Şimdi Ara

Esnerken ağzımdan su fışkırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
13.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yalnızca birkaç küçük damla. Sizlerde de oluyor mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Esnerken Ağızdan Su Fışkırması

Esnerken ağızdan su gelmesi veya fışkırması, yaygın ve genellikle zararsız bir durumdur. Ancak bazı durumlarda, esnerken ağızdan su gelmesinin altında yatan tıbbi bir durum olabilir.

Esnerken Ağızdan Su Fışkırması Nedenleri

Esnerken ağızdan su gelmesine neden olan en yaygın faktörler şunlardır:

• Dil Altından Su Fışkırması: Esnerdiğinizde diliniz ağzınızın çatısına doğru yükselir ve dilinizin altındaki tükürük bezi geçici olarak sıkışır. Bu sıkışma, tükürüğün ağzınızdan fışkırmasına neden olabilir.
    • Tükürük Bezlerinin Aşırı Aktivitesi: Bazı kişilerde tükürük bezleri daha aktiftir ve bu da esnerken aşırı tükürük üretimine yol açabilir.
    • Ağız Kuruluğu: Ağız kuruluğu, tükürüğün kalınlaşmasına neden olarak esnerken ağızdan su gelmesine neden olabilir.
    • Sinir Hasarı: Nadir durumlarda, esnerken ağızdan su gelmesi, yüz sinirlerine verilen hasarla ilgili olabilir.

Esnerken Ağızdan Su Gelmesi Ne Zaman Endişe Vericidir?

Çoğu durumda esnerken ağızdan su gelmesi endişe verici değildir. Ancak aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısın:

• Su fışkırması sürekli oluyor ve günlük aktivitelerini etkiliyorsa
    • Su fışkırması ağrı veya rahatsızlığa neden oluyorsa
    • Su fışkırmasına yüz kaslarında seğirme veya uyuşma eşlik ediyorsa

Esnerken Ağızdan Su Gelmesini Önleme

Esnerken ağızdan su gelmesini önlemenin kesin bir yolu yoktur. Ancak şu önlemler yardımcı olabilir:

• Bol sıvı tüketerek ağız kuruluğunu önlemek
    • Stresten kaçınmak, çünkü stres tükürük üretimini azaltabilir
    • Sakız çiğnemek veya şekersiz şeker emmek, tükürük üretimini artırabilir

Esnerken ağızdan su gelmesi genellikle zararsız bir durum olsa da, endişeleriniz varsa bir sağlık uzmanına başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • evet
  • evet oluyor ama her zaman değil.
  • Aynısı kaynımdada var.
  •  Esnerken ağzımdan su fışkırıyor
  • Benim gözlerimden su çıkıyor (çok ciddiyim)
    Arkadaşta geğirir di
  • hepimiz suluyuz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    "sular soğuk akıyor"
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benim kıçıımdan çıkıyor çeşitli ortamlara girip çıkıyorum hiç hoş bir görüntü oluşmuyor esnedikten sonra
  • Bir tek ben mi ucube özellikleri tasiyorum dedim ? Yalniz degilmisim. Ama konuyu acmaya utanmistim valla ! Hislerime tercüman oldun.
  • Benimde gözümden su çıkıyor. Ağlıyormuşum gibi.
  • Dilimin alt kısmından benim de fışkırır bazen. Hatta bazen uzun uzun esnersem dilin altında biriken tükürük damlayıverir
    Ve bilmiyorum sizlerde varmı ben esnerken elimde olmadan geğiriyorum Çok kötü birşey gerçekten. Bazen farkında olmadan esnediğimde çıkıveriyor. Peki bu olayı yaşayan var mı aranızda?
  • meme yapmıştır
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyBe®K™
    Ve bilmiyorum sizlerde varmı ben esnerken elimde olmadan geğiriyorum Çok kötü birşey gerçekten. Bazen farkında olmadan esnediğimde çıkıveriyor. Peki bu olayı yaşayan var mı aranızda?

Aynısı bende var dostum kalabalık ve sakin ortamda korkarak esniyorum gaz kaçacak diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: AyBe®K™

Dilimin alt kısmından benim de fışkırır bazen. Hatta bazen uzun uzun esnersem dilin altında biriken tükürük damlayıverir

Kardeş, mümkünse sen bidaha esneme Bu arada, benimde oluyor arada...

• BABA AKÜ YOK !
  • Bendende mazot geliyor(ciddiyim)
  • quote:

Orijinalden alıntı: YrkndrY

/>

Esnerken ağzımdan su fışkırıyor

Artis mi? Ne Artisi? Artis ne arar la Bazarda

• quote:

Orijinalden alıntı: rokobatu

Aynısı kaynımdada var.

• Kuduz belirtisi olabilir mi ?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.