Şimdi Ara

ETKİLENDİĞİNİZ KİTAPTAN ALINTI CÜMLELER. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
251
Cevap
21
Favori
108.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

yazarı unuttum, kitabn adı da tam aklımda değil, ateşle kendini gibi birşeydi ...
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir… Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek… Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına… Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına…
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih`

Sesini duyunca, bedenimden bir ürperti geçip gitti.

Av

Bugece başlicam o kitaba

Ashes2Gnashers
  • mesajım bulunsun..bakarım bi ara
    Bir sabah, yıllardır görmediğiniz bir arkadaşınızı düşünerek uyandınız. Bir saat sonra, onunla sokakta karşılaştınız. Sizce bu sadece bir tesadüf mü, yoksa çok daha farklı bir anlamı olabilir mi? Siz hiç Lotoda büyük ikramiyeyi kazanmadınız. Ama birileri kazanıyor. Hem de sürekli! Onlar sizden daha mı şanslılar?
    Şans nedir gerçekten? içinizde bütün parayı kırmızıya yatırmanız gerektiğini söyleyen bir his var. Bu his bir öngörü müdür? Yoksa daha fazlası mı? Yolda gidiyorsunuz. Kafanızı çevirip yandaki küçük parkta baktınız ve bir anda bu anı daha önce de yaşamış olduğunuzu hissettiniz. Evet, Deja Vu.

Alaaddin lambayı okşar ve eçenden bir cin çıkar ve derki dile benden ne dilersen :)

Dipnot; en son okuduğum kitaptır 2. sınıf çağlarında oğretmen zoruyla okumuşdum :)
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.
  • mesaj bulunsun bakalım.

oldskool.
  • Yalnız hissettiğinde nereye gidersin?
    Hüzünlendiğinde nereye gidersin?
    Yanlız hissettiğinde nereye gidersin?
    Yıldızlar mavileştiğinde,
    Seni izleyeceğim.

Stephen King - Bir Aşk Hikayesi

• quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Orijinalden alıntı: MeLancoliq MeLody

mesajım bulunsun...

+1

+bi milyon

Yeni ay kitabı olmalı

Senden önce hayatım aysız bir gece gibiydi. Çok karanlıktı ama yıldızlar vardı...Ve sen, gökyüzüme bir meteor gibi girdin. Ve bir anda her şey yanmaya başladı. Parlaklık vardı, güzellik vardı. Sen gittiğinde ve meteor ufka düştüğünde, her şey simsiyah oldu. Hiçbir şey değişmedi ama gözlerim ışık yüzünden kör olmuştu. Artık yıldızları da göremiyordum. Ve artık hiçbir şeyin anlamı yoktu

Orijinalden alıntı: herscher

Alacakaranlık serisi

Yeni ay kitabı olmalı

Senden önce hayatım aysız bir gece gibiydi. Çok karanlıktı ama yıldızlar vardı...Ve sen, gökyüzüme bir meteor gibi girdin. Ve bir anda her şey yanmaya başladı. Parlaklık vardı, güzellik vardı. Sen gittiğinde ve meteor ufka düştüğünde, her şey simsiyah oldu. Hiçbir şey değişmedi ama gözlerim ışık yüzünden kör olmuştu. Artık yıldızları da göremiyordum. Ve artık hiçbir şeyin anlamı yoktu

ve düşüyorum üç nokta
  • quote:

Orijinalden alıntı: XPHOS

quote:

Orijinalden alıntı: MeLancoliq MeLody

mesajım bulunsun...

+1

"Ben kendi hayatımda, sizin cesaret edemeyip yarıda bıraktığınız şeyleri sonuna kadar götürdüm, o kadar; üstelik siz tabansızlığınızına sağduyu diyor, böylece kendi kendinizi aldatarak avunuyorsunuz."

"... çünkü bence sevmek, manevi üstünlük kurmak, zorbalık etmek anlamına gelir."

"Oturduğum daire beni insanlar aleminden gizleyen bir kabuk, bir muhafazaydı."

"Henüz on altı yaşında olduğum halde kabuğuma çekilmiş, onları hayretle inceliyordum; daha o zamanlar bile görüşlerinin darlığı, uğraştıkları şeylerin, oyunlarının, konuşmalarının manasızlığı beni hayrete düşürüyordu. O kadar önemli olayları fark edemedikleri, insanı etkileyen, hayrete düşüren konulara ilgisiz kaldıkları için, ister istemez onları kendimden aşağı saymaya başladım."

Fyodor Mihayloviç Dostoyevski - Yeraltından Notlar

• süper paylaşımlar arkadaşlar mukemmelsınız devam lutfen
    Modelty = Din dışı ahlak demekmiş
    okurken hoşuma gitmişti
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.