Merhaba. Hepinizin bayramını kutlarım. Dün kestigimiz kurbanın kıyma yapacağımız kısmını poşet içerisinde buzdolabına koyduk, 1 gün sonra yani bugün kıyma yaptırdım. Ette hafif bir koku vardı ama bozuk et kadar ağır bir koku değildi. Kasap etin "birazcık" yeşerdigini soyledi. Yenir mi dedim, o da serin bir yerde eti yayın, 2-3 saat bekletin kokusu çıksın, sonra. Buzluğa kaldırın, tüketilir, hiçbir sakınca yok dedi. Lakin size de sormak istedim. Resimleri aşağıda. Fazla bir renk değişimi yok etlerde ama dediğim gibi hafif koku var, eti yaydim ve bekletiyorum. Bu et tüketilir mi? ![]() ![]() Bu olay ilk defa başımıza geldi bu arada. Bu sefer ilk defa kasaba kestirdim, hızlıca kesti ve dolayısıyla pek dışarıda dinlenmeden (2-3 saat bekledi dışarıda) buzdolabına kaldırdık. 10 kilo kıyma var burada arkadaşlar, çöp olursa maddi olarak çokerim Edit: "yeserme" terimini takılan olmuş. Bu olayın ismi yeserme ama ette yeşil renk yok. O ileri seviyede bozulmada olur. Bizim ette yok şimdilik öyle bir durum. Edit 2: kıymayı küçük poşetlerde buzluğa attık. Tüketilebilir geldi. Olur da 2-3 ay sonra bu konuyu eskaza görecek, veya gelecek sene kurban bayraminda aynı durum başına gelip internette araştırırken bu konuyu görecek olan olursa, son mesajımı Atalı 1 aydan uzun süre olmuşsa veya son girişimin üstünden en az 1 ay gecmisse bilin ki ben mortingen, helvam fıstıklı olsun 7 senedir foruma üyeyim, hiç 1 aydan uzun girmediğim zamanı hatırlamıyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
_____________________________
|