Şimdi Ara

Esnaftan alışveriş yaparken gözünüzü dört açın.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
7.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dün pastaneden çikolata ve şekerleme aldım. Adam 50 TL fazla çekmeye kalkıştı. Hesap basit kafa karışacak bir durum da yok. Kusura bakma bile demedi o kadar rahatlar.

3 hafta önce de 15 yıldır tanıdığım kasaptan 1 kg et aldım. Evde paketi açınca gözüme küçük gözüktü. Tarttım 670 gram geldi. Güya 2 parçaymış diğer parçayı koymayı unutmuş. Tartıya kağıt koyup direkt sarıyorsun zaten nasıl unutacaksın mümkün değil.

Mahallemdeki marketten 1 şişe soda ve biraz ıvır zıvır aldım. Kasiyer sodayı 6'lı paket geçmiş.

Son 1 ayda başıma gelenler bunlar. Herkes tuttuğunu öpüyor dikkat edin.

• Sonra hepsi ağlıyor geçinemiyoruz ekonomi kötü bilmem ne der haram yiyip cuma günleri elhamdülillah çok şükür diyip namaz kılar.Hacı dede namazı kıldı ya Allah kul hakkını affediyor sanıyor.

Bilmem kaç yıllık manava gidiyorsun adam en çürüklerini atmaya çalışıyor.Tek sorun fiyatta değil hem çok para istiyorlar hem bozuk mal satmaya çalışıyorlar.Dürüme çürük domates koyan gördük usta şifa yapıyor diyip yiyenler var ben anlamıyorum insanların midesi nasıl kaldırıyor.
    Her markette yapilan bir sey var. Ambalajli reyondan alinan her gıda, et olsun, kuruyemiş olsun, meyve olsun hepsi "DARA" ile tartilir. Evde mutfak tartim olduğu icin farkettigim bir gerçek bu. ÖZELLIKLE kilo/fiyat değeri yuksek urunlerde mesela et gibi, kahve gibi gidalarda daranin 20 grlik etkisi bile fiyatta ciddi kazik sokar.

Reyondan dilimli pastirma aldiniz diyelim kilosu migrosta en kotü 800 lira şu an. 10 gr kopük dara bile 8 liralik sanki pastırma almisiniz gibi o plastik köpüge para vermenize sebep olur. Bunu marketler çok yapıyor.

Kahveciden cekirdek kahve alirim, adam ambalaji tartiya koyarak icine doldurutor mesela ambalajin gramaji saf halde 18 gr, kahve kilosu 800 tl yani havaya 15 lira sadece ambalajina para alıyor çaktırmadan. Bunu milyonlara yapınca epey bir para ediyor.
    Pastane demişken geçen pastaneye gittim 10 tane ekler istedim. Kutuya koydu, poşetledi, içine mendil vs. koydu derken ücreti sordum. Tartıp veriyoruz dediler. Paketli şekilde tartıyor son haliyle. Tamam dedim al madem bunların darasını. Neden kutu, mendil, poşet parasını benden çıkarıyorsun. Cevap veremiyor kutunun gelişi bana bu kadar falan diyor. O esnada öğrendim ki hiçbir şey almasam sadece kutusunu poşetini tarttırsam 27 lira tutuyor. Farketmeyene geçiriyorlar tabi.
    Marketlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı farklı oluyor. Özellikle 3 harfli marketlerde çok arttı. Bahane aynı "etiket değiştirmeye yetisemiyoruz".
    Bir de lokanta ve cafelerde kızlı erkekli karışık bir grup gittiğinizde hesabın şişirilme olasılığı yüksek. Böyle ortamlarda fiyat sormak, takip etmek, hesap fişini incelemek erkeğin itibarını zedeleyecegi düşünülüyor. Genelde de öyle oluyor, hiç incelenmeden hesap ödeniyor. Hesaba hem fiyat hem de ürün ekleniyor.
  • Kafede de oyle 1 cay fazla yazmaya calisiyor çakal surusu

20 tl az degil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 17 Kasım 2023; 13:31:18 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Sonra hepsi ağlıyor geçinemiyoruz ekonomi kötü bilmem ne der haram yiyip cuma günleri elhamdülillah çok şükür diyip namaz kılar.Hacı dede namazı kıldı ya Allah kul hakkını affediyor sanıyor.

