|
Bisikletimde pedal bastıkça gelen bir gıcırtı ve ses vardı. Epey araştırdım fakat çözemedim. Sonunda İstanbulda eve yakın mahalle arası denebilecek içerisi otosanayiden hallice olan bir bisikletçiye götürdüm. Yaşlıcana bir adam vardı içerde. Ben -Bisikletimde pedal çevirdikçe pedal civarından ses geliyor. Şöyle binip gösterebilirm de istersen videosu da var. Bisikletçi - Gerek yok Orta göbek milden geliyordur bu bisikletlerde değişmesi gerekiyor bir süre sonra. (Bisiklet daha 3-4 senelik ve az kullanıldı) Ben - Ne kadar o parça sende var mı ? Bisikletçi - Bende yok internetten alırsan bana getir ben takarım internette 3000 lira civarıdır. Ben - öh o neymiş öyle çokmuş bakıyım bi peki takmasına ne kadar alırsın ? Bisikletçi - 1000 TL alırım ben. Burada bi çakallık olduğunu sezdim ok kolay gelsin bi bakıyım ben dedip ayrıldım dükkandan gıcırdaya gıcırdaya. Parçaya çıkar çıkmaz internetten baktım kargo dahil 1000 TL'ye orjinal parça vardı. Meğer kendi işçiliği fazla görünmesin diye parça fiyatını fazla söylemiş çakal bakmadı bile sesin geldiği yere pedalı çevirip.
Neyse aynı bölgede farklı bir bisikletçiye gittim daha genç modern biri. Anlattım sorunu dedi aynakol gevşemiş onu sıkalım çözülür büyük ihtimalle. İlk bi el anahtarıyla sıktı iyice ses gelmiyordu ama biraz kullanınca tekrar gelmeye başladı. Tekrar gittim. Bu sefer eliyle sıktı. Toplamda bi yarım saat kadar uğraşmıştır. 200 TL verdim sorun çözüldü. Bir iş yaptırmadan en az 2-3 yere sormak lazım bu devirde. Millet yağlamış sivriltmiş bekliyor kapıdan biri girse de saplasam diye. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler