Şimdi Ara

Et Yeşermesi? Bu et tüketilir mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
117
Cevap
0
Favori
15.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Askaparta

    Etlerin konduğu poşetlerin ağızları açık bırakılmalı dinlendirmede.
    Kıyma kötü güzükmüyor. Elinizle yelleyin, kokuyu test edin. Asidimsi ekşi koku bakın. İçinize sinmezse kavurarak saklayın.

    Test amaçlı ufak bir parça kavurup yiyeceğim hocam, birşey olmazsa sonra aileme yedireceğim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gönder ben yerim

  • Görünüşte hiç bir sey yok. Koyulasma dinlendiği için olur. Cok dinlenirse kahverengilesiyor zaten. Bugün kiyma çektirmeye gittim bizimki aynı sizin sartlarda bekledi. Hafif kokuyordu biri getirdi sirada dayanamadim onun kokusuna. Hayvana göre oluyo o koku. 3 saat disarda durmayla ete bir sey olmaz hele de golgede. Iyi biz kurbanı iki saatte anca kesip parçaladık eve götürdük kucuk kestik vs rahat 3-4 saat oldu atalim mi hayvani ☺️ yeni kesilmis et kokar zaten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sağlam görünüyor bir şeyi yok. Kesilir kesilmez poşetlerin ağzı sıkı sıkı bağlandıysa böyle olmuştur. Hava almalıydı biraz güneş ve sıcak görmeden tabi. Neyse, buzdolabında muhafaza edersiniz bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maalesef ülkemizde kurban kesme geleneği olmasına rağmen ülkenin yüzde 70 i taze etin nasilsaklanacagini bilmiyor öğrenmeye de çalışmıyor. Tavsiyem kurban kesildikten sonra çok fazla dışarıda bekletmeyin et kesildikten bir süre sonra kendiliğinden soğur biraz etleri bir tepsi yada çelik tencereye koyun kapağı açık kalsın buzdolabında en azından 3 yada 4 saat dinlensin . Daha sonra dondurucuya atmak istediğiniz etleri birer yemeklik olarak kesip bütün halde paketlere koyup dondurucuya atın daha sonra kuşbaşı kavurma ne yapmak isterseniz dondurucudan çıkardıktan sonra doğrayıp kullanabilirsiniz. Kıyma yaptırmak istediğiniz etleri hepsini bir kullanmayacaksaniz dondurucuya koymayın eti kıyma yaptırın onlarida birer yemeklik posetleyip dondurucuya atin. Dondurulmuş etleri çıkarıp kıyma yaptırıp tekrar dondurucuya atmayın. Taze et poşette bekletilmez soguyana kadar hava alarak soğuk işlemeli ete . Etin sıcak buharı poşet içinde eti yeşertir yani korkutur et bozulur . Yenilmez mi yenilir ama bakteri uremis et ne kadar sağlıklı olur orasıni siz dusunun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O yeşeren etleri tavsiyem bol baharatlı iyice pişirip tüketin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kirmizi sprey boya al boya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arapaşığı

    Daha nasıl bozuk olacak hem kokuyor, hem yeşermiş hem kararmış. Daha ne olacak. Neyse kardeşim afiyet olsun size

    Alıntıları Göster
    Et Yeşermesi? Bu et tüketilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • hocam bi kendin ye dene bari bi iyice çatır çatır dondurduktan sonra

  • arapaşığı A kullanıcısına yanıt

    çiçek çiçektir. kadın kadındır. aptal babandır :)

  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt

    Hocam zaten garip gelecek ama tam olarak dediğiniz gibi yaptık biz de. Tek fark et kesildikten sadece 3 saat sonra posetleyip "buzdolabına" koyduk. - buzluğa degil-


    Zannedersem eti posetlemeden önce dışarıda biraz dinlenip soğuması gerekiyormus, öyle yapmamız lazımmış. Tecrübe oldu bize de.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinanakgl

    Görünüşte hiç bir sey yok. Koyulasma dinlendiği için olur. Cok dinlenirse kahverengilesiyor zaten. Bugün kiyma çektirmeye gittim bizimki aynı sizin sartlarda bekledi. Hafif kokuyordu biri getirdi sirada dayanamadim onun kokusuna. Hayvana göre oluyo o koku. 3 saat disarda durmayla ete bir sey olmaz hele de golgede. Iyi biz kurbanı iki saatte anca kesip parçaladık eve götürdük kucuk kestik vs rahat 3-4 saat oldu atalim mi hayvani ☺️ yeni kesilmis et kokar zaten

    Hocam zaten et dışarıda beklediği için değil tam tersine yeterince "beklemediği" için sorun oldu zaten sanırsam Et Yeşermesi? Bu et tüketilir mi? 


