Şimdi Ara

Estonya'da yaşamak isteyen varsa yardımcı olabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
10
Favori
57.380
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Estonya'da yaşamak isteyen varsa yardımcı olabilirim.

Selam arkadaşlar , bu forumda yabancı ülkelerinde yaşamak isteyenlerin sayısı oldukça fazla usa,ingiltere,polonya,isviçre v.s .
    ben baba tarafı estonyalı olduğu için çift vatandaşlığım var bu foruma üye olarak size estonyada yaşamla ilgili bilgi ve resimler ekliyeceğim.ilk önce size belki hepinizin merak ettiği
    sosyal yaşam gece hayatı

Gece hayatı oldukça yüksek estonyada heryıl yüzbinlerce öğrenci geliyor genç nüfus çok fazla.Ülkede yeni çıkan yasa ile condomlar ücretsiz dağıtılıyor,saat kaçta olursa olsun içki içmek serbest yeni yasayla beraber.bu ülkede 35 altı insanların evlenmesi ters kaçıyor . hiçkimse evlenmeye sıcak bakmıyor.

Yaşam

Arkadaşlar size şunu söylemeliyim danimarka,rusya,finlandiya ülkelerinden %88 daha ucuz ve daha güzel bir ülke.bunu biraz araştırdınızda bulabilirsiniz size şöyle söylemeliyim ben biftek ,hamburger, şarap, tatlı 8 euro tuttu. diğer ülkelerden gemilerle koli koli şarap içki v.s alıp kendi ülkelerinde satıyorlar .

burada düzen biraz farklı mesela erkekler pek çalışmaz.kadınlar; minibus şöforü,taksici,badana ustası bile kadınlardan oluşur.
    euro'ya bu sene geçmişlerdir.

Kültür

Estonyalıların çoğunun dini inancı yoktur. toplumun yarısı rus'tur. skype'yi estonyalılar icat etmiştir üniversite alanında dünyanın en iyi ilk 5' arasında yer alır.zaten türkiye %16 internet kullanıcısı estonyada %75'dir.

biraz resim ekliyeceğim daha sonra benim çekdiğim resimleri eklerim sormak istediğiniz sorular varsa soraiblirsiniz. şuan türkiye/istanbuldayım teyzemin yanında kalıyorum

şimdilik bu kadar koyuyorum geldiğimde daha fazla eklerim kendi resimlerimi , istanbulu gezicem şimdi , ayrıca bir bilgi daha vereyim estonyada ağaç kesmek kesinlikle yasak

ayrıca hayvan eziyetine karşı çok büyük yaptırımlar var mesela şöyle söyliyim bir kere yaşadığınız kentten kovulursunuz.12 yıla kadar hapis cezası istenilir.çoğu işlere giremezsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estonia -- 25 Aralık 2011; 11:39:21 >

• vay bea :/
    "İlgi duymuyordum. Hiçbir şeye ilgi duymuyordum. Nasıl kaçabileceğime dair hiç fikrim yoktu. Diğerleri yaşamdan tat alıyorlardı hiç olmazsa. Benim anlamadığım bir şeyi anlamışlardı sanki. Bende bir eksiklik vardı belki de. Mümkündü. Sık sık aşağılık duygusuna kapılırdım. Onlardan uzak olmak istiyordum. Gidecek yerim yoktu ama. İntihar? Tanrım, çaba gerektiriyordu. Beş yıl uyumak istiyordum ama izin vermezlerdi."
  • quote:

Orijinalden alıntı: Estonia

Selam arkadaşlar , bu forumda yabancı ülkelerinde yaşamak isteyenlerin sayısı oldukça fazla usa,ingiltere,polonya,isviçre v.s .
    ben baba tarafı estonyalı olduğu için çift vatandaşlığım var bu foruma üye olarak size estonyada yaşamla ilgili bilgi ve resimler ekliyeceğim.ilk önce size belki hepinizin merak ettiği
    sosyal yaşam gece hayatı

Gece hayatı oldukça yüksek estonyada heryıl yüzbinlerce öğrenci geliyor genç nüfus çok fazla.Ülkede yeni çıkan yasa ile condomlar ücretsiz dağıtılıyor,saat kaçta olursa olsun içki içmek serbest yeni yasayla beraber.bu ülkede 35 altı insanların evlenmesi ters kaçıyor . hiçkimse evlenmeye sıcak bakmıyor.

