey için

    başkaları da ucuza satınca, hemen çamur atmış "martı etidir o" diye
  • A101 de amasya et in var çok lezzetli o da.fiyatıda uygun baya.
  • etse kaburga etinden döner yazıyor
    bi denemek lazım
  • Fiyat çok uygun..Gördüm marka tras geldi almadım.pisman değilim.
  • Marka sıkıntılı. Etse yani, ya değilse
  • Yalan kıyma döner maalesef içinde bir sürü katkı var. Gerçek yaprak döner varmı acaba.
  • Arkadaşlar bende ön yargılıydım ama tadı gerçekten çok güzel. Bu kadarını beklemiyordum. F/P diyebilirim.
  • İçindekiler : Dana eti ve yağı, kuzu eti ve yağı, soğan, yoğurt, yumurta, tuz, stabilizatör (E450), antioksidan (E301).
  • En guzeli namet bence
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yaki83

    En guzeli namet bence
    Bimdekini de namet yapıyor ama bozulmuş et gibi tatlı bir tat geliyor. Bu bozulmaya başlamış etleri döner yapmak yerine barınaklara verseler bari.
  • denenmiştir gayet lezzetli..tereyağı ile ısıtınca süpeer oluyor
  • muhtemel ithal ettir.

    marka vermeyeyim ama şu an piyasada mantar gibi biten dönercilerin bir çoğuda ithal et kullanıyor.

    brezilya, ispanya vb. yerlerden ithal edilen hayvanlar.

    zaten dana karkas etin (yerli hayvan kemikli) kg. fiyatına baktığınızda neyin ne olduğunu anlarsınız.
  • denemek lazım.
  • yaki83 kullanıcısına yanıt
    https://www.sikayetvar.com/namet/namet-pismis-doner-bozuk-cikti

    Namet sıkıntılı.
  • Normalde 300gr bu paketler 12 13 lira civarı gramı düşürüp fiyatı düşürmüşler
  • Ben yedim gayet güzeldi. Ama 13 küsüre almıştım fiyat iy
  • ben bimden alip tavada tereyagi ile isitiyorum. bide bazlama alip tavada az yag ile kavurup iskender yapiyorum.
  • Yaprak döner diye satilanlarin %40i yaprak %60i kiyma oluyor.
    Gercek yaprak kalmadi. Denemek lazim lezzetini
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.