Bilmem kaç yıllık manava gidiyorsun adam en çürüklerini atmaya çalışıyor.Tek sorun fiyatta değil hem çok para istiyorlar hem bozuk mal satmaya çalışıyorlar.Dürüme çürük domates koyan gördük usta şifa yapıyor diyip yiyenler var ben anlamıyorum insanların midesi nasıl kaldırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UzmanAga -- 17 Kasım 2023; 13:44:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ellikii olduğunu fark ettiğiniz esnafı görünce karşı kaldırıma geçin.

• Hocam konum olarak nerede yaşıyorsunuz başınıza gelmeyen kalmamış

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Marketlerde raf fiyatı ile kasa fiyatı farklı oluyor. Özellikle 3 harfli marketlerde çok arttı. Bahane aynı "etiket değiştirmeye yetisemiyoruz".
    Bir de lokanta ve cafelerde kızlı erkekli karışık bir grup gittiğinizde hesabın şişirilme olasılığı yüksek. Böyle ortamlarda fiyat sormak, takip etmek, hesap fişini incelemek erkeğin itibarını zedeleyecegi düşünülüyor. Genelde de öyle oluyor, hiç incelenmeden hesap ödeniyor. Hesaba hem fiyat hem de ürün ekleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 17 Kasım 2023; 13:45:52 >
  • lokkatto kullanıcısına yanıt

Taşrada Anadolu'nun tam ortasındayım. Son 1 yılı baz alırsam bi düzine daha yazabilirim aslında.

çok az kişi aldığı malı faturayı fişi inceliyor. :) Kasaba güvenim tamdı. Niyeti bozmuş tufaya geldik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1kg et diye verilen. 665 grammış yanlış yazmışım.

• İptal fişini alamadım. Uyanmasam 405 tl çekecekti.

• Nedense tansaş reklamları geldi aklıma :)

Oguzhan Eroğluyoutube
    tansas reklamı - 2
    https://www.youtube.com/watch?v=YerVzjtHAnw

Oguzhan Eroğluyoutube
    tansas reklamı - 3
    https://www.youtube.com/watch?v=E3-8mrivDik

• EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt

Hepsi hirsiz onlar icin normal geliyor

• Cirrus- kullanıcısına yanıt

"Anadolu irfanı"  Allah'tan Amazon gibi yabancı şirketler Türkiye pazarına girdi de internet alışverişinde kazıklanmaktan kurtulduk en azından. Mümkün olduğunca yerli küçük esnaftan alışveriş yapmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 17 Kasım 2023; 15:2:33 >
  • Cirrus- kullanıcısına yanıt

Ahi esnafı diye oturma organlarının yalanıp Orta Anadolu'nun tek AVM'siz şehri, güzide şehrim benim...  

• Passenger kullanıcısına yanıt

Esnaftan alışveriş yaparken gözünüzü dört açın. Esnaftan alışveriş yaparken gözünüzü dört açın. 

• Navi kullanıcısına yanıt

Yetişemiyoruz gerekçesi bazı durumlarda gerçek olabiliyor.Bu sektörde çalışan bir arkadaşım var.Mağazada çok az kişi çalıştığı için hem kasaya bakmak hem ürünleri depoya indirmek ve çıkarmak hem de ürün etiket fiyatlarını güncellemek çok zor oluyor demişti.Mağazaya yeni alım olmasını istedikleri halde İnsan kaynakları ısrarla yeni personel almıyormuş.Bu yüzden bazı durumlarda etiket değiştiremiyoruz bahanesi gerçek olabiliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesai

"Anadolu irfanı"  Allah'tan Amazon gibi yabancı şirketler Türkiye pazarına girdi de internet alışverişinde kazıklanmaktan kurtulduk en azından. Mümkün olduğunca yerli küçük esnaftan alışveriş yapmıyorum.

Sayelerinde nutella'yı bile internetten alır oldum.

• Elinizden geldiğince bence güvenilir internet sitelerinden alışveriş yapın.

• synthesizer kullanıcısına yanıt
    Sonra Türkler ahlaksız olayın Erdoğan'la alakası yok deyince kızıyorlar adamlar 20 yıl önceki reklamda aynı şeyi anlattığına göre olayın akp ile Erdoğan ile alakası yok türk milletinin kanı bozuk

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • UzmanAga kullanıcısına yanıt
    Anahtar sözcük *Bilmem kaç yıllık manav*
    Adam aynı sekilde devam etmiş ve batmamis para kazanıyor ki hala orada ama ben gidip bir manav açayım kimseye çürük satmayım benden kimse alsiveris yapmaz batarim yani millet hakettiğini yaşıyor dürüst insan Türkiye de iş yapamıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • a101 de 3 dür fiyatlar yanlış geçiyor etiket fiyatından. dikkatli olmanızı öneririm.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.