    Kesilmesinden itibaren 3 saat falan bekledi sadece ve sicacikken poşetlerin ve kıyma yapana kadar 1 gün buzdolabında (buzlukta değil) beklettik. Kasabın dediğine göre ya hemen kıyma yapıp buzluğa atmak lazımmış veya en az saatlerce "posetsiz" bekleyip soğuyup ondan sonra posetlemek lazımmış, önceki bayramlarda biz kesip parcaladigimiz için otomatik olarak saatlerce kendiliğinden dinleniyordu et zaten ama bu bayram profesyonellere bıraktık ve çok çabuk digrandi, haliyle de hemen posetleyince bu hale geldi et


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr. solucan

    Hocam zaten garip gelecek ama tam olarak dediğiniz gibi yaptık biz de. Tek fark et kesildikten sadece 3 saat sonra posetleyip "buzdolabına" koyduk. - buzluğa degil-


    Zannedersem eti posetlemeden önce dışarıda biraz dinlenip soğuması gerekiyormus, öyle yapmamız lazımmış. Tecrübe oldu bize de.

    Et sıcakken direk gunes görmeyen seri yerde poşette maximum 1 saat bekler sonrası risk . Artık bir dahaki sefere öğrenmiş oldunuz çok müşteriler getiriyor kokuşmuş etleri kıymaya . Bu arada kasaplara kıyma çektirmekte pek güvenli değil para kazanicaz diye kokmuş gelen etleri dahi çekiyorlar sonra cektirenlerin etleri sağlam olsada önceki çektiği etin kokusu ve parçaları diğer cektirenlerin etlerine karışıyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Krone

    Sağlam görünüyor bir şeyi yok. Kesilir kesilmez poşetlerin ağzı sıkı sıkı bağlandıysa böyle olmuştur. Hava almalıydı biraz güneş ve sıcak görmeden tabi. Neyse, buzdolabında muhafaza edersiniz bir şey olmaz.

    Buzlukta hocam şu an et. 1 gün buzdolabında bekledi sonra kıyma yaptik ve geldiği hal resimlerdeki gibiydi. Şu an buzlukta. Umarım sıkıntı olmaz.


    Bir daha ya hemen kıyma yaptırıp buzluğa atacağım veya hemen kıyma yaptırmayacaksam da posetlemeden birkaç saat dinlendirip sonra posetleyecegim. Tecrübe oldu.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TurkeyStar

    Et sıcakken direk gunes görmeyen seri yerde poşette maximum 1 saat bekler sonrası risk . Artık bir dahaki sefere öğrenmiş oldunuz çok müşteriler getiriyor kokuşmuş etleri kıymaya . Bu arada kasaplara kıyma çektirmekte pek güvenli değil para kazanicaz diye kokmuş gelen etleri dahi çekiyorlar sonra cektirenlerin etleri sağlam olsada önceki çektiği etin kokusu ve parçaları diğer cektirenlerin etlerine karışıyor



    Alıntıları Göster

    Ben de o yüzden foruma yazma ihtiyacı hissettim esasında. Kasap sırf kıyma yapabilmek için yenir bu et demiş olma ihtimaline karşı forumdan da bilgi almak istedim.


    Ya birkaç saat posetsiz bir halde dışarıda soğutup sonra posetlemek, veya direkt posetleyeceksek de derin dondurucuya atıp bir an önce soğutmak gerekiyor sanırım.


    Cevaplarınız için de teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nervo

    Biz de esasında kurbanı A101'den hisse alarak kesmeyi düşündük ama içime sinmedi pek, gelenekçi adamım ben Et Yeşermesi? Bu et tüketilir mi? 


    Bu devirde kasabindan tut zincir marketine kadar kimseye guvenilmiyor hocam.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim anlamadigim, neden eti disarida beklettiginiz. Et buzdolabinda bekletilir, buzluk demiyorum. Eger kokuyorsa ki kiyma kokmaz, yemeyin, bariz bir sekilde bakteriler uremeye baslamis. Bundan sonra da ayni hatayi tekrarlamayin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.