Cross Kablo Renk Düzeni için... 1- Yeşil beyaz 2- Yeşil 3- Turuncu Beyaz 4- Mavi 5- Mavi beyaz 6- Turuncu 7- Kahverengi Beyaz 8- Kahverengi
sıralama yukarıda sonra çalışma gurubu ve ipleri ayarlayın artık network hazır istediğiniz paylaşımı yaparsınız
genel olarak anlattım k bakmayın
hadımköy yanlış anladın heralde. modem üstünden atıyoruz. modemden çıkan ethernetin biri pcye başka bi kablo laptopa bağlı. ağ bağlantılarında laptopu görüyo ama pcyi görmediğinden atamıyoruz.
ne rengi yaw :s
al bi ethernet kablosu tak iki pc yede sonra paylasıma ac d yi c yi..gir ag baglantılarıma calısma grubunu goster de tamamdır
quote:
Orjinalden alıntı: westblood
hadımköy yanlış anladın heralde. modem üstünden atıyoruz. modemden çıkan ethernetin biri pcye başka bi kablo laptopa bağlı. ağ bağlantılarında laptopu görüyo ama pcyi görmediğinden atamıyoruz.
ağda problem var..aslında problem yok..ağda olan genel ve sık görülen bi problemdir bu..herkes ağı düzgün kurar ama bi türlü görmez bi pc diğerini.sonrada acaba yanlış bişi mi oldu diye sorar..
çalışma grubu isimleri birebir aynı olsun yeter..ondan sonra her 2 pc ye reset atın.olmazsa bi daha..sonra bi daha ağ kurun..illa olurbazen ilk seferde oluyor biz kurarken bazen 3-4 gün sonra kendi kendine görmeye başlıyor
modem oldugunu bilmiyorum ama modemsizde tek kablo vasıtasıyla olur onun için di o açıklamam
çalışıtra \\bilgisayar adı şeklinde yazıp onaylayın eger makineler paylaşımdaysa istediğinizi yaparsınız zaten
al bi ethernet kablosu tak iki pc yede sonra paylasıma ac d yi c yi..gir ag baglantılarıma calısma grubunu goster de tamamdır
çalışma grubunu göster şeyini yapamadım.
ağ bağlantılarım böyle şuanda. ama laptondan benim pc ile ilgili hiç bişey gözükmüyo.
quote:
Orjinalden alıntı: hadımköy
modem oldugunu bilmiyorum ama modemsizde tek kablo vasıtasıyla olur onun için di o açıklamam
çalışıtra \\bilgisayar adı şeklinde yazıp onaylayın eger makineler paylaşımdaysa istediğinizi yaparsınız zaten
paylaşıma nasıl açıcaz yapamadık onu
iki makinayı birbirine ağ kablosuyla mı bağlı birde internet bağlantısı önemlimi transfer yaparken nete bağlanmak zorunda mısın yani ona göre anlatayım
quote:
Orjinalden alıntı: hexflood
iki makinayı birbirine ağ kablosuyla mı bağlı birde internet bağlantısı önemlimi transfer yaparken nete bağlanmak zorunda mısın yani ona göre anlatayım
net bağlantısı önemli değil, pc ve laptoplar arası veri aktarımı yapmak istiyoruz.
quote:
Orjinalden alıntı: westblood
quote:
Orjinalden alıntı: hexflood
net bağlantısı önemli değil, pc ve laptoplar arası veri aktarımı yapmak istiyoruz.
tamam.
şimdi
Ağ bağlantılarına sağ tıkla özellikler
açılan pencerede yerel ağ bağlantısı göreceksin onada sag tıkla özellikler de
açılan pencerede internet iletişim kuralları(tcp/ip) tıkla
aşagıdaki ip adresini kullan diyosun ve bir ip salla örg 192.168.254.xx=====>>>254 e kadar
burada iki makina içinde aynı işlemi yapacaksın ama ip son kısımlar farklı olacak birisi 5 ise diğeri 205 olabilir mesela
alt kısımları şu şekilde yaz (alt agmaskesi ve vars. ağ geçidi ) 255.255.255.0
192.168.254.254 bu kısımlar iki makinada aynı olacak ip dışında
ve tamam diyerek kaydet sonra açacagın dosyaları sag tıklayıp paylaşıma açabilirsin
bunları yaptıktan sonra res at makinalara
oyun bile oynarsın bu şekilde
dogrusu budur.
Scientire Atlanta EP 2203 kablo modem ve U.S Robotics le iki adet XP yüklü masa üstü bilgisayardan internete bağlanabiliyorum. Her iki bilgisayara da XP yüklü. Bilgisayar arasında dosya transferi yapamıyorum. Çok uğraştım ancak TCP / IP de ip numarası verilerek dosya paylaşabildim. Bu çok uğraşlı bir iş. Ayrıca TCP / IP ip değiştirirken internet gidip geliyor. Dosya paylaşabilmenin başka bir yolu var mı?
Teşekkürler..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme