Şimdi Ara

ESP'nin açık ya da pakalı olma durumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 polom var...ESP hep kapalı....yavaş yavaş takılıyorum istanbul trafiğinde...ESP açıkken ya da kapalıyken yakıtta ya da arabanın bir başka yerinde fark oluyor mu?......mağdem arabada ESP var hep açık kalmasının araba için bir zorluğu varmıdır?

• esp her zaman açık olsun...
    esp güvenlik sistemidir....hiç bir şekilde yakıta fln etkisi olmaz...

aracın kontrolu kaybolduğunda devreye girer ve aracı yoluna sokmaya çalışır....
    son yılların en hayırlı mucize buluşlarındandır otomobil dünyası açısından çok önemlidir....

bu arada başlığa pakalı yazmışınız kapalı demek isterken

esp açık olduğu zaman esp ışığı sönük olur....

yani esp tuşuna basarsanız göstergede esp ışığı yanınca siz esp yi kapatmış olursunuz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whisper911 -- 19 Şubat 2009; 1:15:54 >
  • Poloda ESP varmıydı ?

Baz donanımda abs bile olmayan bir poloda ESP olmasına şaşırdım doğrusu :)

Aferim VW ye
  • quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Poloda ESP varmıydı ?

Baz donanımda abs bile olmayan bir poloda ESP olmasına şaşırdım doğrusu :)

Aferim VW ye

abs opsiyon olan polada esp olacağını sanmıyorum
  • VW Trendline ABS'li modeldir ESP'De mevcut...

Paraya göre paket ekliyorlar

Basicline, Trendline, Trendline ABS, Comfortline .... uzayıp gidiyor bu line çizgisi

4lülerin yanında kırmızı ile işaretlemeye çalıştım ESP tuşunu Bkz:http://img19.imageshack.us/my.php?image=volkswagenpolobluemotiovq0.jpg
  • ESP; Tamam, olması gerekli ve güvenli bir donanım. Anladık, güzel. Arabayı hizaya sokuyor.
    Bir kaç gün önce ünlü iş adamı, şemsiyeciler kralı yağmurlu havada TEM yolunda Range Rover arabasıyla giderken şoförü hakimiyeti kaybetti ve kaza yaptı. Araba enkaz oldu ve ikisi de hayatını kaybetti. Belki yanlış görmüşümdür ama araba galiba Range Rover'dı.
    Yine bir kaç hafta önce Kasımpaşa'dan E-5' çıkan sola keskin virajda bir Passat araba neden takla atıp otobüs durağının içine girdi?
    Hani ESP vardı bunlarda ne oldu? Belki de kapalıdır ESP'leri diyeceksiniz. Ama bu arabalarda kesin ESP vardır. Açık olsa da ESP'leri demek ki ESP'de bir yere kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 19 Şubat 2009; 8:20:48 >
  • @brkcad34

işe yaramıyormu diyorsun ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ATTRACTION

@brkcad34

işe yaramıyormu diyorsun ?

İşe yaramıyormu demiyorum. Sadece bu örnekleri gösterip neden bunlar da kesin ESP varken niye kaza yaptılar diyorum ve demek ki ESP bir yere kadar diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcad34 -- 19 Şubat 2009; 8:22:54 >
  • esp yaralı bir buluş evet ama fizik kurallarıda var belli bir limitin üzerinde virsja girersen esp korur tamamda sen çok çok hızlı girersen espninde yapacağı bişey yok devreye girer fakat kurtaramaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Blue_Knight

esp yaralı bir buluş evet ama fizik kurallarıda var belli bir limitin üzerinde virsja girersen esp korur tamamda sen çok çok hızlı girersen espninde yapacağı bişey yok devreye girer fakat kurtaramaz

İşte bunu diyorum bende.
  • al burda daha önce geçmişti bu konular....

http://forum.donanimhaber.com/m_29030199/tm.htm
  • 15 gün önce Bursa'da keskinliğinin farkında olmadığım için dalgınlıktan hızlı girdiğim bir virajda, tam araba arkasını bıraktı derken devreye girdi ve sert sayılabilecek bir müdahale ile şeritten bile çıkarmadı. Böylece ilk defa ışığı yaktırmış oldum. Her zaman açık olmasında fayda var bence, şehir içinde bile .
  • quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

