Şimdi Ara

Et Nasıl Yumuşar.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin.


    Eti alıp tencereye atıyorum, bolca da suyu koyup 1.5 saat orta ateşte haşlıyorum.


    Su epey buharlaşıyor sonra ete bir bakıyorum hala hafif bir sertlik var.


    Et nasıl yumuşayacak ki?




  • Hocam öncesinde marinasyon işlemi yapıyorsan içine 2 kaşık sirke koy
  • Şimdi nasıl et istiyorsun? onu sormak lazım, Genelde ben en sert eti pişirmeden bir gün öncesinden, Süt'e koyuyorum. Bir gün sonra az bir ateş görmesi halinde lokum gibi oluyor. Kebap ise Baharatları ekliyorum, Ama süt az, Tane karabiber, Kekik ve tuz ilave edip, yine 24 saat bekletiyorum. Fazla beklese de sıkıntı yok, istediğin zaman tüketirsin, Ama çok fazla değil.


    Diyelim 1 hafta bekleteceksin o zaman zeytinyağı ve baharatları ekleyip marine et, Buzdolabında muhafaza ediyorsun canın ne zaman ne kadar isterse çıkarıp pişiriyorsun.





  • Bildiğin sote arkadaşlar. Haşlıyorum ama orta yumuşaklığı geçmiyor. Bir de sürekli köpürme mevzusu var kapak kapatayım diyorum ortalık batıyor.

  • Etin yumuşaması için kullanacağınız teknikler ete ve pişirme şeklinize göre değişebilir. Örneğin haşlama esnasında yumuşatmak isterseniz tencereye 1 dilim ekmek ya da iki çorba kaşığı sirke eklerseniz haşlanmış etiniz daha yumuşak olacaktır.


    Izgara etlerde ise eti marine ederek 3-4 saat marinasyonda dinlendirmek iyi sonuç verir. Daha detaylı bilgi için aşağıdaki link'e tıklayabilirsiniz:


    https://www.tarifinisevdim.com/detay/etin-yumusak-olmasi-icin-dikkat-edilmesi-gerekenler

  • Arkadaşlar, kuşbaşı eti kaliteli şekilde haşlamak için.


    1- Eti yıkayıp düdüklüye koyuyorsunuz.


    2- Düdüklünün içine koyduğunuz et çok yer kaplamıyor olmalı, bende üçte bir bile değil.

    Etin üstünü biraz geçecek şekilde su koyuyorsunuz, düdüklünün üçte biri anca dolmuşur.


    3 - Düdüklünün kapağını kapatıp sibobunu kaldırın, iç-dış basıncı dengeliyorsunuz, ses gelmeyince mandalı default konuma tekrar alıyorsunuz.


    4- Yüksek ateşle başlayıp iki üç dakikaya kısıyorsunuz ve o ivmeyle harıl harıl pişmeye devam ediyor.


    5- Düdüklü bir yerden sonra dışarı buhar atıp pişirmeye devam edecektir, içerisi cehennem gibi sıcak ve basınçlı hale geliyor.

    Bu esnada sibobunu falan çekmeyin, kapağını açayım demeyin. Strese girmeyin bu çalışması gayet normal.


    5- Maksimum yarım saat sonra altını kapatıp bi 10-15 dakika bekliyorsunuz. Buhar atması duracak ve içerideki

    çılgın basınç ve sıcaklık dinecektir. Özellikle basınç epey düşecektir.


    6- Kapağı ocağın altını kapattığınız anda hemen açarsanız basınçtan dolayı açılmayabilir zaten açılırsa çok kötü olur.

    Eğer sibobu çekiyim de basınç insin öyle hemen açayım derseniz de hala hatrı sayılır miktarda buhar ve sıvı dışarı çıkacaktır.

    Basıncı biraz azalttıktan sonra kapağı açarsanız bir miktar basınçlı buhar garanti cildinizi yakacaktır.


    7- Düdüklüyü çok doldurursanız hava basıncı su yüzünden çok yüksek olur, pişirdiğiniz şeyin kendi bünyesindeki sıvı da dışarı çıkıp

    koyduğunuz suya eklenecektir bu durumda hava için alan çok düşecek ve basınç çıldıracaktır. Bazen düdüklünün kapağı bir taraflarından patlayıp

    kavurucu buhar çıkmasının sebebi de sibobun deformasyon yüzünden tıkanması yada içerideki sıvının iyice yükselip yemek parçalarıyla sibobu tıkayıp hava atılmasını engellemesidir.

    Normalde basınç çıldırınca yandaki emniyet sibobu açılıp ortalığı rezil etme pahasına patlamanın önüne geçer ama o bile işlevsiz kalıp

    patlama yaşandıysa sebebi dediğim gibi içeriden sibopların tıkanmasıdır.


    Size sadece pişirmeyi anlatmak istemedim, düdüklü büyük sorumluluktur kazalar yaşanmaması için komple mevzuyu anlattım.


    Benim düdüklü ile pişirdiğim her türlü şey yumuşacık oldu, pişirme süreleri de düştü. Ne kadar kaliteli tencere tava kullanırsanız kullanın düdüklü gibisi yok.


    Hem koku çok daha az, hem taşma yaşanmıyor hem de pişen şey yumuşacık oluyor. Yok tencere kapağını kaydır, yok tahta kaşık koy, yok taşan tortuları falan al

    bunlar tam angarya işmiş onu anladım. Et, Nohut, Mantar vs hepsi pamuk gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 5 Ocak 2021; 21:53:40 >




  • Eğer etiniz yumuşak olmasını isitiyorsanız dondurmamanız ve taze olarak pişirmeniz gerekiyor. 2. olarak marine etmek çok önemli en az 2 saat kapağı kapalı br şekilde zeytinyağında marine ederseniz baya yumuşayacaktır. Tencerede ise kısık ateşte uzun uzun pişmesi gerekiyor bunun için düdüklü tencere vari bir şey kullanmanızı tavsiye ederim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.