Yaşam

Arkadaşlar size şunu söylemeliyim danimarka,rusya,finlandiya ülkelerinden %88 daha ucuz ve daha güzel bir ülke.bunu biraz araştırdınızda bulabilirsiniz size şöyle söylemeliyim ben biftek ,hamburger, şarap, tatlı 8 euro tuttu. diğer ülkelerden gemilerle koli koli şarap içki v.s alıp kendi ülkelerinde satıyorlar .

burada düzen biraz farklı mesela erkekler pek çalışmaz.kadınlar; minibus şöforü,taksici,badana ustası bile kadınlardan oluşur.
    euro'ya bu sene geçmişlerdir.

Kültür

Estonyalıların çoğunun dini inancı yoktur. toplumun yarısı rus'tur. skype'yi estonyalılar icat etmiştir üniversite alanında dünyanın en iyi ilk 5' arasında yer alır.zaten türkiye %16 internet kullanıcısı estonyada %75'dir.

biraz resim ekliyeceğim daha sonra benim çekdiğim resimleri eklerim sormak istediğiniz sorular varsa soraiblirsiniz. şuan türkiye/istanbuldayım teyzemin yanında kalıyorum

şimdilik bu kadar koyuyorum geldiğimde daha fazla eklerim kendi resimlerimi , istanbulu gezicem şimdi , ayrıca bir bilgi daha vereyim estonyada ağaç kesmek kesinlikle yasak

ayrıca hayvan eziyetine karşı çok büyük yaptırımlar var mesela şöyle söyliyim bir kere yaşadığınız kentten kovulursunuz.12 yıla kadar hapis cezası istenilir.çoğu işlere giremezsiniz
    quote:

üniversite alanında dünyanın en iyi ilk 5' arasında yer alır.zaten türkiye %16 internet kullanıcısı estonyada %75'dir.

Buraya kadar düşe kalka gelen yazı burda hakkın rahmetine kavuştu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sebastianbjk -- 24 Aralık 2011; 14:50:41 >

• ne gibi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estonia -- 24 Aralık 2011; 14:51:14 >

• İş olarak nasıl bir yer ? İşsizlik çok mu ?

Sen kimsin lan ?
  • Genç nüfusu fazla olsa ne olur.Adamların başkentinde bile sadece 400 bin kişi yaşıyor.Üniversite eğitimi açısından da ilk 5'te olduğunu açıkçası pek sanmıyorum.Malumunuz ilk 10'a bir İngiltere bir Amerika bir de İsviçre giriyor.

Ha kızları efsane o ayrı tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FadeToßlack -- 24 Aralık 2011; 14:57:37 >

Hayranlık cehaletin kızıdır. İnsanlar ancak anlamadıklarına hayran olur ve taparlar-Jean Meslier
  • bos ver canım ben saten estonya gibiyim gel bana
    i repeat myself when under stress
  • mesajım bulunsun
    hepimiz biçiz
    -------------------
    10.02.13 tarihi itaberi ile foruma 1 yıl ara vermiş bulunmaktayım. 2014 yılında görüşmek üzere :(
  • Finlandiya nın kardeşi, iyidir iyi

hava durumları ise şöyle genellikle kışın -25 bazen artar bazen düşer yazları ise 32 dereceyi bile bulabilirim. benim gördüğüm rekor 40 derece idi

• reserved.

Üniversite geçişleri vs hakkında bilgi alalım lütfen

• böbrek fiyatları ne alemde ondan haber ver?

böbrek.avi

Hz. Mevlana
  • peki 2 haftalık bir tatile gitsek yemesi içmesi eğlenmesi ne kadara malolur bize.birde hangi dili konuşuyorlar?Yurt dışından gelen öğrenci sayısı fazla dediniz hangi ülkelerden geliyorlar?
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.