ESP; Tamam, olması gerekli ve güvenli bir donanım. Anladık, güzel. Arabayı hizaya sokuyor.
    Bir kaç gün önce ünlü iş adamı, şemsiyeciler kralı yağmurlu havada TEM yolunda Range Rover arabasıyla giderken şoförü hakimiyeti kaybetti ve kaza yaptı. Araba enkaz oldu ve ikisi de hayatını kaybetti. Belki yanlış görmüşümdür ama araba galiba Range Rover'dı.
    Yine bir kaç hafta önce Kasımpaşa'dan E-5' çıkan sola keskin virajda bir Passat araba neden takla atıp otobüs durağının içine girdi?
    Hani ESP vardı bunlarda ne oldu? Belki de kapalıdır ESP'leri diyeceksiniz. Ama bu arabalarda kesin ESP vardır. Açık olsa da ESP'leri demek ki ESP'de bir yere kadar.

Tabi ki ESP bir yere kadar.Gördüğüm için biliyorum İzmir-Manisa yolunda takla atan,yan dönen jipler oldu.ESP sayesinde fizik kurallarını yenebileceklerini sanıyorlar.Virajlara öyle bir giriyorlarki yağmurlu havada ben daha çok tedirgin oluyorum sürenlerden.

Allah akıl fikir versin ne diyeyim.

Konuyu açan arkadaşa ise söyleyeceğim ESP'yi kapatmaması gerektiğidir.Millet ESP almak için yanıp tutuştuğu halde,alamıyor veya çok beklemek zorunda kalıyor.Kıymetini bilelim.Bu arada Polo'da ESP olması da garibime gitti,demek ki varmış,haberim yok.

• brkcad34 ;yüksek hızlarda ani gerçekleşen kazalarda Esp de kurtarmaz zaten ESP yol ile tekerin ilişkisi kesildiği anda bitmiştir...
  • brkcad34 kusura bakma ama sende ya çok usta şöförsün yada aracında ne yoksa kötülüyorsun.başka bir konuda park sensörü gereksiz dedin şimdi esp gereksiz diyorsun....
  • geçenlerde simsiyah giyinmiş bir teyze caddebostan sahil yolunda giderken virajda önüme atladı. ford mondeo aracımızı kullanıyordum (allahtan onu kullanıyordum. scenic II de esp yok.).

teyzeden kaçmaya çalışırken, lastik çığırışları altında yoldan çıkıyordum. esp devreye girmeseydi şu anda ya katil olcaktım ya da hastanede

iyi ki varsın ESP
  • quote:

Orjinalden alıntı: berat23

brkcad34 kusura bakma ama sende ya çok usta şöförsün yada aracında ne yoksa kötülüyorsun.başka bir konuda park sensörü gereksiz dedin şimdi esp gereksiz diyorsun....

Gereksiz demiyorum. ESP'de bir yere kadar diyorum.
  • Tabii ki bir yere kadar. Fizik kurallarını yenebilen bir teknoloji daha çıkmadı.
    quote:

Orjinalden alıntı: brkcad34

quote:

Orjinalden alıntı: berat23

brkcad34 kusura bakma ama sende ya çok usta şöförsün yada aracında ne yoksa kötülüyorsun.başka bir konuda park sensörü gereksiz dedin şimdi esp gereksiz diyorsun....

Gereksiz demiyorum. ESP'de bir yere kadar diyorum.

• Her teknolojinin bir sınırı var
    ESP, ABS, Hava yastığı....

Arabalar limitleri dahilinde kullanıldığı sürece, bu tarz teknolojiler hayatlarımızı - başkalarının hayatlarını korumak için işe yarıyor...
  • Normalde zaten hep açık kalması lazım.
    İstediğinde kapatırsın. Hiç bir zararı yok.
    Mesela benim arabamda kapatmak için düğme bile yok.

quote:

Orjinalden alıntı: bardil

2006 polom var...ESP hep kapalı....yavaş yavaş takılıyorum istanbul trafiğinde...ESP açıkken ya da kapalıyken yakıtta ya da arabanın bir başka yerinde fark oluyor mu?......mağdem arabada ESP var hep açık kalmasının araba için bir zorluğu varmıdır?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.