Şimdi Ara

Esnafın Açgözlülüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
123
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bisikletimde pedal bastıkça gelen bir gıcırtı ve ses vardı. Epey araştırdım fakat çözemedim. Sonunda İstanbulda eve yakın mahalle arası denebilecek içerisi otosanayiden hallice olan bir bisikletçiye götürdüm. Yaşlıcana bir adam vardı içerde.

Ben -Bisikletimde pedal çevirdikçe pedal civarından ses geliyor. Şöyle binip gösterebilirm de istersen videosu da var.

Bisikletçi - Gerek yok Orta göbek milden geliyordur bu bisikletlerde değişmesi gerekiyor bir süre sonra. (Bisiklet daha 3-4 senelik ve az kullanıldı)

Ben - Ne kadar o parça sende var mı ?

Bisikletçi - Bende yok internetten alırsan bana getir ben takarım internette 3000 lira civarıdır.

Ben - öh o neymiş öyle çokmuş bakıyım bi peki takmasına ne kadar alırsın ?

Bisikletçi - 1000 TL alırım ben.

Burada bi çakallık olduğunu sezdim ok kolay gelsin bi bakıyım ben dedip ayrıldım dükkandan gıcırdaya gıcırdaya. Parçaya çıkar çıkmaz internetten baktım kargo dahil 1000 TL'ye orjinal parça vardı. Meğer kendi işçiliği fazla görünmesin diye parça fiyatını fazla söylemiş çakal bakmadı bile sesin geldiği yere pedalı çevirip.

.

Neyse aynı bölgede farklı bir bisikletçiye gittim daha genç modern biri. Anlattım sorunu dedi aynakol gevşemiş onu sıkalım çözülür büyük ihtimalle. İlk bi el anahtarıyla sıktı iyice ses gelmiyordu ama biraz kullanınca tekrar gelmeye başladı. Tekrar gittim. Bu sefer eliyle sıktı. Toplamda bi yarım saat kadar uğraşmıştır. 200 TL verdim sorun çözüldü.

Bir iş yaptırmadan en az 2-3 yere sormak lazım bu devirde. Millet yağlamış sivriltmiş bekliyor kapıdan biri girse de saplasam diye. 

• esnafın çoğunun en büyük eksikliği sadece ezberden iş yapmaları. sorunu anlatınca bakmaya bile tenezzül etmiyorlar, parça değişince haliyle çözülmüyor ve deneme yanılma ile söke taka iş tutturmaya çalışıyorlar. bu da en temelinde iş ahlakı yoksunluğu, işini sevmeme ve okuma, araştırma heveslerinin kesinlikle olmaması. en sevdikleri müşteri tipi hiç bir şeyi sorgulamayan, usta sensin naparsan yap diyen klasik müşteriler.

bir esnafın işini gerçekten hakkıyla ve a kalite yaptıktan sonra istediği parayı istemesinde sorun yok. iki saniye bisiklete binip sorunun kaynağını gösterse isterse, aklındaki soruyu net bir şekilde işten anladığını gösterse yine tamam. parçanın fiyatını söyleyip işçiliğim bu diyip ve kaliteli malzemeyi gerçekten iyi bir işçilikle değiştirse yine bence sorun yok. bu yüzden esnafa güvenmek yerine artık iki üç yerden fiyat almak, araştırmak şart. işini iyi yapan, dürüst ve ahlaklı esnafı işçiliği ve fiyatları doğal olarak daha yüksek olsa bile düzenli müşterisi çok olur.

bir kelime ingilizce bilmeden en basit bios ekranında en ufak bir fikri olmadan ekrana öylece bakan "bilgisayarcı"lar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 3 Eylül 2026; 20:18:36 >
    AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• şaşırmadım inan, şerefsiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.